در این مطلب قصد داریم روش تهیه نان مهیاوه‌ای را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه نان مهیاوه‌ای را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نان مهیاوه‌ای:

آرد سفید قنادی ۲ لیوان
آرد گندم ۲ لیوان
روغن مایع ۱/۴ لیوان
مایه خمیر ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
آب ولرم به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
مهیاوه به مقدار لازم


بیشتر بخوانید


طرز تهیه نان مهیاوه‌ای:

ابتدا آرد سفید و آرد گندم، مایه خمیر و بکینگ پودر، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و بعد از آن ۱/۴ لیوان روغن مایع را اضافه کنید و در آخر آب ولرم را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاورید و بدست نچسبد.

 

سپس خمیر را ۱ ساعت استراحت بدهید و بعد چانه بگیرید و دوباره به چانه‌ها استراحت بدهید. در آخر چانه‌ها را باز کنید و در روغن داغ آن‌ها را سرخ کنید و در آخر روی آن مهیاوه بریزید.

مهیاوه:

مهیاوه مخلوطی از ماهی خشک شده که آن را پودر می‌کنند، سپس با هر ادویه خوشبو و کمی نمک، سیاهدانه، کنجد مخلوط می‌کنند و در بیشتر شهر‌های بندر لنگه، خنج، لار، جهرم مورد استفاده است.

مهیاوه چیست؟

مهیاوه که مهیابه، ماهیاوه، مهیوه، مهوه، موه، هم به آن می‌گویند، غذای مخصوص مردم جنوب ایران است گویا کلمه مهوه و مهیاوه، در اصل از دوکلمه ماهی و آوه، مرکب بوده و آوه به معنی آب است.

رنگ و طعم مهیاوه: مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ، ساردین) درست می‌کنند و با نان یا همراه غذا‌های دیگر به مصرف می‌رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است.

روش تهیه نان مهیاوه:

الف- از پودر ماهی: ماهی‌های مذکور را در روی شن و ماسه کنار دریا خشک می‌کنند و اگر بخواهند از پودر آن استفاده کنند، پس از اینکه خوب خشک شد ماهی‌ها را کاملاٌ کوبیده و بعد، الک می‌کنند و شن و ماسه را از آن جدا می‌سازند و بعد پودر ماهی را با زردچوبه، فلفل، راز (دانه باریک و سیاه رنگ)، گشنیز و خردل مخلوط ساخته، دوباره می‌کوبند و در آب و نمک می‌ریزند و در شیشه یا خمره مخصوص ریخته و در آن را می‌بندند و بعد ظرف را به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز در آفتاب قرار می‌دهند، مایعی که به این ترتیب فراهم می‌شود، نسبتاٌ روان و با بوی زننده می‌باشد. مهیاوه را روی نان مالیده می‌خورند، بعضی مهیاوه را به همراه برنج مصرف می‌کنند.

ب- از ماهی: برای تهیه مهیاوه از ماهی، در ابتدا مقداری ماهی خشک موتو یا حشینه را شسته و سر آن را جدا کرده و در حلب یا خمره می‌اندازند و در حدود دو کیلو نمک به آن می‌افزایند و در آفتاب می‌گذارند و هر روز با چوب مخصوصی، آن را بهم می‌زنند و به وسیله آبکش صاف کرده آب آن را در ظرفی دیگر جدا ساخته و تفاله آن را به دور می‌ریزند سپس مقداری خردل بو داده و پوست نارنج کوبیده را روی مایع می‌ریزند، سپس همه را داخل خمره کرده در آن را بسته مجدداٌ در آفتاب می‌گذارند و چند روز صبر می‌کنند و بعد به سراغ آن می‌روند. (بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان تافتون)

سوراخ یا سوراغ: در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو شود در حلب می‌ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می‌نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می‌مالند و به اصطلاح خودشان. نان سوراغ روغنی می‌خورند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
لارستان کهن
۰۱:۱۵ ۱۱ مهر ۱۳۹۹
نان سنتی لارستان با رگاگ واقعا لذت داره