دانشمندان دانشگاه ییل آمریکا موفق شدند با یک ایده خلاقانه روشی سریع برای رهگیری شیوع کووید ۱۹ در جامعه بیابند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، هنوز هیچ راهکار موثری برای مدیریت و کنترل این بیماری یافت نشده است. این ویروس تمامی کشور‌های جهان را درگیر خود کرده است و تقریباً هیچ تفاوتی میان کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه در مبتلا شدن به کووید ۱۹ وجود ندارد. برای مثال آمریکا یکی از بدترین آمار‌ها را در این زمینه داراست. تاکنون بیش از ۷ میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند و از این میان، بیش از ۲۰۳ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. دولت آمریکا با سرمایه گذاری سنگین به دنبال یافتن راهکاری برای مدیریت شیوع ویروس در جامعه است. یکی از بهترین راهکار‌ها در این زمینه شناسایی سریع افراد مبتلا و قرنطینه آن‌هاست. به تازگی دانشمندان آمریکایی به راهکاری خلاقانه‌ای در این زمینه دست یافته اند.

بر این اساس، دانشمندان دانشگاه ییل آمریکا اعلام کردند با آزمایش لجن و آب مجاری فاضلاب می‌توان بسیار سریع به شیوع ویروس کرونا در یک منطقه پی برد. آزمایش آب مجاری فاضلاب می‌تواند یک هفته سریع تر از روش‌های دیگر رهگیری ویروس در جامعه، شیوع کووید ۱۹ را کشف کند.

دانشمندان در این روش به مدت ۱۰ هفته آب فاضلاب منطقه نیوهیوِن که خود شامل آب فاضلاب چند منطقه مختلف آمریکا است را به صورت روزانه مورد آزمایش قرار دادند و با این روش شیوع ویروس کرونا در یک منطقه را یک هفته سریع تر کشف کنند. متخصصان تاکید دارند موادی که به عنوان فاضلاب از یک خانه خارج می‌شود (مدفوع و ادرار توالت متصل به فاضلاب شهری) حاوی ویروس ها، باکتری‌ها و عوامل بیماری زایی است که افراد آن خانه به آن مبتلا هستند.

فاضلاب

در این روش حتی افراد مبتلا به کرونا که علائم بیماری را نشان نداده اند نیز در صورت استفاده از توالت باعث دفع کووید ۱۹ به فاضلاب می‌شوند و پس از تست می‌توان نسبت به آلوده بودن یک منطقه به ویروس کرونا آگاهی یافت. این روش بسیار دقیق‌تر و سریع تر از سایر روش‌های رهگیری می‌تواند ویروس کرونا را تشخیص دهد. دانشمندان در گذشته از تست فاضلاب برای رهگیری شیوع فلج اطفال با موفقیت استفاده کرده بودند.


بیشتر بخوانید


تشخیص سریع کرونا در مدارس

همزمان با بازگشایی مدارس و نگرانی‌ها از شیوع کرونا در مراکز تحصیلی، دانشمندان دانشگاه کلرادو آمریکا با رصد فاضلاب مدارس موفق شدند به راهکاری سریع برای شناسایی مناطق آلوده دست یابند. در این روش، دانشمندان با هدایت بخشی از فاضلاب مدارس به یک جعبه و سپس آزمایش آن، از وجود ویروس در مراکز آموزشی مطلع می‌شوند.

برای مثال، ۴ مدرسه در ایالت کلرادو هشداری مبنی بر احتمال ابتلا به ویروس کرونا در میان دانش آموزان دریافت کردند. در نمونه فاضلاب این مدارس ویروس کرونا مشاهده شده بود. مسئولان از دانش آموزان خواستند در صورتی که تست کرونای هفتگی خود را انجام نداده‌اند، حتما این کار را بکنند.

دانشمندان می‌گویند رصد فاضلاب برای تشخیص شیوع ویروس کرونا روش بسیار کارآمدی است. این روش حتی پیش از آنکه یک فرد مبتلا خود به بیماری‌اش پی ببرد می‌تواند از وجود آلودگی به ویروس خبر دهد. کریستین منسفیلد، یکی از اساتید دانشگاه کلرادو در این باره گفت: این کار اولین اقدامی است که می‌توان برای شناسایی یک عامل بیماری زا انجام داد. این کار می‌تواند به شناسایی و انجام تست بیشتر منجر شود.

آزمایش فاضلاب

او افزود: ما اقدام به طراحی یک مکانیسم برای جمع آوری آرام مقدار بسیار ناچیزی از فاضلاب مدارس در شبانه روز کردیم. نمونه‌هایی که ما از فاضلاب به دست می‌آوریم، یک نمونه عمومی است و آن را نمی‌توان به فرد خاصی نسبت داد. اما این نمونه نشان‌دهنده ویروس کرونا در میان افراد است.

پس از شناسایی محل، می‌توان اقدام به انجام آزمایش از افراد آن مرکز کرد، سپس افراد دیگری که با بیماران در ارتباط بوده‌اند، قرنطینه می‌شوند و به این صورت، می‌توان به راحتی از شیوع بیشتر ویروس در جامعه جلوگیری کرد. برای مثال، روز سه شنبه تست کرونای فاضلاب ۱۳ مرکز آموزشی مثبت اعلام شد. مقامات محلی امیدوارند با این روش بتوانند به بازگشایی بی‌خطر مدارس کمک کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
امیدواریم که همه کشورها از جمله ایران نیز از این روش برای شناسایی کانون های شیوع ویروس استفاده کنند
آخرین اخبار