به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، موسیقی یکی از ابزارهای بیان احساس افراد در حالات مختلف است و انواع و اقسام آن در دنیای امروز با توجه به سلیقه مخاطبان در گروههای سلیقهای متعدد تولید و پخش میشود. موسیقی سنتی و کلاسیک دو نوع از موسیقیهایی است که هر کدام طرفداران مربوط به خود را دارد و افراد با دیدگاههای مختلف به شنیدن موزیکی که با حال آن لحظه آنها همخوانی دارد مبادرت میکنند.
یکی از طرفداران انواع موسیقی به ویژه موسیقی کلاسیک در جهان کنونی، نوجوانان و جوانان هستند و مهمترین مشخصه این افراد هدفونی است که در اغلب مواقع به گوش خود دارند و گاهی با آن همخوانی میکنند. ریتم و نوع نواختن آن و نتهایی که در ثانیه به ثانیه انواع موسیقی به گوش میرسد، اثری ماندگار بر ذهن افراد به جا میگذارد و چه بسا تا سالها در حافظه بایگانی میشود.
متن و محتوای موسیقی دومین نکته از مواردی است که خواه ناخواه ذهن فرد را به خود درگیر میکند. بدون تردید برای شما هم پیش آمده است که پس از شنیدن یک موسیقی و موزیک محتوی آن را با نوع ریتمی که در آن نواخته میشود به ذهن سپرده و پس از گذشت زمانی هر چند کوتاه با خود و با بلند بلند تکرار میکنید.
متخصصان و پزشکان حوزه مغز و اعصاب در حال حاضر برای گوش دادن به موسیقی توسط افراد با روحیات مختلف، نظرات مشابهی داشتهاند و تحلیل اغلب آنها این است که شنیدن موسیقی خوب و ملایم نقش قابل توجهی در بهبود عملکرد مغز دارد. موسیقی گاهی میتواند زبان مشترکی باشد برای مطرح کردن احساسات و عواطف بین انسانهایی که در بسیاری از امور اختلاف نظرهای بسیاری با یکدیگر دارند و به این شکل با هم ابراز همدلی و همراهی میکنند.
اگر شما هم مثل جوانهای امروزی عادت به گوش دادن انواع موسیقی دارید، بهتر است با عواقب گوش سپردن به موسیقی بد آشنا شوید.
احسان شریفی پور، پزشک متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر موسیقی بر مغز انسان اظهار کرد: از نظر کیفیت موسیقی به دو نوع موسیقی خوب و بد تقسیم میشود و این خوبی یا بدی جنبههای مختلف موزیک را در بر میگیرد.گوش دادن به موسیقی هم میتواند بر روز مغز و ذهن افراد اثرات منفی و هم اثرات مثبت و انگیزشی و سازنده به جا بگذارد.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: موسیقی خوب در مواردی چون هارمونی، ریتم و جذابیت نحوه اجرا، اثرات مثبت و سازندهای را در ذهن دارد و به تمرکز کردن کمک میکند.
شریفی پور ادامه داد: موسیقی با کیفیت و خوب سرعت پردازش مغز را افزایش میدهد و همچنین عملکرد حافظه را در افراد نسبت به پیش از گوش دادن به موسیقی بهبود میبخشد.
او افزود: به طور معمول برای افزایش تمرکز و همچنین بالا بردن کارایی مغز بیماران و مراجعان به متخصصان مغز و اعصاب را به گوش دادن موسیقی و آن هم از نوع بیکلام و در واقع موزیکهایی که ریتم آرامتر دارند، توصیه میکنیم.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: از آنجا که استرس جزو جدایی ناپذیر زندگی همه انسانهاست، گوش دادن به موسیقی با ریتم ملایم نقش قابل تاملی در کاهش استرسهای ساده زندگی روزمره ایفا میکند و میزان تنش وضعیتی که فرد در آن به سر میبرد را کاهش میدهد.
شریفی پور گفت: از تاثیر گوش دادن به موسیقی در زمان یادگیری محتوی جدید و انجام کارهایی که به تمرکز بیشتری نیازمند است نمیتوان غافل شد و این کار در واقع به یادگیری عمق بیشتری میبخشد.
او همچنین تصریح کرد: استمرار در گوش دادن به انواع موسیقی حتی با محتوی و ریتم مثبت و خوشایند، اثرات منفی به جا دارد و افراد باید زمان موزیک گوش دادن خود را به خوبی مدیریت کنند.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب یادآوری کرد: در دنیای فعلی خوانندهها و موزیسنها و نوازندههای متعددی با هنرهای متفاوتی زندگی میکنند و فعالیت هنری دارند و تصمیم برای انتخاب موسیقی که نقش غذای روح انسان را دارد، باید با ذوق نظر بیشتری انجام شود.
با موسیقی آستانه تحمل درد در افراد بالا میرود
شریفی پور تصریح کرد: انتخاب افراد در نوع موسیقی که به آن گوش میدهند، علاوه بر تغییر حال فعلی آنها در آینده آنها هم موثر خواهد بود و از طرفی گوش دادن به موسیقی به جلوگیری از ابتلا فرد به بیماری افسردگی منجر خواهد شد.
او اضافه کرد: امروزه از موسیقی به عنوان یکی از راههای درمانی به ویژه در درمان بیماریهای روحی و روانی یاد میشود، به گفته محققان گوش دادن به موسیقی آستانه تحمل درد در افراد مختلف را بالا میبرد.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: از نقش درمانی موسیقی در درمان بیماریهای چون زوال عقل، اوتیسم، زوال عقل و همچنین از ابتلا افراد در سالمندی به آلزایمر جلوگیری کرد.
شریفیپور گفت: مغز با شنیدن صدای موسیقی در حالت غمگینی فرد، احساس سبک شدن به او میدهد و کمک میکند تا احساس خود را بهتر به زبان بیاورد . همچنین همخوانی و تکرار شعری که در موسیقی گنجانده شده است، منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شده و البته بیماران مبتلا به آلزایمر را هم در به یادآوری خاطرات آنها و کنترل بیماریشان یاری میکند.
انتهای پیام/