به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان، یکی از حواس انسان، حس شنوایی است، حسی که باعث می شود انسانها صداها را شنیده و نسبت به آن واکنش نشان دهند.
درصد بالایی از معلولیت ها به ناشنوایی برمی گردد، افرادی که به صورت مادرزادی و یا در اثر حادثهای حس شنوایی خود را از دست می دهند.
ثابت شده است که افراد معلول از توانایی ها و استعدادهای بالقوه ای برخوردار هستند، کارهای هنری، هوش بالا برای درس خواندن و هزاران کار و ایده خلاقانه که حاصل ذوق و سلیقه افراد معلول است.
ناشنوایان ناگفته های زیادی در سکوتشان وجود دارد، ناگفته هایی از جنس نامهربانی که گاهی روح و روان انها را آزار می دهد، ناشنوایی از دسته معلولیت هایی است که نیاز به ترحم ندارند بلکه می خواهند برای رفع مشکلات و دغدغه هایشان دلسوزانه اقدامی شود.
خانم سعادتی مادر یکی از ناشنوایان بروجردی گفت: دخترم مادرزادی ناشنوا بود اما علاقه زیادی به درس داشت و بعد از اخذ دیپلم وارد دانشگاه شده است.
وی اضافه کرد: بعد از فارغ التحصیلی مدام به دنبال کار می گردد اما دریغ از یک کار و شغل مناسب که متناسب با وضیعت ناشنوایان باشد.
سعادتی اظهار داشت: معلولان هم قشری از افراد جامعه هستند که نیاز به توجه و رسیدگی به حل مشکلات دارند و توقع آنها فراهم کردن شرایط تحصیل و اشتغال است.
او بیان کرد: سایر حواس افراد شنوا بسیار قوی است و واکنش ها و عکس العمل های دیگران را به خوبی درک می کنند و واکنش نشان می دهند اما وقتی این معلولان در جامعه حاضر می شوند گاهی افراد جامعه رفتار خوبی با انها ندارند و با حس ترحم و دید نامناسب سبب ناراحتی آنها می شوند.
رییس اداره بهزیستی بروجرد در این خصوص افزود: در شهرستان بروجرد بیش از ۶۵۰ ناشنوا وجود دارد. که براساس نیازهای خود از خدمات سازمان بهزیستی بهره مند می شوند.
کرم رضا پیردایه اظهار داشت: سازمان بهزیستی طبق قانون و مقررات به برخی از ناشنوایان که نیاز سنجی شده اند مستمری پرداخت می کند و وسایل توان بخشی مانند سمعک و باطری در اختیارشان قرار داده می شود.
او بیان کرد: مرکز شنوایی سنجی سازمان بهزیستی بروجرد نیز در خدمات ناشنوایان است و خدمات لازم را به این قشر ارائه می دهد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ر