به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری چون «حذف عکس دختران از روی جلد کتاب درسی»، «ثابت میکنیم دوگانگی سلامت و آموزش نادرست است» و «ممنوعیت دریافت کمک مالی از خانوادهها برای تامین تجهیزات بهداشتی مدارس» سپری شد.
ثابت میکنیم دوگانگی سلامت و آموزش نادرست است
حسن روحانی رئیس جمهور بیان کرد: در سال های گذشته یکی از دغدغههای آموزش و پرورش سلامت دانش آموزان بوده است. قبل از آن که فردی به مدرسه بیاید غربالگری انجام می گرفت که به معنای اهمیت سلامت دانش آموزان بود.
او با اشاره به اینکه همیشه دغدغه سلامت در آموزش و پرورش وجود داشته است، اظهار کرد: امسال این دقتها بیشتر خواهد بود و سلامت دانش آموزان به دلیل حضور یک دشمن طبیعی به نام کرونا باید مورد توجه بیشتری باشد.
روحانی تاکید کرد: امروز آموزش علم و دانش آغاز میشود تا بگوییم که آموزش در کشور ما در سختترین شرایط تعطیل نیست، ما در ۸ سال جنگ تحمیلی آموزش را تعطیل نکردیم، در روزهای سخت بمباران در شهرها آموزش را تعطیل نکردیم و دانش آموزان علی رغم سختیها آموزش را در مدارس آموختند.
ممنوعیت دریافت کمک مالی از خانوادهها برای تامین تجهیزات بهداشتی مدارس
زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش درباره وجاهت قانونی اخذ وجه اجباری برخی مدارس از خانواده ها برای تامین تجهیزات بهداشتی مدارس، بیان کرد: مدارس اجازه ندارند که به اجبار اخذ وجهی از خانواده ها برای تامین تجهیزات بهداشتی مدارس داشته باشند.
او ادامه داد: همانطور که خانواده ها دغدغه تامین تغذیه و پوشاک فرزندانشان را دارند در شرایط مواجهه با بیماری کرونا هم توصیه ما این است که اگر خانوادهای امکان تامین تجهیزات یا کمک به مدرسه را برای تجهیزات بهداشتی دارد، مضایقه نکند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش تصریح کرد: خانوادهها در صورت مشاهده اخذ وجه اجباری مدرسه از آنها میتوانند با مراجعه به ستادهای نظارت منطقه و استان یا مراجعه به سایت shekayatmedu.ir این موضوع را اعلام کنند تا به آن رسیدگی شود.
رشد ۱۰۰ هزار نفری ثبت نام در مدارس غیردولتی/ روند پرداخت شهریه چگونه است؟
مجتبی زینیوند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره وضعیت پرداخت شهریه در این مدارس اظهار کرد: امسال در الگوی شهریه با توجه به وضعیت موجود و حضور مشروط دانش آموزان در مدارس اعلام کردیم که شهریه ثابت شامل برنامه مصوبه درسی و فعالیتهای فوق برنامه آموزشی باشد که در قالب الگوی شهریه میزان آن تعیین شده است.
او ادامه داد: شهریه فعالیتهای فوق برنامه غیرآموزشی تا شروع سال تحصیلی و تعیین تکلیف وضعیت نباید از اولیا دریافت شود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به آمار نام نویسی در این مدارس گفت: در ابتدا برای نام نویسی دانش آموزان اظهار نظرهای مختلفی میشد، اما اولیا از نحوه ارائه آموزش مجازی سال گذشته رضایت داشتند و آمار ثبت نامی تقلیل پیدا نکرد و حتی خوشبختانه نام نویسی رشد حدود ۱۰۰ هزار نفری داشته است.
تمهید وزیر آموزش و پرورش برای حذف عکس دختران از روی جلد کتاب درسی
چند روزی است که موضوع برخی حذفیات از کتابهای درسی چاپ جدید سر و صدای بسیاری به پا کرده است در حدی که گاه شائبه نفوذ سند ۲۰۳۰ مطرح میشود و گاه موضوع نادیده گرفتن زنان و دختران مطرح میشود.
به دنبال این موضوعات و جنجالها محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در حساب شخصی توئیتر خود از رسیدگی به این موضوع خبر داد.
کمبود ۷۰ درصدی مراقب سلامت در مدارس کشور
محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش به موضوع کمبود مراقب سلامت در مدارس هم اشاره کرد و گفت: براساس استانداردها به ازای هر ۷۵۰ دانش آموز باید یک مراقبت سلامت داشته باشیم که با توجه به برآوردها به ۱۵ هزار و ۸۰۰ مراقب سلامت نیاز داریم اما ۷۰ درصد آن تامین نشده است.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی با اشاره به اینکه در روستاها بهورزان مسئولیت تامین سلامت دانش آموزان را بر عهده دارند، گفت: به طور کلی برای تامین نیروی مورد نیاز امیدواریم بتوانیم ظرفیت های جدید ایجاد کرده و آنها را به کار بگیریم.
شرایط حضور کلاس اولیها در سال تحصیلی جدید
مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش تهران درباره چگونگی حضور دانش آموزان در مدارس بیان کرد: بر اساس صحبتهای وزیر آموزش و پرورش، دانش آموزان میتوانند به طور حضوری و غیرحضوری در کلاسهای درس خود حاضر شوند.
او ادامه داد: اگر دانش آموزی تمایل داشته باشد میتواند به طور حضوری شرکت کند، اما اگر دانشآموزان و خانوادهها تمایلی به حضور ندارند به طور غیرحضوری امکان تحصیل وجود دارد.
ثقفی درباره نحوه حضور دانش آموزان ابتدایی بیان کرد: دانشآموزان اول ابتدایی هم به طور حضوری یا غیر حضوری امکان تحصیل دارند، اما برای ایجاد ارتباط عاطفی با تحصیل بهتر است به طور حضوری در کلاسها شرکت کنند.
سناریوهای ایران برای کمک به تامین تبلت دانش آموزان اتباع خارجی
غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور درباره چگونگی تامین تجهیزات آموزش مجازی برای دانش آموزان اتباع خارجی اظهار کرد: به عنوان دولت امکان ندارد که ابزار آموزش مجازی را برای همه دانش آموز چه اتباع خارجی وچه ایرانی تامین کنیم و حتی برای دانش آموزان ایرانی خیرین وارد عمل شدند.
او ادامه داد: از سه ماه پیش به مجامع بین الملی اطلاع رسانی شد تا نسبت به تامین تبلت دانش آموزان اتباع خارجی برنامه ریزی شود است و البته برخی اتباع امکان تهیه آن را داشتند اما بخشی امکان تهیه آن را نداشتند.
کریمی بیان کرد: به کمیساریای پناهندگان ریز نیازها را درج کردیم و دو سناریو هم پیشنهاد دادیم که اگر بخواهند تبلت وارد کنند عوارض گمرکی از آن دریافت نشوند اما هتوز اقدام مشخصی صورت نگرفته است.
انتهای پیام/