به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عقرب جانوری زهرآگین ،که نام دیگر آن کژدم و دارای انواع گوناگونی هستند، عقربها از گروه بندپایان هستند که حلقههای شکمی روی دم آنها را تشکیل داده که در انتها مجهز به نیش زهرآگین است.
تمامی عقربها گوشت خوار هستند و از حشرات و پستانداران کوچک تغذیه میکنند که در حفظ تعادل بیولوژیک و پاکسازی محیط نقش مثبتی دارند.
شکار عقربها به این صورت است که ابتدا طعمه خود را نیش زده و سپس توسط آرواره هایشان طعمه را خرد کرده و بر اثر آنزیمی که ترشح میکنند، آن را به صورت مایع در میآورند، جالب است بدانید به دلیل فرایند مایع سازی طعمه، گاهی غذاخوردن عقربها ۲۴ ساعت طول میکشد، رنگ بیشتر عقربها زرد، متمایل به قهوه ای، خاکستری، سیاه و قهوهای است و طول آن به ۱۸ سانتی متر میرسد.
در دنیا حدودا ۲۰۰ گونه عقرب وجود دارد که تنها سم حدودا ۲۰ مورد آنها کشنده است. در ایران ۳ مورد از انواع عقرب خطرناک هستند که گزارشهایی از مرگ نیز از آنها به ثبت رسیده است؛ که عبارتند از:
همی سکورپیوس لپتوروس: این عقرب زرد رنگ و کوچک و محل زندگی آنها بیشتر در نواحی جنوبی و جنوب غربی ایران است. گادیم نامی است که خوزستانیها روی این عقرب گذاشته اند.
کمپسوبوتوس ماتهیزنی: رنگ این عقرب زرد یا آجری و محل زندگی آن نیز بیشتر در نواحی جنوبی مخصوصا استان خوزستان است، سم آن به گونهای است که قادر است گلبولهای قرمز خون را تخریب کند.
آندرکتونوس کراسیکودا: این عقرب بزرگتر از دو نوع قبلی و به رنگ سیاه یا قهوهای تیره است، در بیشتر نقاط ایران یافت میشود و ظاهری خشن دارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/