به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فریدون یاوری مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه گفت:تمام تلاش خود را برای اینکه امسال بتوانیم منطقه شکار و تیراندازی ممنوع «امروله» و «زلهزرد» گیلانغرب به مناطق حفاظت شده ارتقاء دهیم به کار خواهیم برد.
او همچنین اضافه کرد: خوشبختانه باتوجه به اینکه جمعیت حیات وحش مناطق استان کرمانشاه رو به افزایش است به منظور پایش دقیقتر و استفاده از فناوری جدید تلاش خواهیم کرد از دستگاههای هلیشات (عکاسی و تصویربرداری هوایی) که برای محیط بانان محیط زیست استان فراهم شده استفاده کنیم.
او به سه منطقه حفاظت شده در استان اشاره کرد و گفت: منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۶ هزار و ۳۱۹ هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۵ هزار و ۴۷۲ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار و ۱۵ هکتار است.
او با بیان اینکه یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد، گفت: در مجموع چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار در استان وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه به تشریح وضعیت تالاب هشیلان نیز اشاره کرد و گفت: در سالیان گذشته به دلیل کمبود منابع آبی و خشکسالی متأسفانه وضعیت تالاب چندان مناسب نبود و تلاشهای فراوانی برای زنده ماندن آبزیان تالاب از سوی محیط زیست استان صورت گرفت.
یاوری بیان کرد: خوشبختانه بارندگیهای اخیر استان موجب شده که وضعیت آب تالاب مناسب باشد و همچنین اقدامی که از سوی محیط زیست و با کمک و همکاری شرکت آب منطقهای و دستگاه قضایی نسبت به جمع آوری موتورهای چاههای آبی غیرمجاز در حومه تالاب هشیلان صورت گرفت موجب شده که با توجه به فصل و ماه کنونی که دبی آب تالاب به پایینترین سطح ممکن خود میرسد، وضعیت آبی تالاب مناسب باشد.
او همچنین در خصوص حقابه محیط زیستی رودخانههای استان گفت: آب منطقهای موظف به برآورد، محاسبه و حفظ حقابه محیط زیستی رودخانهها است.
او بیان کرد افزود: متأسفانه مشکل کمبود منابع آبی باعث شده است که بعضی از کشاورزان خودسرانه اقدام به برداشت غیرمجاز از آب رودخانه کنند که با عوامل این کار بطور یقین برخورد قانونی خواهد شد.
انتهای پیام/ز