مرجان پلوئی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رفتارهای پرخاشگرانه نوجوانان، اظهار کرد: بعضی از والدین وقتی فرزندانشان به مرحله بلوغ میرسند، دچار استرس واضطراب میشوند و نمیدانند چگونه با آنها رفتار کنند.
او گفت: والدین گاهی حمایتهای افراطی از نوجوانان در سن بلوغ دارند تا از پرخاشگری پیشبینی شدهای که تا حدودی مربوط به دوران نوجوانی است در امان بمانند، اما این حمایتها نه تنها کمکی نمیکند، بلکه گاهی به پرخاشگری نوجوان دامن میزند، زیرا نوجوان در مرحله بحران هویت است، دوست دارد گاهی استقلال را تجربه کند و از مرحله کودکی گذر کند که این حمایتهای زیاد او را آزار میدهد.
پلوئی ادامه داد: با توجه به اینکه هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ جسمانی، تغییرات زیادی در نوجوان ایجاد میشود، والدین باید هشیار باشند و لازم است کتابهای علمی درباره دوران نوجوانی مطالعه کنند تا نحوه برخورد صحیح با او را بیاموزند. تشویق رفتارهای مطلوب نوجوانان و وقت گذرانی با آنها مانند تماشای فیلم، انجام بازیهای فکری، ورزش کردن و... بسیار در ایجاد رابطه خوب والدین با فرزندان در سن بلوغ موثر است.
این کارشناس ارشد روانشناسی عمومی بیان کرد: گاهی نوجوانان با بحثهای طولانی، شروع به پرخاشگری میکنند و والدین نیز به خاطر ترس از کمرنگ شدن اقتدارشان در خانه به دعوا و جروبحثهای طولانی دامن میزنند.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد: والدین باید با فرزند نوجوان خود در برخورد با مشکلات و چالشهای زندگی همدلی داشته باشند تا او منزل را محیطی امن برای خود قلمداد کند. گاهی نوجوانان دوست دارند، پرحرفی کنند که در این شرایط پدر و مادرها باید تاب آوری شان را بالا ببرند و شنونده خوبی باشند. برقرار کردن ارتباط صمیمی با نوجوان، برگ برنده ای برای والدین است تا فرزند خود را از آسیبهای اجتماعی دور کنند.
پلوئی بیان کرد: والدین باید سعی کنند، انتظاراتشان از نوجوانان در چهارچوب منطق باشد. توقع بالا و کنترل زیاد نوجوان را بداخلاق و پرخاشگر میکند.در ضمن باید یاد آوری کرد گروه همسالان در شکلگیری رفتار نوجوانان بسیار تاثیر گذار هستند، پس در برخورد فرزندتان با نوجوانان بزهکار وخلاف کار بسیار محتاط باشید.
انتهای پیام/
حد نهایی ادم شدن کجاست