به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نقطه نقطه ایران راوی داستانهای تاریخی جذاب و به یاد ماندنی هستند. به گونهای که به نظر میرسد میتوان با دقت در چگونگی شکلگیری هر کدام از آنها یک کتاب نوشت. ما در این گزارش به یکی از شهرهای استان بوشهر سفر میکنیم و لحظاتی هر چند کوتاه را به صورت مجازی در این شهر میگذرانیم.
سعدآباد یکی از شهرهای استان بوشهر است. این شهر که در مرکز بخش سعدآباد شهرستان دشتستان واقع شده، در گذشته با نامهای توج، توز و محمدآباد شناخته میشد.
در خصوص تاریخچه شهر سعدآباد باید گفت، قدمت تمدن و شهرنشینی در منطقه سعدآباد به دوره هخامنشیان بازمیگردد. شهر سعدآباد در عصر ساسانی رونق داشت. این شهر پس از ورود اسلام به ایران و تا سده ششم قمری نیز اعتبار خاصی داشت.
شهر سعدآباد تا قرن چهارم هجری قمری همچنان جایگاه خود را در میان شهرهای پررونق حفظ کرده بود، اما پس از آن به دلایلی نامعلوم و به صورت تدریجی از رونق افتاد. حاج محمد قطیف در اوایل سلطنت سلطان حسین صفوی به دشتستان کوچ کرد و با همراهانش به حوالی سعداباد امروزی رسید. او با آگاهی، از نزدیکی منطقه به رود شاهپور باغهایی را احداث و یک جوی عظیم را بنا کرد. این جوی با نام حاج مهدی، پسر حاج محمد قطیف شناخته شد.
بعدها اسماعیلخان شبانکاره که یک دوره مالک بلامنازع محمدآباد بود، این شهر را به پاس قدردانی از سعدالملک مافی وزیر ناصرالدینشاه، سعدآباد نامید.
از جاذبههای گردشگری سعدآباد میتوان به کاخ بردک سیاه، آثار باقیمانده از شهر توز، غارهای سنگی چهلخانه، قلعه تاریخی زیراه، شهر تموکن، تل خندق، قبرستان تاریخی بور و آثار باقیمانده از سد شهر سبا اشاره کرد.
انتهای پیام/
چرا همش دعوا دارید
جیرفت که ۷۰۰۰ سال قدمت داره ولی حکومت هخامنشیان ۳۰۰۰ سال
اینجا صرفا از شهر سعداباد و قدمتش توضیح داده