به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، دکتر اکرم ادبی زاده پزشک متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: به بیماری التهابی که سینوسها را درگیر میکند، سینوزیت اطلاق میشود و بهتر است به جای سینوزیت، از اصطلاح راینوسینوزیت استفاده کنیم، زیرا هر بیماری التهابی که سینوسها را درگیر میکند، همزمان با آن بینی هم درگیر میشود.
ادبی زاده به دو نوع راینوسینوزیت تحت حاد و مزمن اشاره کرد و افزود: اگر علایم کمتر از ۴ هفته طول بکشد، سینوزیت حاد و اگر بین ۴ تا ۱۲ هفته طول بکشد، سینوزیت مزمن به آن اطلاق میشود.
او به دلایل عفونی و غیر عفونی ایجاد راینوسینوزیت اشاره کرد و توضیح داد: همه ما به نوعی به دنبال سرماخوردگی، راینوسینوزیت را تجربه کردیم و علاوه بر موارد فوق عوامل باکتریال و بیماریهای قارچی نیز در بروز این بیماری موثر است.
بیشتر بخوانید
عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: افراد دارای سیستم ایمنی سالم به بیماریهای قارچی دچار نمیشوند، اما در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی، دیابت، مبتلایان به لوسمی یا افرادی که شیمی درمانی میشوند و ... احتمال درگیری سینوسها با قارچها وجود داشته که در این صورت به درمان تیمی نیاز است.
ادبی زاده به دلایل غیر عفونی راینوسینوزیت اشاره و خاطرنشان کرد: هر التهابی که بینی را درگیر کند، اختلال در ساختار آناتومیک و یا وجود تومورها در بینی باعث بسته شدن دهانه سینوس و به دنبال آن راینوسینوزیت میشود که با مراجعه به موقع به پزشک متخصص میتوان این مشکلات را کاهش داد.
انتهای پیام/د