به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،زمانی که در مورد آنتی اکسیدانها در رژیم غذایی صحبت به میان میآید، نمیتوان به یک ماده غذایی خاص بسنده کرد و باید مطمئن شد که در برنامه غذایی عموم مردم و به ویژه ورزشکاران به میزان کافی میوه، سبزیجات، آجیلها و غلات سبوس دار وجود دارد.
کیمیا معینی افشاری، عضو کمیته سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی نوشت: افراد مبتلا به ویروس کرونا در معرض خطر بیشتری برای شرایط التهابی مرتبط با بیماریهای تنفسی هستند.
طبق مطالعات علمی که به بررسی ارتباط میان استرس اکسیداتیوو ویروس کرونا پرداخته اند؛ التهاب ریوی، تب و فیبروز از علائم ویروس کرونا هستند که به واسطه سیتوکینهای پیش التهابی ایجاد میشوند. همچنین استرس اکسیداتیو بر مکانیسمهای ترمیمی و سیستم ایمنی تاثیر میگذارد که یکی از اتفاقات اصلی در پاسخهای التهابی است و میتواند باعث تشدید علائم ویروس کرونا شود، اما استفاده از آنتی اکسیدانها میتواند در مقابله با ویروس کرونا مفید باشد و به عنوان یک راهکار درمانی در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید
آنتی اکسیدانها از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و میتوانند در پیشگیری از بیماریهای قلبی، سرطان و سایر بیماریها نقش ایفا کنند، همچنین ویتامینهای C و E، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، فنولها و تانین از انواع آنتی اکسیدانها هستند.
غذاهای با منشاء گیاهی، بهترین منابع حاوی آنتی اکسیدان هستند که شامل میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل، گیاهان دارویی و ادویهها هستند و حتی کاکائو هم منبعی از آنتی اکسیدان است.
میوهها و سبزیجات علاوه بر آنتی اکسیدان حاوی فیبر زیاد، چربی اشباع و کلسترول کم و منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی بوده و توتهای رنگی و توت فرنگی در صدر آنتی اکسیدانها هستند.
هویج، فلفل دلمهای سبز و قرمز، کلم، اسفناج و کلم بروکلی حاوی آنتی اکسیدان کاروتن هستند و توصیه میشود هر روز از سبزیجات با رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز تیره و برگ سبز استفاده شود، همچنین آجیلها مانند گردو نیز حاوی آنتی اکسیدان هستند، اما در صورتی که به مصرف آن تمایل ندارید، میتوانید از تخمه آفتابگردان استفاده کنید.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/