نشست خبری ۲ رویداد مهم هنر‌های تجسمی شهر کاشان در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست رسانه‌ای جهت تشریح جایزه سال تصویرسازی اشعارسهراب سپهری و جشنواره سالانه پرسبوک که قرار است به میزبانی شهر کاشان برگزار شود، با حضور هادی مظفری مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد، سعید ابریشمی راد شهردار کاشان، حسین صدقی دبیر جایزه سالانه تصویرگری اشعار سهراب و میثم نمکی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان در ساختمان معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای نشست، سعید ابریشمی راد شهردار کاشان گفت: سالهاست جا افتاده که شهرداری‌ها بیش از ارگان خدماتی، یک نهاد اجتماعی هستند. اهل فن می‌دانند که مبانی توسعه بخشی برپایه تعالی جامعه است و برای این کار هم هنر بهترین ابزار  به شمار می آید. زیرا همانطور که می‌دانید هنر مهمترین ابزار در انتقال پیام و ارزش‌های جامعه است.

وی افزود: امروزه در حوزه توسعه، شهر‌ها به دنبال برندسازی هستند. شهر کاشان هم با بیش از هفت هزار سال تمدن، به عنوان مهد زندگی اجتماعی ایران، همواره با هنرمندانش معرفی شده و قصد داریم که این شهر را به شهر رویداد‌های فرهنگی هنری و به ویژه هنری تبدیل کنیم. در این فصل که نقاش طبیعت استادانه می‌نگارد، چندین اتفاق خواهیم داشت و در طول سال برنامه‌های متنوع دیگر از جمله اولین جشنواره موسیقی منطقه ای، جشنواره تئاتر مهر و... را داریم.

شهردار کاشان تشریح کرد: همه مردم دنیا کاشان را با « اهل کاشانم، روزگارم بد نیست» می‌شناسند. با ابتکار شهرداری و اداره ارشاد شهر کاشان، تصمیم گرفتیم که جایزه سالانه تصویرگری اشعار سهراب سپهری را در این شهر برگزار کنیم. ۲۰ آبان مهلت ارسال اثر به این جشنواره است و نیمه اول آذر بهترین‌ها معرفی خواهند شد.

تشریح برنامه‌های دو رویداد هنرهای تجسمی در شهر کاشان

وی افزود: همچنین به لطف دوستان، افتخار مشارکت و میزبانی دهمین پرسبوک را داشتیم که امیدوار هستیم در ایامی که کرونا فضا را متشنج کرده، ضمن رعایت ملاحظات بهداشتی روحیه نشاط در جامعه ایجاد شود.

در ادامه، حسین صدقی دبیر جایزه سالانه تصویرگری اشعار سهراب درباره این رویداد توضیح داد: آشنایی بیشتر جامعه با اندیشه شاعر و نقاش نوگرای کاشان یکی از اهداف این جشنواره است. شناسایی هنرمندان تصویرگر و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت آنان خصوصا برای هنرمندان اصفهان و کاشان، دیگر هدف ما بوده است.

وی افزود: آثار در دو مرحله داوری میشوند، داوران مرحله انتخاب کلی از خطه کاشان هستند، اما داوران بخش نهایی، آقایان محسن حسن پور، علی بوذری و مرتضی اسماعیلی می‌باشند.

صدقی اظهار کرد: ایام برگزاری جایزه سهراب ۳ روز خواهد بود و در نیمه اول آذر برگزار میشود. آثار باید تا ۲۰ آبان به دبیرخانه ارسال شوند. همچنین ۳ ورکشاپ تخصصی هم در این مدت خواهیم داشت که هنرجویان می‌توانند برای حضور در این ورکشاپ‌ها نام نویسی کنند. گواهی شرکت در این کارگاه‌ها که با تدریس کمال طباطبایی، پژمان رحیمی زاده و نرگس محمدی برگزار میشوند، به شرکت کنندگان تعلق می گیرد.

هادی مظفری مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد  گفت: دهمین دوره پرسبوک معاصر در خانه صائب از مجموعه خانه‌های منوچهری کاشان از ۲۷ تا ۲۹ مهرماه برگزار می شود. طراح و دبیر این رویداد ندا درزی پور است. 

وی افزود: ۱۲ هنرمند مدعو و ۶ هنرمند در بخش مشارکتی خواهیم داشت، ۳ روز اجرای زنده و چیدمان است. نشست‌های تخصصی همزمان هم در فضای خانه صائب و هم فضای مجازی برگزار می شود. نمایش فیلم‌های تجسمی را داریم و اگر شرایط اجازه دهد بازدید عموم حضوری و در غیر اینصورت مجازی خواهد بود.

مظفری گفت: رویکرد معاونت هنری در دوره جدید، توجه به خلاقیت شهر‌ها و انجام پروژه‌ای با نام « شهر‌های خلاق» بود. طبق این پروژه، ویژگی هر شهر بر اساس بوم، آداب و رسوم مشخص میشود که برای این پروژه یک کار پژوهشی صورت گرفت. شهر‌های خلاق معرفی شدند که قرار است طی سال‌های آینده در یک رشته خاص فعالیت جدی داشته باشند. البته همه شهر‌ها ظرفیت هنر‌های تجسمی، نمایشی، موسیقی و... دارند، اما برخی از شهر‌ها در یکسری از رشته‌ها نام آورتر بودند.

وی افزود: دوستان خلاق کاشان، این رویداد را پیشنهاد دادند و همین که توانستند ارتباطی بین شعر و نقاشی‌های سهراب ایجاد کنند اتفاق مثبتی است که امیدوارم این رویداد بعد‌ها به صورت بین المللی هم برگزار شود.

سپس ابریشمی راد شهردار کاشان گفت: کاشان روی ۳ شخصیت منحصر به فرد یعنی سهراب، علامه فیض کاشانی و محتشم کاشانی تمرکز ویژه دارد. ما نشان فیض را در دستور کار داریم و جایزه محتشم هم روز اول محرم هرسال به شاعران برجسته آیینی اهدا می شود.

در ادامه نمکی مدیر فرهنگ و ارشاد کاشان گفت: کاشان شهر مفاخر و هنر است. در قرن دهم پایتخت ادب، در سال ۹۷ پایتخت کتاب بود و میخواهیم امسال پایتخت نهج البلاغه باشد.

وی افزود: سهراب دارای ظرفیت جهانی است، شاعر گمشده هاست، اما خود یک معرفت ادبی پیدا کرده و تبحر بی نظیری در ارائه مفاهیم انتزاعی و غیر انتزاعی داشته است.


انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار