به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عضو هیات علمی و فارموکولوژیست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیگفت: اسید فولیک جزو داروهای خانواده گروه ب بوده که محلول در آب است و مصرف آن عارضه خاصی برای بدن ایجاد نمیکند.
حمید ملازاده، تولید گلبولهای قرمز را از مهمترین کاربردهای اسیدفولیک برشمرد و اظهار داشت: اسید فولیک در متابولیسم بدن، رشد سلولی و بلوغ گلبولهای قرمز نیز تاثیر به سزایی دارد و کمبود آن در بدن احتمال خطر بروز پوکی استخوان، بیماریهای قلبی و برخی از انواع سرطانها را افزایش میدهد.
او با بیان این که این دارو به عنوان کاهنده عوارض برخی داروها نیز قابل استفاده است، عنوان کرد: در زنان بارداری که مجبور به استفاده از داروی ضد تشنج و صرع در بارداری هستند، این دارو به عنوان کاهش عوارض عصبی بر جنین تجویز میشود و کاربرد دارد.
او توضیح داد: بدن ما قادر به ساختن اسیدفولیک نیست و باید آن را به شکل دارو با تجویز پزشک مصرف کنیم.
او با اشاره به شیوع کمبود اسیدفولیک در افرادی که اعتیاد به الکل دارند، مبتلایان به اختلالات گوارشی مزمن، بیماریهای کلیوی و کبدی، خاطرنشان کرد: خستگی، بی اشتهایی، کاهش وزن، یبوست، افسردگی، مشکلات سیستم ایمنی، تپش قلب و ... از علایم و نشانههای کمبود اسید فولیک به شمار میرود.
ملازاده به موادغذایی حاوی اسیدفولیک اشاره کرد و گفت: عدس، جگر، سبوس برنج، انواع مغزها به ویژه بادام زمینی و اسفناج دارای مقادیر فراوانی اسید فولیک است.
انتهای پیام/ه