به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم اسدی بیدمشکی؛ تابستان برای دانشجوها و بسیاری از دانش آموزان ایران میتواند یادآور یک آزمون باشد که به بخشی از خاطراتشان تبدیل میشود؛ امسال آزمونهای ورودی به دانشگاهها و مقاطع تحصیلات تکمیلی یا همان «کنکور» به ۵۱ سالگی رسید، اگرچه برخی ریشهاش را تا سال ۱۳۱۷ دنبال کردهاند. با اینکه سالها صحبت از حذف کنکور میشود، اما هنوز هم آزمونی معتبر به شمار میرود که میلیونها دانش آموز و دانشجو از مدتها پیش برای آن برنامهریزی میکنند.
بنا بر گزارشهایی، ابعاد کنکور از فشار درسی و روحی بر داوطلبان و خانوادههایشان، جابهجایی و گردش مبالغ چند صد میلیارد تومانی میان مؤسسات کنکوری و جیب مردم، چگونگی تأثیر سوابق تحصیلی، البته جدال بر سر سهمیهها، پای نهادهای مرتبط از وزارت علوم تا شورای انقلاب فرهنگی را به میان کشیده است.
کنکور در ایران ۱۹ سهمیه دارد. سهمیه مناطق، ایثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا، مناطق محروم، حافظان کل قرآن، قاریان قرآن، برترینهای المپیادهای علمی، بومی پذیری، کارگران نمونه، قهرمانان ورزشی، استعدادهای درخشان و بهیاران از مهمترین سهمیهها هستند که بنا به رخدادهای گوناگون، سهمیههای جدیدی هم مانند مناطق زلزله زده و سیل زده یا به عبارتی دیگر، مناطق درگیر بلایای طبیعی مصوب میشوند.
به اعتقاد برخی، دلیل قرار دادن سهمیه و اعمال آن در نتایج اولیه داوطلبان کنکور «عدالت آموزشی» یا به بیان قانون، «توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی سراسر کشور» است که تا جای ممکن، تمامی آزمون دهندگان در شرایطی عادلانه و بر حسب ظرفیت ویژه آن سهمیه (به جز سهمیههای آزاد) به دانشگاه بروند. بر اساس قانون، کشور به ۳ منطقه تقسیم شده و هر استان با ملاکهای متفاوتی مانند برخورداری امکانات مختلف و غیره در هر کدام از این مناطق قرار میگیرند. از سویی، قانون به ایثارگران و وابستگان آنها و خویشاوندان شهدا در محدودهای معین سهمیههایی را اختصاص داده است و به نظر میرسد، یکی از موضوعهایی که بیشتر از دیگر مسائل، مورد اختلاف میان صاحبنظران، داوطلبان و جامعه است، دلیل سهمیههای ایثارگری و تأثیرشان باشد. به گونهای که برخی از داوطلبان ذینفع به اختیار خود از آنها بهرهای نمیبرند و البته برخی هم طبق قانون، استفاده میکنند.
بر مبنای ماده ۹۰ «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰-۱۳۹۶)» مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ از سوی مجلس شورای اسلامی، ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» گزینش داوطلبان با تفاوتهایی همراه است.
۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به «همسر و فرزندان شهدا»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ % و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد (سهمیه ایثارگران ۲۵%). همچنین از سال ۱۳۹۶، ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل ویژه «جانبازان زیر ۲۵ % و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه» قرار داده شد (سهمیه ایثارگران ۵%).
به گفته معاون خط مشیگذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ مصوبه سال ۹۶ باعث بر هم ریختن تعادل سهمیه پذیرش در کشور شد.
ایثارگران برای قبولی در هر رشته محل، باید حداقل ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد در آن رشته محل را کسب کنند و حد نصاب نمره برای این داوطلبان ۷۵ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل منتخبشان است.
به بیانی سادهتر، در کنکور سراسری اگر ظرفیتی ۱۰۰ نفره فرض شود، به تعداد ۵ صندلی، سهمیه ایثارگران ۵ درصد و به میزان ۲۵ صندلی، سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد است.
افزون بر اینها، سهمیه خانواده شهدا، پدر، مادر، خواهر و برادر شهید را شامل میشود که البته قانون برای داوطلبان با سهمیه رزمندگان بسیجى، وزارت جهاد کشاورزی و ستاد کل نیروهای مسلح از سال ۱۳۶۸ به بعد و سهمیهداران رزمنده و ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران از سال ۱۳۷۶ به بعد تصریح کرده است که فقط یکبار میتوانند با استفاده از سهمیه ایثارگران در رشتههای دوره روزانه و دوبار در دورههای دیگر (نوبت دوم یا شــبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد) پذیرفته شوند.
بیشتر بخوانید
۱۶ آذر سال ۹۸ وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در لایحهای، سهمیههای کنکور را ساماندهی کردند. لایحه ساماندهی سهمیههای ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین مرتبط زیر عنوان «لایحه توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی» به دولت ارائه شد. در این لایحه سهمیهها از ۱۹ به ۳ کاهش یافته است و دوم شهریور امسال به گفته منصور غلامی، وزیر علوم در مجلس دهم برای طرح در صحن رأی آورد، اما برای ورود به دستور صحن با تعداد رأی کمی از دستور خارج شد.
پیشتر و در ۹ بهمن سال گذشته، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو فعلی کمیسیون صنایع مجلس یازدهم و عضو وقت کمیسیون آموزش مجلس دهم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد که «لایحه ارسالی از سوی دولت مبنی بر حذف سهمیههای ایثارگری، قهرمانان ورزشی و مناطق محروم و غیره از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رد شده است.»
او این لایحه را شگفت انگیز توصیف کرد و آن را مخالف عدالت خواند.
بر اساس کارنامه برخی از داوطلبان کنکور ۹۷ که در اختیار خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گذاشته شده است، تأثیر دو سهمیه ایثارگری ۲۵ درصدی و ۵ درصدی نشان میدهد که رتبه کشوری داوطلب تغییر مثبت قابل توجهی پیدا میکند. یک داوطلب منطقه یک در تهران (گروه علوم ریاضی و فنی) که سهمیه ۵ درصدی داشته است، با رتبه کشوری ۴۳۲۶۹ در زیر گروه یکم از میان ۱۳۴۱۸۳ نفر، رتبه ۴۵۰۴ را از ۱۱۵۹۷ نفر سهمیهدار دریافت کرده است؛ در حالیکه این رتبه در منطقه یک ۱۹۸۵۵ میشده است.
کارنامهای دیگر (گروه علوم ریاضی و فنی) نشان میدهد که داوطلبی با ۵ درصد سهمیه و با رتبه کشوری در محدوده ۶ تا ۷ هزار، رتبه سهمیهاش در کانال رتبههای سه رقمی ۷۰۰ تا ۸۰۰ است. این فرد در سهمیه مناطق محدوده ۴ هزار را حائز میشد. ضمن اینکه او با شرکت در کنکور زبانهای خارجی انگلیسی، در زیر گروه یکم رتبه ۱۸۶۸۸ کشوری را کسب کرده بوده، اما در سهمیه ایثارگریاش، رتبه ۲۱۱۷ اعلام شده است.
در نمونهای از سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران، منطقه یک، زیرگروه یکم و گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، داوطلب با کسب رتبه ۱۱۳۳۳، رتبه ۱۹۱ را دریافت کرده است.
البته به گفته کارشناسان آموزشی و انتخاب رشته، اینگونه سهمیهها به صورت نسبی، برای داوطلبان حائز رتبههای برتر و نامناسب در انتخاب رشته نمیتواند چندان اثر گذار باشد، اما در محدوده رتبههای متوسط نسبی، تأثیر محسوس و قابل توجهی نسبت به داوطلبان بدون سهمیه خواهد داشت؛ چرا که فرد سهمیهدار باید برای به دست آوردن تعداد صندلی محدود سهمیه خودش رقابت کند و ممکن است ظرفیت کم تر و متقاضی بیشتر، داوطلب را به هدفش نرساند.
حجت الاسلام احمدحسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره امکان حذف سهمیههای ایثارگری گفت: نادیده گرفتن برخی از مسائل حیاتی و مهم کشور، قطعاً تحلیل نادرستی است و عدالت آموزشی درباره توزیع امکانات و غیره بحث میکند.
او ادامه داد: هنوز خانوادههای شهدا حضور دارند و حدود ۲ هزار شهید از جبهه مقاومت داریم. ما نمیتوانیم خانوادهای که هستیشان را برای کشور و انقلاب و نظام گذاشتهاند، نادیده بگیریم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: میان کسانی که هستی خود را با اختیار برای مردم و نظام گذاشتهاند با افرادی که در یک سانحه یا اتفاق درگذشتهاند، تفاوت وجود دارد.
حجت الاسلام فلاحی گفت: برای نمونه کسی که سهمیه ایثارگری دارد، پیش از شهادت یا آسیب پدر هم از حضور پدرش محروم بوده است و با از دست دادن او در یک حادثه متفاوت است. سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا شرایط برای برخی داوطلبان که احتمالاً پدرشان را در کودکی از دست دادهاند و مدتها از وجود او محروم شدهاند، مشابه سهمیهداران ایثارگری نخواهد بود؟ اظهار کرد: ما با این سهمیهها حق ایثارگر را به او بازمیگردانیم، زیرا برای منافع مملکت آسیب دیده است. البته مبانی دینی نسبت به کسانی که از وجود پدر و مادر محروم میشوند دستور میدهد جامعه وظیفه دارد جای خالی آنها را پر کند و برای تحقق عدالت باید نگاه ویژهای به این دسته داشته باشیم.
با وجود اینکه سهمیههای کنکور بر اساس قوانین بالادستی مصوب مجلس تعیین شده است، پارلمان تنها نهاد بررسی کننده این سهمیهها نیست. اول شهریور ۹۹ روح الله متفکر آزاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از بررسی نحوه تأثیر و حذف سهمیههای کنکور در شورای انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس یازدهم مطرح شد و شورای انقلاب فرهنگی هم به مسئله ورود کرده است؛ افزون بر این جلساتی میان اعضای شورا و مجلس برگزار میشود.
او افزود: از آنجا که این موضوع در شورای مذکور در حال بررسی است، در نتیجه کمیسیون آموزش برای جلوگیری از موازی کاری منتظر نتیجه بررسیهای شورای انقلاب فرهنگی میماند.
نیمه شهریور ماه، معاون خط مشیگذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد که حدود ۸ سیاست در زمینه برگزاری آزمون مدون شده است و در صورتی که این تغییرات صورت گیرد، در کنار تغییر سهمیهها باعث رفع برخی چالشها خواهد شد. وزیر علوم هم اخیراً خبر داده است که با استقرار مجلس جدید، ممکن است با شروع سال تحصیلی دوباره پیشنهاد ساماندهی سهمیهها را مطرح کنیم. اگرچه به بیان مسئولان این لایحه تغییری در انتخاب رشته کنکور ۹۹ نمیدهد.
درباره اعمال این سهمیهها، نگاههای متفاوتی وجود دارد؛ عدهای به دلیل اینکه کشور مدیون ایثارگران است، تعیین سهمیه برای آنها و خویشاوندانشان را یک وظیفه میدانند و از سوی دیگر، برخی معتقدند زحمات ایثارگران در جای دیگری باید جبران شود تا در صورت ورود دانشجویی با سطح علمی پایینتر به دانشگاهها، آینده کشور در دست «فارغ التحصیلان سهمیهای» نباشد؛ البته جدا از کسانی که واقعاً درس خواندهاند!
انتهای پیام/
همه جای دنیا خانواده های سربازان و کشته های جنگ گرامی داشته میشن ولی هیچ جا سهمیه ی علمی نمیدن ....
مگه ما میگیم به زنو بچه های شهدا چیزی ندن؟چرا بدن، بجاش کلی پولو زمین و... بدن، اینطوری از حق کسی خورده نمیشه، ولی سهمیه ای که حق بقیه رو میدن به اینا نبایدبده بهشون، جالبیشم اینه که وقتی این حرفو میزنیم، مخالفت میکنن و میگن نه سهمیه کمترین چیزه باید سهمیه باشه
در پاسخ دوستان باید بگم که پدر من بیمار بود زمان جنگ و بعد هم فوت شدن. من هم از نعمت پدر داشتن محرومم و حتی تامین مالی هم نمیشم. پس حق من کنکوری چی میشه؟ خدا ناظره، خودتون قضاوت کنین☺
گناه اون بچه ای که باباش یه پا نداره چیه؟ از کلی از تفریحاتش محرومه
یا اون بچه ای که باباش یه دست نداره ! از نعمت بغل کردن محروم میشه
والا به خدا قسم باید دولت بیشتر از این حرفا به فکر ایثارگران باشه
اینکه ایثارگر عزیز ایثار کرده ممنونیم اذش
اما گناه اون فرزندی که پدر نتونسته ایثار کنه و اون فرزندی که سن پدرش به ایثار نمیخوره چیه ؟
۳۰ درصد سهمیه اخه وایلا میگم این عدالت نیست ،
خوب نیست قسم بخوریم اما به هر کی که کعبه رو قبول داره این عدالت نیست.
به کی بگیم که صدامون رو بشنوه ما هم فرزند ایرانیم. ایثارگر عزیز این عدالت نیست.
اگه سفید برگ رو بدی قبولید می فهمید سفید.
اگه همه میدونستن اینجور اینده درخشانی توی جانبازی هست همه باباهامون از خداشون بود ۵۰ درصد جانباز باشن در عوض بچه هاشون حتی اگه ده تا باشن دکتر شن.
رفتن برای کشور جنگ کنن خدا باید پاداششونو بده نه اینکه از حق منی که تیزهوشان قبول شدم و هیچ سهمیه ندارم بدن به یکی که با درصد پایین و سهمیه تو کنکور رتبه برتر شده، از اون طرف پدرش رفته جنگ پسرش چیکار کرده?
ولی این که یه نفر میتونه تنبلی کنه بره دانشگاه خوب یه نفر با این که بخونه نتونه قبول شه واقعا عدالت نیست
چطور بخاطر جرم پدر نباید پسر رو مجازات کرد پس برای کار خوب پدر نباید پسر رو پاداش داد
بچه اگه عرضه داره خودش درس بخونه قبول شه چرا حق اونايي رو كه يكسال با جونكندن درس خوندن و ميگيرين آخه
به عنوان نمونه، گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان را بخوانید:
https://www.yjc.ir/00TlLE
ازکجامیتونم پیگیری کنم؟؟
در ثانی آواز دوهل شنیدن از دور خوش است. هیچ امکاناتی برا خانواده های ایثارگران وجود نداره فقط تو بوق و کرنا میکنن مثل بقیه مسائل کشور . با این رتبه هایی که شما مثال زدین رشته های بدرد نخور قبول شدن که فردا هیچ شغلی براشون نیست چه فایده ایی داره ، در ثانی شما مثال زدین یه کد رشته مثلا 100 نفر پذیرش داره 5 نفر سهمیه 5% و 25 نفر سهمیه 25 % که جمعا میشه 30 نفر 100 رو منهای 30 کنی میشه 70 نفر حالا واقعا مقایسه کنید یه نفر عمرش جونی شو بذار پا مملکتش بعد اینقدر بی انصافی در مورد خودش و خانواده ش بشه ، گذشته از این انگار خبر ندارید سهمیه فرزندان اساتید دوباره برگشته و بی وا خودش باقی هست حتی برا اساتید حق التدریس .
پدر بنده 5 سال اسیر وده و شبی نیست که با صدای ناله پدرم از خواب بیدار نشم
یعنی نباید فرقی بین بنده و دیگران باشد
چرا بچه های 5 درصدی پارسال با تراز 9800 پزشکی قبول نشدن
ولی تو منطقه 3 با تراز 9500 قبول شدن
تو کارنامه تراز دست نخورده باقی میمونه
کاش به جای سهمیه 5 درصدی سهمیه منطقه 3 داشتممممم
این سهمیه به چه درد میخوره لطفا یکی تحقیق کنه و واسم توضیح بده
تو منطقه 2 5000 میشه 2000 نفر پزشکی قبول میکنن و همون فرد
تو سهمیه 5 درصد 1500 میشه 500 نفر پزشکی قبول میکنن
چیزی دستم نیست ولی اون دنیا هیچ کدومتون رو راحت نمیزارم بخاطر تباه کردن زندگیمون
برو یه تحقیقی کن بدون که فقط اسمش شاهد ولی برای خود فرزندان ایثارگرو شهدا نیست بیشترشون سهمیه ازاد هم هست چندسال پیش این مدارس پول میگرفتن مگه به یک جانباز از کارافتاده چقدر حقوق میدهند؟؟؟؟
کسانی هم که میگن استخدامی ها مال ایثارگران باید بگم برید دفترچه استخدامی همین سال رو دانلود کنید و ببینید که همش برای سهمیه دار ها نیست(برای مثال اگر اموزش وپرورش در یک شهری15نفر استخدامی بخواهد 10نفر سهمیه ازاد و5نفر سهمیه ایثارگر هستن)
ودرمورد عدالت حضرت علی اینکه در روایت ها امده که حضرت هم به خانواده شهدا و بازماندگان جنگ(جانبازان)توجه بیشتر وویژه ای مشده....
و اینکه اگر بحث از عدالت هست باید همه امکانات در شهر ها به صورت یکسان باشد همه دانش اموزان در مدارس دولتی درس بخوانند همه سهمیه ها حذف شود این میشه عدالت
و درمورد شغل من خیلی از خانواده شهدا رو دیدم که فرزندانشون بیکارند
خودم ب خاطر مشکل پوستی که داشتم به چندتا از متخصص های پوست شهرمون مراجعه کردم ولی متوجه نشدن که مشکل بیماری پوستیم چیه دراخر به موسسه تازه تاسیس شده ای رفتم ک توسط جامعه ایثارگران(فرزندان شهدا و جانبازان)اداره میشد پزشک اون موسسه تشخیص داد ک مشکل چیه پس باید نتیجه بگیرید ک هر سهمیه ای به معنای بیسوادی نیست و شماهایی که پیرو عدالت وامامت حصرت علی هستین پس این رو میدونین که نباید دیگران رو قضاوت کنید.....
در اخر سلامتی پدرم را بدهید هرچه سهمیه در دنیا هست برای شما.....................................
۱. هرکسی که سهمیه داره بیسواد نیست اولا اونی که با سهمیه اومده دانشگاه شریف اگه سهمیه نداشت فوقش باز یه داتشگاهی مثل خواجه نصیر قبول میشد خیلی بد در نظر بگیریم و تاثیر سهمیه رو بالا در نظر بگیریم دانشگاه تبریز که بازم از لحاظ سواد از ۹۸ درصد جامعه بالاتره یا اونی که پزشک شده با سهمیه یه بیسواد نیست فوقش یه دانشگاه سطح پایینتر پزشکی قبول میشد یا پرستاری که باز نشون میده که سطح توانایی بالایی داره. بماند که اصل سواد بعد از قبولی در دانشگاه رقم میخوره . من خودم معدلم خیلی پایین شد ولی دلیل اصلیش افسردگی و تحقیر تو دانشگاه بود چون دوست نداشتم دروغ بگم و سهمیه داشتنم رو میگفتم ولی اکثر کسایی که سهمیه داشتن این موضوع رو مخفی میکردنو خیلی معدل های بالایی آوردن و همینطور خیلی از دوستانم که سهمیه نداشتن بعد از کلی مشروطی انصراف دادن.
۲. اینکه میگیم ۳۰ درصد ظرفیت متعلق به سهمیه ای هاست اصلا درست نیست. بخصوص تو دانشگاه های برتر و رشته های برتر این سهمیه واگذار میشه ابتدا به سهمیه های دیگه و اگه باز پر نشه به آزاد . مثلا سهمیه ۲۵ درصد تو اکثر دانشگاه های برتر کمتر از ۵ درصد پر میشه و باقی به سهمیه ۵ درصد و سهمیه آزاد واگذار میشه . و اینکه میگن یکی رتبه اش ۲۰۰ هزار بود سهمیه شد ۲ هزار اینجوری نیست که با اون ۲ هزار تو دانشگاه سراسری قبول شه اولا با اون رتبه حد نصاب رو تمیاره و دوما اون ۲۰۰۰ هزار در رقابت با هم سهمیه ای هاست یعنی بین ۲ هزار و نیم نفر سهمیه دار شده ۲ هزار .
۳. من مخالف سهمیه هستم و بجاش امکانات باید داده بشه به اقشار مختلف که متاسفانه اینا عرضه اش رو ندارن ولی اکثرا وقتی اسم سهمیه میاد همه انگشت رو میبرن سمت ایثارگری ولی سهمیه ها اگه قراره برداشته بشه کلا باید حذف بشه سهمیه های سیل زده گان مناطق محروم سهمیه منطقه ۲ منطقه ۳ سهمیه بسیج سهمیه هیات علمی که دیگه ا ن نوبره. سهمیه هیات علمی جوری شما هیات علمی شریف باشی پسرت یه سهمیه داره که هیچ اگه با اون سهمیه دانشگاه سراسری بناب هم قبول بشه میتونی انتقال بگیری بیاری شریف.
خانواده شهدا و ایثارگران و رزمندگان و آزادگان و همین الآن مدافعان وطن حق بزرگی را برای من و همه مان ادا کردند. مگر سازمان سنجش در سهمیه جدا گانه آنهارا رتبه بندی نمیکند؟ چرا دولتها در این همه سال دانشگاهی مخصوص این عزیزان ایجاد نکرده اند که از حق افراد عادی و سهمیه مناطق 30 درصد را به این عزیزان میدهند و چرا این عزیزان باید فقط 30 درصد از ظرفیت را داشته باشند این ظلم بزرگی هم به عزیزان سهمیه ای ایثارگران و جانبازان و رزمندگان و ... و همبه افراد عادی است دولت ها با این کار از امکان نمودن دانشگاهی مخصوص این عزیزان شانه خالی کرده اند و در حق همگی اجحاف نموده اند باید این موضوع در شورای سنجش و پذیرش مطرح و مجلس دولت را مکلف به ایجاد دانشگاه مخصوص این افراد عزیز بکند و تا آن زمان ظرفیتی 30 درصد اضافه وحتی بیشتر از ظرفیت 100درصدی آموزشگاه های عالی برای این افراد در نظر بگیرد. امیدوارم با پیگیری این موضوع خبرنگاران جوان رسالت خود را بیش از پیش نشان دهد. باتشکر
سلام و وقت بخیر
باشگاه خبرنگاران جوان در راستای عمل به وظیفه خود و با توجه به اختلاف های موجود در باره سهمیه های کنکوری به ویژه سهمیه ایثارگری به روشن تر کردن این مسئله پرداخته است.
همچنین این خبرگزاری ضمن احترام به ویژگیهای تمامی اقشار کشور، با ارائه اسناد و گفته های کارشناسان و صاحبنظران، موضوع اختلافی سهمیه ها را بیش از پیش به عرصه نقد و بررسی آورده است.
از اینکه به اخبار حوره مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان توجه دارید، سپاسگزاریم.))
یعنی حرصم در میاد میشه به کارشناسان و صاحبنظران بگید حداقل کامل توضیح بدن این....... چرا نمیگیرد این صندلی ها اضافه به ظرفیت دانشگاه گذاشته میشه
بنده يكي از ناظرين مستقيم قبول شدگان در آزمون استخدامي بودم يه دختر خانمي بعد از قبول شدن در آزمون در مراحل مصاحبه و روانشناسي رد شد بعد از يك هفته يه شكايت نوشت كه مشخص شد ، بنده خدا بار سوم بوده كه در آزمون استخدامي قبول ميشده و بار اول با توجه به يكسان بودن نمره ها ، اولويت اول فرزند شهيد قبول ميشه ، بار دوم و سوم هم همين اتفاق ميفته و فرزند جانباز رو با اولويت اول در نظر ميگيرن . دقت كنيد كه دستگاه اجرايي يه استان يك يا دو تا نيرو ميخواست جذب كنه من به شخصه ناراحت شدم ولي از لحاظ قانوني حق با دستگاه اجرايي بود.
خیالتون راحت ک با وجود امثال بعضی از شما بازم به ایثارگران بخوان رفاه یا پول بدن، شما میایی اعتراض میکنی.
در ضمن بودجه دولت در حدی نیست که پول بیان بدن. شما اصلا میدونی جانبازان از کار افتاده ساتا ماهی زیر یک میلیون میگیرن، یا فقط میای کارنامه میبینی....
همه جوانب و در نظر بگیرین... شما از تاثیر سهمیه ها خبر ندارید، نمیدونید که کسب حداقل نمره لازمه، فقط حرفهای ضد انقلابی ها میزنید و اونا پر کردن شما رو.
اشکال نداره ،ایثارگران و خانواده هایشان کم از خودی و غیرخودی نخوردن اینم ارزانی شما و اقازاده ها و فرزندان اعضای هیات علمی. با آبروی این قشر بازی نکنید
معمولا در کشور ما قانون را جوری می نویسند که امکان تفسیر آن به نفع خودشان باشد.
اگه اين جوري باشه هيچ كدوم از كنكوري ها حرفي ندارن نه اينكه فردي با يه رتبه نجومي كه حتي مجاز به انتخاب رشته هم نيست و ذره اي تو فضاي درس نبوده بياد و ارزو هاي يه فردي كه يكسال تموم رو زحمت كشيده نابود كنه
هر كي موافقه لايك كنه
سهمیه تا کی باید ادامه داشته باشه مدرسه هاشون که جدا دانشگاه هم که بهترین را میروند باز تو استخدام هم باید سهمیه باشه؟ مگه قرار نبود شایسته سالاری باشه؟ سهمیه باید برای یه مقطع خاصی مثل مدارس شاهد باشه نه از اول تا آخر عمر! همین شده که اکثر بچه های سهمیه ای بی سواد هستند و به کشور آسیب میرسانند بخدا طرف سه ترم تو کارشناسیش مشروط شده بود معدل افتضاح! کنکور ارشد دولتی روزانه یه دانشگاه معتبر تو تهران قبول شد! خب این معلومه که درس بخون نبوده باز هم باید بره جای یکی دیگه را بگیره؟
آیا آنهای که در صدر اسلام در احیا و حفظ اسلام تلاش کردند، در نزد پیامبر نسبت به سایر افراد به یک چشم بودند. و مزایای فراوان جدا از مزایای اخروی ،دنیوی شامل منسب های فراوان در زمان حیات گرفتند.
آیا مگر پیامبر غنائم جنگی را فقط در بین افرادی که در جنگ حضور داشتند تقسیم نمی کرد.
مقام ومنصب را به افراد شایسته میداد
پس منی که یک عمر خوبی و نیکی کرده ام و تمامی اعمال مستحبی و واجبات را انجام داده ام حداقل مرتبه شهدا را در بهشت نخوام داشت.
«فضای خاکستری عدالت خداوند در آخرت»
بنده ارسال کردم ولی شما منتشر نکرده اید
پس خواهشا با مسئله احساسی برخورد نکنید چرا که وقتی کسی در راه خدا جهاد میکند این شخص با خدا معامله کرده و پاداشش در پیشگاه خداست و این شخص در کل برای صیانت از حق و حقوق مردمش رفته جنگیده، نه اینکه بیاد حق و حقوق مردمو ازشون بگیره !!! اگه اینجوری باشه که اینا برای آسایش و رفاه خانوادشون جهاد کردن نه آسایش ملت !!!
چرا جدیدند تو همه چیز خنگ میزنیم (فکر کنید چرا؟؟؟؟ )
برای پرکردن سیلند کپسول اکسیژن جانباز ۷۰ درصد باید هروعده۵۰هزار پول بدیم
عدم قرارداد بیمارستان های دولتی با بنیاد
عدم پرداخت هزینه درمان جانبازان بالای ۵۰ درصد
عدم اشتغال فرزندان جانباز بالای ۵۰ درصد
ناموسا یکی به من بگه ما از این مملکت چی بردیم فقط یه سهمیه دادن و شهریه دانشگاه ولاغیر
هرکس از دوستان خواست من تمام اسناد و مدارک رو دراختیارش میزارم که از این مملکت هیچی نبردیم برید استعام بگیرید
امروزه دیگه صندلی را وقتی برای عده ای خاص رزرو شده میگذارند بدون اینکه حتی سابقه درخشانی طرف داشته باشه یعنی ظلم به پدر همون فرد چون نان اونه که تو کلاس لکه دار میشه وقتی بچش چیزی بلد نیست و اومده یه جایی که خیلی بالاتر از سطح اون بوده!
از مدارس شاهد و دانشگاه شاهد بگیر تا استخدام شدنشون همگی بدون توجه به شایسته بودنشون هست!
اصلا یه دانشگاه ویژه شما میگذاریم به عنوان سهمیه اینجوری بقیه هم میگن حقشونه جای کسی را تو دانشگاه درجه 1 نگرفته!
من که شخصا راضی نیستم از کسانی که این قوانین را وضع و اجرا کردند و حق من وامثال من رو بدیگران دادند به هیچ وجه من الوجوه نمیگذرم
باور کنید شاید کمتر از ۲۰ % افراد با علاقه وارد دانشگاه می شوند و ۸۰ % افراد بدون علاقه و صرفا به جهت رتبه خوب قبول می شوند و یثارگران هم از این قضیه مستثنی نیستند و این در آینده شغلی آنها تاثیر دارد شاید از هر کلاس مهندسی، پزشکی یا پرستاری ۷-۶ نفر خوب و عالی و علاقمند به شغلش پیدا شود.
متاسفانه در دانشگاه هر دانشجویی که مشروط میشود و یا در شغل آینده خطا یا قصوری مرتکب میشود بلافاصله به او سهمیه ای گفته می شود البته در اینجا هم ایثارگران باید جور این افراد بی سواد و ... را بکشند همانطور که گفتم در بین ایثارگران هم درس نخوان و بی علاقه و صرفا به جهت سهمیه ای که داشته و آمده دانشگاه هم هست..
بی سواد بودن افراد صرفا بخاطر داشتن سهمیه در ورودی کنکور نیست کنکور اصلا معیار خوبی برای گزینش افراد نیست برید بلکه به عملکرد او در دانشگاه هست پس بایستی هر کسی که از طریق دانشگاه آزاد یا موسسات غیر انتفاعی ، پیام نور و جدیدا دانشجویان پردیس وارد دانشگاه می شوند، بی سواد هست.
یک ایثارگر با سهمیه وارد دانشگاه میشه و یک دانشجویی پردیس با رتبه بسیار پایینتر صرفا با پول پدر وارد دانشگاه دولتی میشه ، اولی بی سواد و دومی باسواد و قابل اعتماد، عجب!!!
یا کسی که با سهمیه مناطق محروم وارد رشته پزشکی میشه ، که بدون سهمیه قبول نمیشد، می شود پزشک باسواد و قابل اعتماد!!!
از آن بدتر این است دلایل غیر منطقی می آورید
احتمالا به دنبال جذب مخاطب وکسب در آمد بیشتر بودهاید.
بله با هزینه کردن خانواذگده شهدا وایثار گر پول خوبی به جیب زدهاید.
از خانواده شهدا وایثار گر عذر خواهی کنید
توجه شمارو به آیه 95 سوره نسا جلب میکنم.
«مؤمنان خانه نشین که زیان دیده نیستند با آن مجاهدانی که با مال و جان خود در راه خدا جهاد میکنند یکسان نمیباشند خداوند کسانی را که با مال و جان خود جهاد میکنند به درجهای بر خانه نشینان مزیت بخشیده و همه را خدا وعده [پاداش] نیکو داده و[لی] مجاهدان را بر خانه نشینان به پاداشی بزرگ برتری بخشیده است.»
دوما من خودم استخدامی شرکت کردم .رقیبهایی ک داشتم همه از ایثارگران بودن با بقیه افراد سنجیده نشدم.
سوما ما منت نمیذاریم واسه سهمیه..شما از خدا بخواه پدر ما برگرده .نکه سهمیه بلکه همه چیزها برای شما
امکان نداره رتبه 200000 بشه زیر هزار.
شما فقط دارین سواستفاده میکنین. کسب حداقل نمره لازمه.
ايثارگران واسه نظام بهترین چیز زندگيشون یعنی جونشونو دادن.
اگه امروز کنکور در امنیت برگذار میشه بخاطر همین ايثارگرانه.
ممنونم از اینکه نظرات من را انتشار کردید
من سال اول که امتحان دادم(۱۳۹۷) علوم انسانی
رشته روانشناسی قبول شدم سال آخر هستم ومی خواهم کنکور کارشناسی ارشد 1400شرکت کنم
پیگیری کنید که سهمیه های کنکور حذف شود
نمی بخشم آنهایی که با سهمیه وارد دانشگاه میشوند
آنهایی که با سهمیه حق دیگران راضایع کردید واگذارتان به خدا
اما اونایی که می گن این سهمیه چه ربطی به اون عمل داره در پاسخ باید بگم که خیلی از اون نوابغی که در ایران موندن و دارن جسورانه کار می کننن از همون خانواده ها هستن می گید نه به امار هایی که منتشر می شه توجه کنید چون این ها از همون نسلی ان که پدرهاشون برای این سرزمین سلامتی و جونشون که با پول قابل معامله نیست رو برای امنیت و اسایش این مردم معامله کردن حالا همونا فرزندانی تربیت کردن که به بچه هاشون یاد دادن وطن و شرف و غیرت فروشی نیستن و حالا اونا مردونه وایسادن و دارن هم علم کشور و پیش می برن و هم حوزه های دیگر پس اینان برای ابادانی این کشور بیشتر از همه انگیزه دارن و فراموش نکنیم که برای دستیابی به هر چیزی این انگیزه و تلاشه که حرف اول و اخر و می زنه
بهتر از جامعه خانواده شهدا وایثار گران عذر خواهی کنید
شما در یک مرکز در مانی فعالیت می کنی چگونه آمار دهی می کنی
آموزش حق تمام فدزندان این کشور چه اونی که پدرش رفته جنگ چه اونی که پدرش در بیمارستان داره خدمت میکنه وجون مردم رو نجات میده چه اونی که پدرش با دستان زحمت کش کوچه به کوچه ی شهرو از آلودگی پاک میکنه
خانه » سوال در رابطه با سهمیه
۱۳۸۹/۰۹/۱۶ ۱۶:۴۲ شناسه مطلب: 22629
سوال در رابطه با سهمیه
با سلام
( این ایمیل رو از طرف یک اشنا میزنم)
بنده کنکوری هستم و دارای سهمیه جانبازی از سوی پدرم میباشم
با صحبتی که با دوستانم کردیم این برداشت را داشتند در رابطه با استفاده سهمیه در کنکور
نظر شما در این رابطه چیست؟
شهر تهران حدود 5000 نفر اگر دانشجو بگیره به اندازه یک پنجم ما سهمیه دارها باید وارد بشویم که 1000 نفر میشود
یعنی به ازای قبولی ما در کنکور بعضی افراد که رتبه در واقعیت بهتر از ما دارند به شهرستان ها میروند ولی ما میتوانیم به تهران بیاییم
ایا این عمل حق الناس نیست؟؟
دوستان من همه میگویند که ما راضی نیستیم و این حق الناس داره برای شما چون کار و ... وابسته به این در هست و ممکنه ما تاثیر بگذاریم روی اینده بعضی دیگر از دانشجوبان
نظر شما چیست؟
پرسشگر گرامی با سلام و تشکر و تسلیت ایام عزای امام حسین (ع)
سهمیه ای که به خانواده شهدا و جانبازان طبق مقررات داده شود ،اشکال ندارد و حق الناس نیست. (1)
پی نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبری ؛ آیت الله بهجت ،استفتاات، ج 4 ،س 6021
حالا یکسری افراد میان میگن فرزندان این افراد حق داشتن مزایای حتی اندک جهت تحصیل و شغل در جمهوری اسلامی رو ندارند.و قصد خالی کردن این افراد هرچند اندک از دانشگاه ها را دارند که به نفع جمهوری اسلامی نیست مگر نه اینکار را می کردند
اینجا لازمه بگم که کنکور در خیلی از کشورها نیست و قبولی و عدم قبولی در کنکور به منزله نداشتن سواد و معیار سنجش افراد نیست .
و لازمه بگم که ایثارگران مثل شما تا دیپلم کنار میز شما درس می خونند و در دانشگاه هم در کنار صندلی شما هستند و واحد درسی را پاس می کنند و تنها از پوئن ۳۰ % برای قبولی در کنکور استفاده می کنند و در مقاطع بالاتر کمتر هم میشه قابل توجه کسانی که فکر می کنند که مدرک تحصیلی رو بدون دانشگاه رفتن به اینها می دند( قضیه رانندگی بدون علم).
ظرفیت اشتغال ایثارگران در دانشگاه ها بجز دانشگاه های بزرگ به ۶-۵% هم نمیرسه.
حالا چرا این موضوع موضوع داغی در بیم مردم و دانشاموزان هست من نمی دونم.اصلا قابل مقایسه با آمار شرکت کنندگان سایر سهمیه ها و آمار تقلب وسیع که در کنکور میشه نیست.
از باشگاه خبرنگاران جوان می خام در رابطه با آمار دانشجویان ایثارگر در دانشگاه های کشور و درصد دانشجویان نخبه ایثارگر هم گزارشی تهیه کند
ضمنا از باشگاه خبر نگاران جوان بابت پرداختن به این موضوع تشکر می کنم
درضمن ایکاش سهمیه فقط مختص فرزندان شهدا وجانبازان وازادگان بود فرزندان اساتید دانشگاه سهمیه دارند مقامات کشور سهمیه دارند سرداران سهمیه دارند ونهادی انقلابی سهمیه دارند روحانیت سهمیه داره و......................
باشگاه خبرنگاران، توجه کن یه طرفه به قاضی رفتی. کارنامه رو گذاشتی اما وضع زندگی طرف و نذاشتی. دم از عدالتخواهی نزن.
اگه میگی مدرک و فلان داری که رتبه کم میشه... پس برو زندگی طرفم ببین. یه جانبازی پیدا کردی که کاخ نیشن یا شاسی بلند سوار بود بیا بگو.
دولت باید به جانبازان خدمت کنه. اصلا باید بدون کنکور برن دانشگاه.من و شما مدیون شهداییم.
حرفهات یکه طرفه اس.
در ضمن، سهمیه وقتی اثر داره که شخص حداقل درصد رو بیاره.
پس بیسوادا نمیرن.
چون شما پاهایتان را از دست دادید حق دیگران باید ضایع شود
مگه شما به خاطر سهمیه جبهه رفتید؟
ولی نمک نشناسی و بی چشم و رو یی هم حدی دارد
از نظرات تمام مراجع اعظام تقلید جویا شدیم و گفتند هیچ ماتعی و اشکال شرعی وجود نداره.
اگه دوست دارید خودتون در گوگل سرچ کنید
در ضمن سهمیه حق ایثارگرانه،نظام مدیون این ایثارگران.
در زمانی که جانبازان و ایثارگران مشغول دفاع از اسلام و انقلاب بودند پدران اغلب افراد در حال معیشت بودند.
شما و بعضی از خبرگذاری ها فقط دارند از کارنامه بحث میکنند. شرایط زندگی ایثارگران و جانبازان رو نمیبینند فقط کارنامه میبینن و میگن مخالف عدالته.
هیچ جای شرع مقدس ننوشته ک امتیاز به شهدا و جانبازان و ایثارگران حرومه.
اگر سهمیه برداشته بشه عین بی عدالتیه...
تلویزیون یه مطلب جالبی داد که همین فرزندان ایثارگران دغاع مقدس هستن که امروز مدافع سلامتن.
درضمن، کنکوری ها میگن سهمیه ایثارگران در کنکور مخالف عدالته.
از اون طرف فردا که سرباز بشن میگن، کسر خدمت مخالفه عدالته.
از طرف دیگه موقع استخدام هم میگن؛ استخدام مخالفه.
در واقع مشکل با جانبازان و ایثارگرانه؟ درسته؟
پس بیخودی نگید امتیاز کنکور و بردارن و امتیاز دیگه ای بدن، چون هر امتیازی دیگه هم بدن، شما مخالفشی.
در ضمن با این امتیازاتم هنوز خیل عظیمی از جانبازان حاشیه نشین و معسرند.
چون امام علی به هرکس به اندازه توانایی مقام و منصب می داد.
به نظر شما کنکور حفظ محور با موسسات فراوان پولی و با بودجه فراوان عدالت اجتماعی ست ؟
هر کسی درصد های بالا و حفظ محوری بزند ، شایسته فهم و مستعد نبوغ پزشکی ست ؟ آیا حفظ و هزینه بالاتر برای قبولی ، نبوغ زیر گروه یک را تامین میکند ؟
چرا فکر می کنید پنج صندلی در هر دانشگاه و رشته حق شما که الان نشستی نقد میکنی و گرفتن ؟ خیلی سادست راه شهادت باز ست ، سوریه و عراق ست ، بروید برای ارمان های جامعه و حفظ کشور جلوی وحوش داعشی بایستید
الحق والانصاف خود خانواده محترم شهدا جان خودشان را دست این پزشکان بیسواد میدهند