به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عمران مرادی در خصوص خبرهای ضد و نقیض در فضای مجازی مبنی بر اینکه عوامل بیرونی موجب نابودی زمین خواهد شد، اظهار کرد: عمدهترین عوامل بیرونی و خطرناک که موجب نابودی زمین میشود در درجه اول سیارکها و درجه دوم دنبالهدارها هستند.
وی با بیان اینکه سیارکهای بسیاری در مداری که به دور خورشید میچرخد در حال گردش هستند و اسم آن کمربند سیارکی است، افزود: از زمین سیارکها را شبیه تخت سنگهای بزرگی مشاهده میکنیم که شکل منظمی ندارند، اما همچون زمین به دور خورشید میچرخند.
بیشتربخوانید
این عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب ادامه داد: بخشی از این سیارکها به مدار زمین نزدیک هستند و گاهی مدار زمین را قطع کرده و تداخل ایجاد میکنند که اینگونه سیارکها خطر آفرین هستند البته فضا بسیار بزرگ بوده و امکان برخورد با کره زمین بسیار کم وجود دارد.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال ممکن است سیارکی حدود ۵۰ هزار بار موجب قطع مدار زمین شود، اما امکان برخورد آن با زمین یکبار از این ۵۰ هزار بار برخورد است و از طرفی تحرک سیارکها در مدارها ممکن است کمتر یا بیشتر از این رقم باشد. از این جهات سیارکها برای کره زمین تهدید محسوب میشوند.
این مدرس و پژوهشگر نجوم با بیان اینکه دنبالهدارها نیز همچون سیارکها قطعه سنگهای بزرگی هستند که برای کره زمین تهدید محسوب میشوند، اما با این تفاوت که با ترکیبات یخ در آمیختهاند و مانند گلوله برفی هستند که در خاک بغلتانیم، افزود: دنباله دارها خارج از منظومه شمسی یا در کرانههای منظومه شمسی قرار دارند و مانند سیارکها داخل مدار منظومه شمسی نیستند، اما به دلیل گرانش جذب خورشید شده و وارد منظومه شمسی میشوند.
وی ادامه داد: دنباله دار خورده سنگهایی هستند که یک دم آن از گاز و دیگری از غبار تشکیل شده است البته دنباله دارها از خود نوری ندارند پس واژه ستاره دنباله دار که در کتابها از آن یاد میشود، غلط است، چون دنبالهدارها ستاره نیستند.
این عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اضافه کرد: اینکه زمان عبور دنبالهدارها را نورانی میبینیم به دلیل این است که دنبالهدارها به خورشید نزدیک میشوند. تودههای یخ دنباله دار بخار شده و سپس به شدت هسته و دم گازی آن به دلیل برخورد بادهای خورشید از خود نور کمی ساطع کرده و به اصطلاح علمی میگوییم یونیزه شده است.
این مدرس و پژوهشگر نجوم با بیان اینکه وقتی دنباله دارها وارد منظومه شمسی شده توانایی این را دارند که به مدار زمین نزدیک شوند، اما به دلیل اینکه سیاره مشتری جاذبه بسیاری دارد آنها را به خود جذب میکند، اضافه کرد: اگر دنباله دارها از کنار سیاره مشتری عبور کنند وارد منظومه شمسی شده و به احتمال زیاد برای کره زمین تهدید محسوب میشود.
مرادی تصریح کرد: البته در دنیا تدابیری اتخاذ شده تا در مقابل اجسام خارجی از کره زمین دفاع کنیم به عنوان مثال از فاصلههای دور حضور سیارکها، شهاب سنگها و دنبالهدارها را تشخیص داده و در صورت نزدیکی به زمین آنها را از فاصله دور با موشک مورد هدف قرار داده و آنها را نابود کنیم که کشورهای دارنده این موشکهای پیشرفته در دنیا مقام اول آمریکا و مقام دوم روسیه هستند. لازم به ذکر است که ایران نیز در زمینه رصد سیارکها و اجرام نزدیک به زمین اقداماتی را انجام داده است.
این عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و روسیه مطالعات و پروژههای گسترده درباره موجودات فرازمینی انجام دادهاند، اما تحقیقات بی ثمر بوده و هیچ نشانهای از موجودات زنده حتی تک سلولی خارج از کره زمین پیدا نشده است، افزود: اگر روزی نتایج تحقیقات مثبت اعلام شود و موجودات فرازمینی وجود داشته باشند، میتوان آنها را نیز به عنوان یک تهدید در نظر گرفت.
مرادی تصریح کرد: تهدید خارجی دیگری برای زمین وجود ندارد، اما مواردی بر اقلیم زمین اثرگذار است مانند فعالیتهای ذراتی یا بادهای خورشیدی که گاهی به سمت زمین پرتاب میشود. این ذرات دارای بار الکتریکی است. معمولاً این اشعهها در میدان مغناطیسی و اتمسفر زمین جذب شده و فیلتر میشوند و به سطح زمین نمیرسند بنابراین به عنوان تهدید در نظر گرفته نمیشود.
وی با تکذیب این خبر که عدهای از دانشمندان معتقد هستند خورشید تا سال ۲۰۲۵ خاموش میشود، افزود: هیچ دلیلی برای خاموشی خورشید وجود ندارد. او یک ستاره متوسط است و از جهتی که نزدیک کره زمین بوده آن را درخشان میبینیم و خیلی ستارگان دیگر که در شبها میبینیم از خورشید درخشانتر و بزرگتر هستند. طول عمر خورشید ۱۰ میلیارد سال است که تا کنون پنج میلیارد سال عمر کرده بنابراین نیمی از عمر آن باقی مانده است.
این مدرس و پژوهشگر نجوم ادامه داد: خورشید پس از ۱۰ میلیارد سال عمر وارد دوران پیری شده که تبدیل به یک غول سرخ و ملتهب شده که آن دوران هم میلیاردها سال طول میکشد و سپس دچار انفجار شده و منظومه شمسی را نابود خواهد کرد. البته بعید میدانم که تمدن بشری تا پنج میلیارد سال دیگر دوام بیاورد.
مرادی با بیان اینکه در مواردی انسانها با ارسال ماهوارهها به فضا خطرات بیرونی را برای کره زمین ایجاد میکنند، افزود: فرستادن ماهوارهها فضا را آلوده میکند و زبالههایی را در فضا به وجود آورده و گاهی بر اثر اشتباهات برخی ماهوارهها از دور خارج شده یا به هم برخورد میکنند که موجب قطع ارتباطات میشوند. به همین دلیل نهادهای بین المللی در اینباره تشکیل شده است.
وی ادامه داد: نهادهای بین المللی از دانشمندان و ستاره شناسان سراسر جهان درخواست کرده تا با تلسکوپهای خود زبالههای فضایی را رصد کنند و تحرکات را شناسایی و اطلاعرسانی کنند؛ البته در برخی مواقع سیارکهای تیره نور خورشید را جذب کرده و شناسایی آنها با مشکل مواجه است که این مشاهدات از سراسر جهان برای تشخیص و شناسایی آنها تاثیرگذار خواهد بود تا اقدامات پیشگیرانه با سرعت انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در ایران ستاره شناسان و دانشمندان با هزینه شخصی بدون وابستگی به دولتها تلسکوپهای نیمه حرفهای و متوسط خریداری کردهاند و با نهادهای بین المللی همکاری میکنند، افزود: برخی ابزار آلات به کار گرفته در مراکز دولتی نیز نیمه پیشرفته هستند که ستاره شناسان از آنها استفاده میکنند.
منبع: صاحب نیوز
انتهای پیام/