در این مطلب، رصد انفجار مرگبار یک ستاره در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری توسط تلسکوپ هابل ناسا را خواهید دید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ناسا و ESA شاهد روند مرگ یک ستاره درخشان بسیار بسیار دورتر از زمین بودند که بعد از تشعشعات فراوان سرانجام متلاشی شد. در ادامه این مطلب، رصد انفجار مرگبار یک ستاره در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری توسط تلسکوپ هابل ناسا را خواهید دید.

رصد انفجار مرگبار یک ستاره

ستاره‌شناسان موفق شدند با کمک تلسکوپ فضایی هابل، یک انفجار ابرنواختری را در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری از ما به ثبت برسانند. ناسا که طی یک سال گذشته در حال مشاهده کهکشان‌های دوردست بود، متوجه شد ستاره‌ای که در انتهای عمر خود تابشی به اندازه ۵ میلیارد برابر خورشید داشت، تقریبا هیچ نوری از خود ساطع نمی‌کند. این ستاره در کهکشان مارپیچی خیره کننده NGC ۲۵۲۵ قرار داشت که در نهایت منفجر شد. ستاره‌هایی که در انتهای روز‌های خود انرژی بسیار زیادی آزاد می‌کنند، محکوم به مرگ خواهند بود. تلسکوپ فضایی هابل برای اولین بار در فوریه ۲۰۱۸ شروع به تماشای این ابرنواختر با نام SN ۲۰۱۸gv کرده بود.


بیشتر بخوانید


ناسا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اظهار کرد:این ابرنواختر در ابتدا سایر ستارگان کهکشان میزبان خود را تحت‌الشعاع قرار داد. نگامی که یک ستاره در طی چند روز، به اندازه خورشید ما در طی چند میلیارد سال انرژی آزاد کند، شما به طور قطع می‌دانید که به مدت طولانی قابل مشاهده نخواهد بود.

رصد انفجار مرگبار یک ستاره در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری توسط تلسکوپ هابل ناسا

رصد انفجار مرگبار یک ستاره در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری توسط تلسکوپ هابل ناسا

رصد انفجار مرگبار یک ستاره در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری توسط تلسکوپ هابل ناسا

در حالی که ابرنواختر‌ها در سرتاسر جهان پهناور ما، پدیده‌ای نسبتا رایج هستند، این مشاهده طولانی مدت هابل در مرور زمان و روند نابودی آن‌ها، اطلاعاتی شگفت‌انگیز و در عین حال یک یادآوری تلخ برای ما به همراه دارد. نباید فراموش کنید که حتی ستاره‌ها نیز دائمی نیستند.

منبع: دینو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار