نائب رئیس مجلس گفت: با توجه به اینکه مشکلات بازار بورس معضلات اجتماعی پدید آورده است، پیگیر حل آشفتگی‌های آن هستیم.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست سهامداران حقوقی بازار سرمایه که صبح امروز در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: این چهارمین جلسه‌ای است که در راستای بحث و بررسی درباره وضعیت بازار بورس برگزار می‌شود.

وی افزود: بانک‌های دولتی و خصوصی و همچنین مسئولان سازمان بورس و وزارت اقتصاد تحلیل‌های خود را در این زمینه ارائه کردند.

قاضی زاده هاشمی گفت: با توجه به مشکل جدی که در بازار سهام ایجاد شده، نیاز است که ما به این موضوع ورود جدی داشته باشیم و حتی پیشنهاداتی را به سازمان بورس ارائه دهیم.

وی ادامه داد: در پی جلسات فوق شورای عالی بورس مصوباتی را به تصویب رسانده و بنده پیگیره این بازار هستم چرا که مشکلات اجتماعی بسیاری به دنبال آشفتگی این بازار به وجود آمده است.


بیشتر بخوانید


قاضی‌زاده هاشمی افزود: معتقدیم وضعیت اقتصادی در مواردی همچون قیمت مواد اولیه باید اصلاح شود که البته یکسری پیشنهادات نیز به شورای عالی بورس ارائه داده‌ایم که یکی از این پیشنهادات تسریع در صدور مجوز سبدگردانی است. یکی دیگر از پیشنهادات مجلس تشکیل مجمع سهامداران حقیقی و وجود بازارگردان موثر است که از امروز با ابلاغ سازمان بورس اجباری شده است و همه موظفند بخشی از منابع خود را در اختیار بازارگردانی قرار دهند.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: مجلس یک بسته پیشنهادی داده است که بخشی از آن به تصویب شورای عالی بورس رسیده است. تشکیل مجمع سهامداران حقیقی یکی از پیشنهادات است، چون در حال حاضر افراد عادی بدون آموزش با گرفتن یک کد بورسی وارد بازار سرمایه شده اند، از تلگرام و اینستاگرام سیگنال گرفتند و سهام خریداری کرده اند.

نماینده مشهد در مجلس تصریح کرد: درست است که ۱۰ درصد بازار سرمایه را این خرید‌های گروهی تشکیل می‌دهد، اما لازم است که از طرف NGO ها آموزش‌های لازم به مردم داده شود، تا مهارت آفرینی شود البته این کار را مجمع سهامداران حقیقی نیز می‌تواند انجام دهد که باید یک هیئت مدیره هفت نفره تشکیل دهند و انتخابات آن‌ها نیز به گونه‌ای باشد که صلاحیت‌های عمومی و حرفه‌ای را داشته باشند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: در پیشنهاداتی که ارائه شده، مجلس به عنوان ناظر مطرح شده است، همچنین برای قوه قضاییه و کمیسیون اصل ۹۰ نیز وظایف پیش‌بینی شده است، همچنین وظایفی برای سازمان صدا و سیما تعریف شده که تبلیغاتی را برای فرهنگ درست سرمایه‌گذاری در بازار بورس در دستور کار خود قرار دهد.

قاضی زاده هاشمی یادآور شد: ما پیشنهاد دادیم که حداقل میزان بازگردانی ۲۰ درصد میانگین خرید و فروش ماه گذشته باشد تا موثر واقع شود، قطعاً ما این موضوعات را پیگیری خواهیم کرد.

مجلس با اولویت بازار بورس را بررسی می‌کند

نماینده مشهد در مجلس ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه کشور مردم دیگر تحمل بحران‌های دیگری را ندارند و باید این بازار را ساماندهی کنیم.

قاضی‌زاده با بیان اینکه منافع مردم برای مجلس مهم است گفت: مجلس با اولویت بازار بورس را بررسی می‌کند و امیدواریم که ساماندهی در بازار بورس ایجاد شود، البته دوستان حقوقی هم باید ما را همراهی کنند.

وی با بیان اینکه اگر نقدی به مصوبات هم وجود دارد باید در شورای عالی بورس مطرح شود ادامه داد: دو نفر از نمایندگان ناظر مجلس در این شورا حضور دارند، البته ممکن است برخی شرکت‌ها منافعی داشته باشند که باید منافع ملی را بر منافع خود ارجح بدانند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: مجلس و قوه قضاییه به ساماندهی بازار سرمایه به جد ورود کرده اند، رئیس دستگاه قضا هم در این زمینه دستوراتی دادند.

نماینده مشهد در مجلس با اشاره به جلسه امروز تصریح کرد: این جلسه را نیز گذاشتیم که به حرف‌ها و نکات و تاکیدات گوش کنیم و دوستان بعداً نگویند که چرا مجلس با بعضی موضوعات برخورد کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار