آل خلیفه و آل نهیان در حالی تَن به سازش با رژیم صهیونیستی دادند که در نهایت این سازش کوچکترین رهاوردی برای آنان نداشت، زیرا آن‌ها علیرغم ادعاهایشان نتوانستند از تل آویو هیچ امتیازی بگیرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مقامات بحرین، امارات متحده عربی، رژیم صهیونیستی و آمریکا سه شنبه شب طی مراسمی در کاخ سفید توافقنامه سازش موسوم به «توافقنامه صلح آبراهام» را امضا کردند. هدف از امضای این توافقنامه، عادی سازی روابط دوجانبه میان ابوظبی- تل آویو است. در این مراسم، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به همراه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزرای خارجه امارات متحده عربی و بحرین شرکت داشتند.

ترامپ در سخنانی در این مراسم گفت: از وزیر خارجه امارات و وزیر خارجه بحرین متشکرم. اینجائیم تا برای تغییر مسیر تاریخ گرد هم آئیم و روز جدید خاورمیانه را جشن بگیریم. قدم بزرگی را به سوی صلح و موفقیت برداشتیم. این مقامات، تا دقایقی دیگی توافق صلحی را امضا می‌کنند که در تاریخ بی سابقه بوده است!

وی افزود: اسرائیل، امارات و بحرین سفارتخانه هایشان را تأسیس و سفرای خود را مبادله خواهند کرد. آن‌ها در حوزه‌های مختلفی با هم همکاری خواهند کرد. این توافق باعث می‌شود تا مسلمانان با آرامش در مسجد الاقصی عبادت کنند! ترامپ در ادامه ادعا کرد: این توافقات یک صلح جامع را در منطقه شکل می‌دهد؛ کاری که بعضی‌ها فکر می‌کردند دست یافتنی نیست؛ من به خاطر دستیابی به این دستاورد بزرگ، تبریک می‌گویم.

امضای توافق سازش با رژیم صهیونیستی واکنش‌های متعددی را در سطح منطقه به دنبال داشت. درهمین ارتباط، «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن خطاب به کشور‌های حامی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: به این کشور‌ها توصیه می‌کنم که در این اقدام ذلت بار و توهین آمیزشان بازنگری کنند. وی افزود: این کشور‌ها دست کم با فرزندان امت خود به صورت مسالمت آمیزی رفتار کنند.


بیشتر بخوانید


افزون بر این، «شیخ حسین الدیهی» نایب رئیس جمعیت «الوفاق» بحرین به امضای توافقنامه‌های سازش با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید واکنش نشان داد. وی در این خصوص گفت: با امضای توافقنامه‌های سازش با رژیم صهیونیستی یک جنایت تاریخی اتفاق افتاد. نایب رئیس جمعیت الوفاق بحرین یادآور شد: رژیم‌هایی که در مسیر عادی سازی روابط با صهیونیسم گام برداشتند مرتکب یک جنایت شدند، زیرا با اقدام خود در واقع تلاش کردند به صهیونیست‌ها مشروعیت بخشند.

نکته قابل تأمل در خصوص توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی این است که نه تنها گروه‌های مقاومت فلسطین از جمله حماس و جهاد اسلامی مخالفتشان با آن را اعلام کردند، بلکه اردوگاه سازش یعنی تشکیلات خودگردان نیز قویاً این توافق را رد کرده است. مقامات مختلف تشکیلات خودگردان فلسطین از جمله «محمود عباس»، «ریاض المالکی» و «صائب عریقات» تاکنون بار‌ها و در مناسبت‌های مختلف اعلام کرده‌اند که توافق اعراب با صهیونیست‌ها را مردود می‌دانند.

دست دوستی منامه و ابوظبی به صهیونیسم؛ سازش در برابر هیچ

این بدان معناست که اقدام کنونی آل خلیفه و آل نهیان در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حتی در اردوگاه سازش نیز هیچ حامی‌ای ندارد. پیشتر نیز برخی گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن بودند که سعودی‌ها و اماراتی‌ها پیشنهادات مالی هنگفتی را به تشکیلات خودگردان در قِبال پذیرش عادی سازی روابط با صهیونیسم، به آن ارائه کرده‌اند. با تمامی اینها، تشکیلات خودگردان همچنان در صفِ مخالفانِ عادی سازی روابط اعراب با تل آویو است.

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در حالی در مراسم امضای توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا از آن به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم صلح و ثبات در منطقه یاد کند که اساساً هیچ‌گونه سنخیتی میان «صلح و ثبات» از یک سوی و «موجودیت رژیم صهیونیستی» از سوی دیگر وجود ندارد. این بدان معناست که صهیونیست‌ها تداوم موجودیت خود در منطقه را همواره در بی ثباتی و نا امنی جستجو کرده‌اند.

از همین روی، پُر واضح است که توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی نه تنها صلح و ثبات را در منطقه به ارمغان نخواهد آورد، بلکه زمینه‌های افزایش هرج و مرج‌ها، نا امنی‌ها و تنش‌ها را نیز فراهم خواهد کرد. با تمامی اینها، رئیس جمهور آمریکا تلاش می‌کند با گرفتن یک ژست حقوق بشری و حمایت شفاهی از برقراری صلح در منطقه و جهان، در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور دستاوردی برای خود کسب کند.

بر اساس آنچه که گفته شد، آل نهیان و آل خلیفه یک امتیاز و خدمت مجانی را به «دونالد ترامپ» ارائه کردند. آن‌ها بابت چنین امتیاز بزرگی نتوانستند کوچک‌ترین دستاوردی برای خود خلق کند. اماراتی‌ها که از مدت‌ها پیش به دنبال خرید جنگنده‌های «اف ۳۵» از رژیم صهیونیستی بودند حتی با امضای توافق سازش نیز نتوانستند نظر مثبت تل آویو برای فروش این جنگنده‌ها را جلب کنند.

بنابراین، کاملاً واضح است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در برهه کنونی از مقامات اماراتی و بحرینی تنها به عنوان ابزاری جهت تحقق اهداف و مقاصد خود بهره برداری کرده‌اند و هیچ امتیازی نیز در عرصه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی به آن‌ها نداده‌اند. به نظر می‌رسد که سران آل خلیفه و آل نهیان همچنان در رؤیای تحقق وعده‌های اقتصادی «بنیامین نتانیاهو» به آنها، سِیر می‌کنند.

در هر صورت، آنچه که سه شنبه شب در کاخ سفید اتفاق افتاد در واقع علنی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود تا عادی سازی آن. علت این مسأله هم آن است که اماراتی‌ها و بحرینی‌ها از مدت‌ها پیش تاکنون روابط مخفیانه‌ای را در سطوح گوناگون با صهیونیست‌ها داشته‌اند، اما هیچگاه جسارت آشکار ساختن این مناسبات را نداشتند؛ لذا اتفاقی که در کاخ سفید رخ داد، علنی ساختن روابط چندین و چند ساله سران آل خلیفه و آل نهیان با رژیم صهیونیستی بود.

این نکته را نیز نباید فراموش کرد که علنی سازی روابط حکام اماراتی و بحرینی با صهیونیست‌ها بیانگر مواضع خودِ آنهاست و نه ملت‌های عرب. در طول مدت زمان گذشته مردم بسیاری از کشور‌های عربی با برگزاری سلسله تظاهرات گسترده مخالفت آشکار خود با روابط با تل آویو را اعلام کردند. مردم بحرین نیز اخیراً با برگزاری تظاهرات در نقاط مختلف این کشور ضمن سر دادن شعار «مرگ بر اسرائیل» خواهان قطع روابط آل خلیفه با این رژیم شدند.

بنابراین، حکام سرسپرده عرب در خیانتی که به فلسطینیان و مسأله فلسطین کردند نه از حمایت‌های مردمی برخوردارند و نه در اردوگاه سازش دارای حامی هستند. آن‌ها از این واقعیت غافل شده‌اند که «دونالد ترامپ» همچون عربستان به آن‌ها نیز به عنوان گاوی می‌نگرد که باید شیرشان دوشیده شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.