نرگس جوزانی، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تاثیر حذف شیرینیجات از وعده غذایی برای کاهش وزن، اظهار کرد: اولین قدم برای کاهش وزن حذف یا کاهش شیرینیجات از رژیم غذایی است.
او با بیان اینکه از جمله مشکلاتی که امروزه در جامعه ما وجود دارد استفاده زیاد از کربوهیدات در طول شبانه روز است، گفت: روزانه ۵۰ تا ۶۰ درصد از مواد مورد نیاز بدن باید از طریق مواد غذایی کربوهیدراتداری مانند: نان، برنج، آرد، ماکارانی، سیب زمینی، شکر و عسل تامین شود، اما در حال حاضر روزانه حدود ۷۰ تا ۸۰ انرژی خود را از این طریق تامین میکنیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: اولین قدم بعد از کاهش یا حذف مصرف شیرینیجات از برنامه غذایی به منظور کاهش وزن کنترل میزان دریافت کربوهیدرات خواهد بود.
جوزانی تصریح کرد: باید در نظرداشت مصرف شیرینی اعتیاد آور است و هرچه فرد بیشتر شیرینیجات مصرف کند بدن بطور طبیعی بیشتر به مصرف این دسته از خوراکی ها تمایل پیدا میکند. ترک مصرف شیرینی باید تدریجی صورت گیرد، اگر میزان زیادی شیرینی مصرف میکنید لازم است به مرور آن را کاهش دهید و از جایگزینهای مفیدتری مانند مغزها، میوهها، سالاد سبزیجات، نان و پنیر و... استفاده کنید.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: حذف شیرینیها از برنامه غذایی روزانه نه تنها در کاهش وزن و سایز فرد می تواند تاثیرگذار باشد، بلکه شادابی و سلامتی پوست را هم به همراه خواهد داشت، زیرا در صورت کاهش مصرف این مواد غذایی میزان ترشح انسولین در بدن کنترل شده و حتی به میزان قابل توجهی کاهش می باید.
او بیان کرد: پس از حذف و یا کاهش مصرف شیرینیجات به دلیل کاهش وزن صورت گرفته، فرد احساس شادابی بیشتری میکند. اما باید در نظر داشت که اگر فرد علاوه بر کاهش و یا حذف مصرف شیرینیجات، استفاده از دیگر مواد قندی مضر از قبیل نوشابه را نیز به حداقل برساند میتواند حدود ۴ تا ۶ کیلو گرم از وزنش را در ماه کاهش دهد.
جوزانی افزود: تنها حذف و یا کاهش مصرف شیرینیجات سبب کاهش وزن نمیشود، زیرا این موادغذایی به تنهایی سبب اضافهوزن نمیشوند بلکه دریافت بیش از حد کربوهیدرات نیز می تواند عاملی برای اضافه وزن و چاقی باشد. ممکن است میزان استفاده از شیرینی را کاهش دهید، اما به همان میزان مصرف کربوهیدراتهایی از قبیل: نان، برنج، سیب زمینی و ماکارانی را افزایش دهید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان یادآوری کرد: کاهش و یا حذف مصرف شیرنیجات تا حدودی میتواند در کاهش وزن کمک کند، اما بعد از آن تنظیم یک رژیم غذایی دقیق برای لاغری در کنار کاهش مصرف کربوهیدراتها میتواند در حفظ سلامت فرد و کاهش وزن او مفید واقع شود.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/