به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه تیتر امشب یک شنبه شب شبکه خبر گفت: سال ۵۹ قبل از آغاز رسمی جنگ، کشور درگیر دشمن بود و حدود ۳۳۶ بار مرزهای ایران اسلامی توسط دشمن بعثی نقض شد و قریب به هزار شهید قبل از آغاز جنگ در شهریور ۵۹ تقدیم شد.
سردار فضلی افزود: قبل از آغاز جنگ، تحرکات دشمن را در مرز میدیدیم، اما کسی حرف ما را باور نمیکرد که ممکن است جنگی روی دهد.
وی گفت: تصمیم گرفتیم به محضر حضرت امام خمینی (ره) اطلاع دهیم و مشاهدات خود را به گزارش چندصفحهای تبدیل کردیم و در تهران مسئول حفاظت بیت امام نیز برای دیدار ما با ایشان هماهنگی کردند که نسخهای برای امام و نسخهای برای بنی صدر و نسخهای را هم برای مرحوم آیت الله منتظری بنابر اعلام تکلیف تهیه کردیم.
سردار فضلی افزود: صبح روز ۳۱ شهریور که عازم سومار شدیم آغاز رسمی جنگ اعلام شد. نیروی مقتدر هوایی جمهوری اسلامی و قرارگاه پدافند مستقر بودند و بعد از تمهیدات لازم عصر به سومار رسیدم که نیروها از سومار به سمت شهر گچسر به عقب برگشته بودند.
وی درباره تصمیم گیریهای زمان جنگ نیز گفت: در دفاع مقدس ساختارها بر اساس دفاع همه جانبه تعریف شده بود و در هیچ عملیاتی تصمیم شخصی گرفته نشد.
بیشتر بخوانید
به هر شکلی شده اراده خود را به دشمن تحمیل میکنیم
جانشین معاون هماهنگکننده سپاه افزود: به طور مثال در عملیات بیت المقدس که از مهم ترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس است، ارتش معتقد بود باید از خرمشهر وارد شویم و سپاه معتقد بود باید از نقاط ضعیفتر وارد شویم که در نهایت نظر سپاه پذیرفته شد و محاصره از اردیبهشت آغاز شد تا در سوم خرداد خرمشهر آزاد گشت.
وی گفت: پیشنهادها و نظرهای شخصی مطرح میشد، اما هیچ عملیاتی بر اساس تصمیم شخصی انجام نمیشد.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران تصریح کرد: همه عملیاتها سختی خاص خود را داشت و نمیتوان گفت کدام عملیات سختتر بوده است. مثلاً عبور از رودخانه اروند نیاز به کد شناسایی و رسیدن به طرف دیگر اروند داشت که سپاه توانست به آن دسترسی پیدا کند.
وی گفت: در عملیات کربلای ۵ فاصله با دشمن ۳ کیلومتر گل و لای و باتلاق بود و به علت نزدیکی بصره باید از موانع گوناگون عبور میکردیم که این موارد عملیات را بسیار سخت میکرد.
انتهای پیام/