به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام والمسلمین سید مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با بیان اینکه برای مرمت شبستان و تربتخانه امامزاده حسین (ع) از اداره کل میراث فرهنگی مجوز گرفتیم اظهار داشت: آنچه که تحت عنوان تخریب کاشیکاری دیوار تربتخانه در فضای مجازی نقل شده صحت ندارد چرا که این دیوار کاشیکاری شده کمتر از ۴۰ سال عمر دارد و اثر تاریخی محسوب نمیشود.
او دلیل برداشته شدن سرطاقی دیوار یاد شده را تبله کردن این دیوار دانست و افزود: با توجه به اینکه این دیوار در حال ریزش بود و حتی چند تا از آجرهای آن کنده شده بود، چند ما قبل این دیوار را به طور مختصری مرمت کردیم، اما بنابر نظر کارشناسان مرمت سازمان میراث فرهنگی چارهای جز اینکه این دیوار را برداشته و دوباره بسازیم وجود نداشت.
مجیدی با یادآوری اینکه پایه اصلی تربتخانه امامزاده حسین (ع) آجری است ادامه داد: این آجرها هم با آن مصالح قدیمی مانند ساروج به هم وصل شده بودند و اصلاً آن زمان خبری از کاشی و سیمان نبوده است. اما بعدها آمدند و کاشی را با سیمان به دیواره مذکور چسباندند که، چون سیمان با آجر و ملاتی که در قدیم بوده، همخوانی نداشته، در طول زمان به هم چسبندگی پیدا نکرده و امروز جدا شدند.
مدیرکل اوقاف استان یادآور شد: به همین خاطر چارهای جز این نداریم که کاشیها را برداریم و حتی اگر قرار باشد بنا را به همین شکل برگردانیم، دوباره باید با مصالح جدیدی کاشیها نصب شود.
مجیدی اضافه کرد: میراث فرهنگی مشغول مطالعه کردن بقعه و به دنبال این است که آثار اصلی بنای شبستان و تربتخانه را پیدا کند تا بتواند آنها را به حالت اصلی و تاریخی خود بنا برگرداند؛ بنابراین آنچه که اتفاق خواهد افتاد مرمت است و اصلاً تخریبی در کار نیست.
او ادامه داد: به همین جهت از فعالان و دغدغهمندان حوزه میراث فرهنگی میخواهیم که حوصله و صبر پیشه کنند و بدون آگاهی و اطلاع دقیق از کموکیف مرمت آستان مقدس امامزاده حسین (ع) در این مورد پیشداوری و قضاوت نکنند.
منبع تسنیم
انتهای پیام/