محمد حسنی سعدی سخنگوی بورس کالا در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که تفاوت املاکی که در بازار بورس کالا عرضه میشود با املاکی که قرار است در بورس پنجم (املاک و مستغلات) عرضه شود، چیست؟ بیان کرد: بورس کالا آمادگی دارد تا برای کمک به معاملات مسکن از ابزارهای موجود استفاده کند.
سعدی گفت:با شروع معاملات در بورس کالا نیاز نیست که سازمان ها و نهاد ها برای فروش املاک مازاد و سهام خود پروسه طولانی مزایده را طی کنند. بورس کالا این امکان را فراهم می کند که سازمان به صورت مستقیم سهام و املاک خود را برای فروش در بازار فرعی بورس کالا مورد معامله قرار دهند.
او با بیان اینکه تا راه اندازی بورس املاک(بورس پنجم)، معاملات مرتبط با این حوزه در بورس کالا انجام می شود، افزود: علت ایجاد بورس املاک و مستغلات را تا حدود زیادی میتوان به سیاستهای وزارت اقتصاد و سازمان بورس نسبت داد.
سخنگوی بورس کالا گفت:عرضه املاک در بورس کالا با بورس املاک تفاوتی ندارد، اما سیاست وزارت اقتصاد این است که برای کنترل بهتر املاک، بورس جداگانهای تاسیس شود که دستور عمل آن را وزارت اقتصاد باید ارائه دهد.
حسنی بیان کرد:تا کنون تعداد زیادی از ارگانهای دولتی برای فروش املاک مازادشان در بورس کالا اقدام کرده اند که سند املاک در دست بررسی است و به زودی تمام املاک معرفی شده سازمان های دولتی برای فروش، روی تابلوی بورس کالا قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید
نوسان بازار بورس متاثر از چه عواملی است؟
او در پاسخ به این سوال آیا عرضه ریل های راه آهن در بورس کالا ادامه خواهد داشت؟، تصریح کرد:عرضه ریل راه آهن از ابتدای سال توسط شرکت ذوب شروع شد و همچنان ادامه دارد، ما برای جذب شرکت های بیشتر در بورس کالا شرایطی را فراهم کرده ایم تا آن ها بتوانند با خیال راحت تری در این بازار سرمایه گذاری کنند.
سخنگوی بورس کالا در خصوص عرضه محصولات زراعی در بورس کالا گفت: در حال حاضر عرضه دو محصول زراعی کشمش سبز خراسان رضوی و خرما بم شروع می شود و به زودی یک انبار کشمش سبز در منطقه خلیل آباد استان خراسان جنوبی و دو انبار خرمای مضافتی بم در شهرستان استان کرمان تاسیس خواهیم کرد.
حسنی در رابطه با برگزاری کلاسهای آموزش بورس برای کشاورزان گفت: بورس کالا از همان ابتدا که زنگ ورود محصولات کشاورزی در آن به صدا در آمد، کلاسهای متعددی برای کشاورزان و سایر ذی نفعان برگزار کرد تا افراد بتوانند با آگاهی بیشتری وارد بازار شوند.
حسنی در پاسخ به این سوال که دلالان تا چه حدی بر روی قیمت ورقه های فولادی در بورس کالا تاثیر گذاشته اند، بیان کرد: مسئولیت تنظیم بازار فولاد با وزارت صمت است و در حال حاضر بیشتر تولیدکنندگان ورق فولاد، کالای خود را در بورس کالا عرضه می کنند.
او افزود:بورس کالا تا حدود زیادی جلوی دلالان را گرفته است اما از زمانی که ورق فولاد از بورس خریداری می شود مسئولیت آن دیگر با ما نیست و وزارت صمت باید روی بازار نظارت داشته باشد.
انتهای پیام/
نخواستیم دولت مثل دولت احمدی نژاد سهام رایگان بهمون بده.بلکه هرکی خواست سهام براش بخره و قسطی از یارانه ها پولشو دریافت کنه.مثلا من که ندارم ۵میلیون تومان سهام پالایشی بخرم دولت برام بخره و یارانه ۲ سالم را قطع کنه بخدا ثواب داره
این هم از فروش خودروشون !
یعنی با چه زبونی باید بگن که قابل اعتماد نیستند ؟
وقتی تولید در یک مملکت تعطیله و تجارت بر اساس رانت انجام میشه چه بورسی چه کشکی؟
قرار بود دولت بعد نظارتی داشته باشد اینجوری که پیش می رویم از فردا نفس بکشیم باید اطلاعاتش در سامانه ها ثبت شود. تازه می فهمیم که گرانی مسکن به چه علت است قرار است دولتی ها املاک بیت المال را در معرض فروش بگذارند تا خرج عده ای از پرسنل آنها شود.. جالب است پول بیت المال برای فقط عده ای کارمند و مدیر بی فایده