دیروز نیز مقامات ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) ابراز نگرانی کردند که در صورت ایجاد ناآرامی‌های داخلی بعد از انتخابات، ترامپ ارتش را برای سرکوب وارد خیابان‌ها کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا انتخابات آمریکا به آشوب کشیده می‌شود؟ این سوالی است که بیش از هرزمان دیگری ذهن‌ها را به خود مشغول کرده است. جالب این جاست که حتی دونالد ترامپ حاضر نشده است، تعهد دهد در صورت شکست در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو انتقال مسالمت آمیز قدرت صورت خواهد گرفت.

ترامپ که در نظرسنجی‌ها از جو بایدن، رقیب دموکرات خود عقب افتاده است، در نشستی خبری در کاخ سفید در پاسخ به پرسشی درباره انتقال مسالمت آمیز قدرت گفت: «باید ببینیم چه پیش می‌آید! می‌دانید که من قویا به آرای پستی معترض هستم ... انتقال قدرتی هم نخواهد بود و ادامه قدرت خواهد بود».

ترامپ همچنین بار دیگر ادعای خود مبنی بر وقوع تخلف در روند برگزاری انتخابات به ویژه فرایند ارسال رای با پست را تکرار و پیش بینی کرد که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری توسط دیوان عالی فدرال این کشور تعیین شود. ترامپ روز چهارشنبه هم با اشاره به ضرورت تعیین جانشین برای قاضی دیوان عالی این کشورگفته بود، انتظار دارد اختلاف بر سر نتیجه انتخابات در برابر دیوان عالی مطرح شود.

او گفت: «فکر می‌کنم کار به دیوان عالی بکشد». برخی معتقدند این سخنان ترامپ برای جلو بردن پروژه انتصاب قاضی دویان عالی است، اما وی در سال ۲۰۱۶ هم حاضر نشد تعهد بدهد که نتیجه رقابت با هیلاری را می‌پذیرد.

جو بایدن در واکنش به سخنان رئیس جمهور آمریکا از این اظهارات انتقاد کرد و گفت: «ترامپ حرف نامربوط زیاد می‌زند.» میت رامنی، سناتور جمهوری خواه ایالت یوتا که از منتقدان ترامپ محسوب می‌شود، در صفحه توئیتر خود نوشت: «انتقال مسالمت آمیز قدرت برای دموکراسی ما حیاتی است. بدون آن [شبیه]بلاروس می‌شود!» تاکید نکردن ترامپ بر «انتقال مسالمت آمیز قدرت» در صورت شکست وی در انتخابات در حالی است که به دنبال مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی دیوان عالی آمریکا، نگرانی‌ها از وقوع بحرانی سیاسی و حقوقی پس از انتخابات روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید


دیروز نیز مقامات ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) ابراز نگرانی کردند که در صورت ایجاد ناآرامی‌های داخلی بعد از انتخابات، ترامپ ارتش را برای سرکوب وارد خیابان‌ها کند. بسیاری از تحلیل گران احتمال می‌دهند که دموکرات‌ها و جمهوری خواهان پس از انتخابات پیش رو وارد مناقشه‌ای حقوقی بر سر نتیجه رای گیری در ایالت‌های مختلف شوند. موضوعی که می‌تواند پرونده انتخابات ۲۰۲۰ را مانند سال ۲۰۰۰ به دیوان عالی ایالات متحده بفرستد.

بنا به دو نظرسنجی جدید که در سطح ملی انجام شده است، جو بایدن با اختلاف ۱۰ درصد از دونالد ترامپ پیشی گرفته است. با این حال، پیروز انتخابات را نتیجه رای گیری در ایالت‌های کلیدی و موفقیت وی در کسب ۲۷۰ رای در کالج الکترال مشخص خواهد کرد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: ترامپ ، انتخابات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.