به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ بهرام بهروش رئیس انجمن زوران کشور و رئیس هیات بومی محلی استان کرمانشاه با اشاره به ثبت ملی ورزش زوران در سالهای گذشته، گفت : این رشته ریشهای کهن در استانهای منطقه غرب کشور دارد که چندسال پیش طی پروسهای سه ساله آن را به مرکزیت کنگاور و به نام استان کرمانشاه ثبت ملی کردیم.
او ثبت ملی زوران را قدم اول برای توسعه آن دانست و گفت : برای اینکه بتوانیم زوران را در ابتدا در سطح کشور و بعد در جهان اشاعه دهیم و تثبیت کنیم، نیاز است که همه استانهای زاگرس نشین باهم همفکری و هم افزایی داشته باشند.
رئیس انجمن زوران کشور افزود: از آنجایی که ممکن است زوران به عنوان ورزشی بومی منطقه زاگرس در استانهای مختلف فنونی متفاوت داشته باشد، برای همین باید اساسنامهای کلی و واحد برای آن تدوین کنیم.
او ادامه داد: پس از تدوین یک اساسنامه قدرتمند برای زوران، باید آن را به تائید فدراسیون و وزارت ورزش برسانیم و بعد برنامه اشاعه این ورزش را در سطح کشور شروع کنیم.
بهروش گفت: همچنین برای تثبیت زوران به یک گود زوران استاندارد نیاز داریم که از چندسال پیش پیگیر احداث آن در کنگاور بودیم و حتی فرماندار این شهرستان سه هزار هکتار زمین را به آن اختصاص داد.
او افزود: بعلاوه حدود دو میلیارد تومان اعتبار برای آن گرفتیم، اما به دلیل نبود انسجام در استان نتوانستیم این پروژه را به اجرا برسانیم و در نهایت اعتبار هم از دست رفت.
رئیس هیات بومی محلی استان کرمانشاه ادامه داد: اگر بخواهیم گود زوران را در شرایط فعلی احداث کنیم دیگر با دو میلیارد تومان اعتبار امکانپذیر نیست و حداقل ۱۰ میلیارد تومان پول میخواهیم. با این وجود دست از تلاش برنداشتهایم و همچنان پیگیر احداث این گود در کرمانشاه هستیم.
رئیس انجمن زوران کشور خواستار همدلی و همراهی استانهای زاگرس نشین برای توسعه زوران شد و گفت: زوران مختص استانهای غرب کشور است و سند معتبری خواهد بود که به ارزشهای زاگرس نشینان اضافه میشود؛ لذا باید با تعصب به آن نگاه کنیم .
انتهای پیام/د