به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اخوان رسول زاده عضو هیات مدیره اتحادیه مرغ های تخم گذار در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص قیمت تخم مرغ گفت: بر اساس اعلام مراجع قانونی، قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۱۲ هزار تومان و برای مصرف کننده ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است.
او افزود: قیمت ها در سطح شهر متفاوت است اما در کل قیمت درب مرغداری و مصرف کننده باید ۲۳ درصد با هم تفاوت داشته باشند. وزن متعادل هر شانه تخم مرغ به طور معمول ۲ کیلو محاسبه می شود و بر این اساس باید تخم مرغ شانه ای ۲۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.
این مقام مسئول تصریح کرد: دو نوع روش توزیع وجود دارد ، روش سنتی که بیشتر به دست دلال ها است و روش نوین که در آن تخم مرغ با شیوه های بهداشتی بسته بندی می شود.
اخوان رسول زاده بیان کرد: این قیمت جدید اعلام شده مشروط به انجام تعهدات مبنی بر تامین نهاده های مورد نیاز است و مورد قبول مرغداران نیست.
او با انتقاد از سنتی بودن سیستم توزیع تخم مرغ که بیشتر به دست دلالان انجام می شود گفت: با همکاری های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، به تدریج سهم توزیع سنتی از بازار کاسته شده و به روش بسته بندی مدرن تغییر پیدا می کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغ های تخم گذار بیان کرد: با توجه به نرخ نهاده های دامی و هزینه های تولید، قیمت مصوب تخم مرغ مورد تایید ما نیست و قیمت پیشنهادی ما ۱۵هزار تومان برای هر کیلو تخم مرغ به شرط تامین نهاده است.
او ادامه داد: اگر این قیمت بر اساس اطلاعات موجود و هزینه های مرغداران به درستی تعیین نشود، آثار سوء آن را در آینده خواهیم دید.
در ادامه برنامه صارمی معاون دفتر تنظیم بازار وزارت صمت تصریح کرد: قیمت تخم مرغ برای بار دوم افزایش یافت و با این افزایش قیمت، مشکل مرغداران هم حل می شود.
او با تاکید بر مدیریت صادرات و تنظیم بازار داخلی بیان کرد: از اول مهرماه صادرات تخم مرغ را از سر می گیریم.
صارمی در خصوص نارضایتی مرغداران از قیمت فعلی مصوب تخم مرغ گفت: در جلسه تعیین قیمت مصوب تخم مرغ ، نمایندگان تشکل های بخش خصوصی هم حضور داشتند و خواسته های صنف تا حدودی محقق شده است البته باید طرف مصرف کننده را هم در نظر بگیریم.
در ادامه برنامه ملکنیا مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی گفت: توزیع تخم مرغ به عهده وزارت صمت است و وزارت صمت میتواند با کنترل و نظارت ، بازار را به تعادل برساند.
او افزود: اکنون به صورت میانگین سالیانه بالای یک میلیون تن و ماهانه ۸۰ هزار تن تخم مرغ تولید می شود که تولید روزانه ۶ هزار تن است. در سال حدود ۱۵۰ هزار تن مازاد تولید تخم مرغ داریم که برای تنظیم بازار است.
ملک نیا گفت: با تنظیم بازار و مدیریت صادرات و تامین نهادهها مشکلات مرغداران برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/