به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: قریب به ۹ ماه است که با حضور ناخوانده و البته گزنده ویروس کووید۱۹ یا همان کرونا، جهان و جهانیان به رنج افتاده اند و به تبع آن، هممیهنان عزیز نیز در آزار و اذیت حاصل از شیوع این بیماری مهلک، روزگار میگذرانند.
او افزود: وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت رسمی فرزندان ایران اسلامی، در راستای رسالت ذاتی خویش، یعنی ارائه خدمات آموزش و پرورشی به دانشآموزان، از همان روزهای نخستین شیوع این ویروس آسیبزا، با درک کامل شریط آن روز و نیز کنشگرانه در پی تحلیلی آینده پژوهانه در پیشبینی شرایط فردای پیشرو، به طراحی، تدوین و اجرای سه شیوه آموزش حضوری، ترکیبی و غیرحضوری اقدام کرد.
حاجی میرزایی بیان کرد: در این مسیر، برای تحقق هدف عالی خود، یعنی «عدالت آموزشی» و گسترش کمی و کیفی آن، برای نخستین بار در تاریخ آموزش و پرورش ایران، نرم افزار کاربردی (اپلیکیشن) انحصاری «شبکه آموزشی دانشآموز» با نام اختصاری «شاد» را آماده بهرهبرداری کرد و نیز در فصل نوینی از همکاری هدفمند و بهنگام با رسانه ملی، برنامه جامع آموزشی «مدرسه تلویزیونی ایران» را تهیه، تولید و در اختیار جامعه ذینفعان، یعنی دانشآموزان قرار داد.
او گفت: با نزدیک شدن آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، دستگاه عظیم تعلیم و تربیت با تکیه بر تجربه ماههای آخر سال تحصیلی گذشته و مصوبات لازم الاجرای ستاد ملی مبارزه با کرونا، مصمم به بازگشایی مدارس، با رعایت مدققانه دستورالعملهای جامع و پیشگیرانه شد.
حاجی میرزایی تصریح کرد: آموزش و پرورش قصد دارد تا در سال تحصیلی جدید، سیاستها و برنامههای زیر را که محصول خرد جمعی، تضارب اندیشه و معاضدت فکری است، اجرا کند.
۱- در طول سال تحصیلی، در مدارس کشور به روی تمامی دانشآموزان باز است تا آنان بتوانند از آموزش حضوری و ثمرات ارزنده آن که از جمله میتوان به کارکردهای مثبت مدرسه در ایجاد امنیت روانی و شکلگیری هنجارهای اجتماعی اشاره کرد، بهرههای کافی ببرند.
۲- باز بودن مدارس و ارائه آموزش حضوری که به یقین برترین نوع آموزش است، قائم به رعایت تام و تمام دستورالعملهای بهداشتی و پیشگیرانه است که پیشتر ملزومات آن فراهم شده است و بیگمان برای تحقق بهینه این مهم، به موازات آموزشهای لازم، نظارتهای مستقیم و مستمر از سوی انجمن اولیا و مربیان مدارس و اجرای آن توسط کارشناسان وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.
۳- در روند تهیه و تدوین دستورالعملهای بهداشتی و پیشگیرانه، توجه جامعی به دو مقوله بسیار مهم حفظ بهداشت و سلامت جسمی و نیز ایجاد و تعمیق امنیت روانی دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی شده است. در مسیر تکاملی این جامع اندیشی، تمامی مدارس کشور مکلف به اجرای دقیق و مسئولانه دستورالعملها هستند.
۴- خانوادهها در انتخاب شیوه آموزش فرزندان خویش که شامل حضوری، ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) و غیرحضوری (تلویزیون و شبکه شاد) است، مخیر بوده و حضور دانشآموزان در مدرسه نیز کاملاً اختیاری و به دور از هرگونه اجبار و اکراه است.
۵- برای اطمینان خاطر و ایجاد آرامش به دانشآموزان و رفع هرگونه استرس احتمالی در آنان و خانوادههایشان، آموزشهای لازم را از طریق شبکه شاد و صدا و سیما با پوشش ۹۷ درصدی در اختیار تمامی فرزندان در اقصی نقاط کشور قرار دادهایم.
۶- با هدف ارتقای کمیت و اعتلای کیفیت فرآیند آموزش در شبکه شاد، پس از رصدهای لازم و دریافت نقطه نظرات اصلاحی کاربران آن، نسخه جدید، به روزشده و ارتقا یافته این نرمافزار کاربردی، هم اینک در اختیار همگان قرار دارد.
۷- در برنامه مدرسه تلویزیونی ایران نیز پس از نظرسنجی و نیازسنجیهای تخصصی، بازنگریهای تکامل بخشی صورت گرفته که به مراتب بر غنای این برنامه آموزشی فراگیر افزوده است.
انتهای پیام/