به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سید مجتبی حسینی در کتاب صوتی مرگ، ابعاد مختلف این پدیده را از دیدگاههای مختلف بررسی میکند و روایات، احادیث و سخنان امامان بزرگوار در این باره را به شما شرح میدهد.
دربارهی کتاب صوتی «مرگ»:
مرگ یکی از مهمترین و فراگیرترین مسائلی است که ذهن انسانها را دربرمیگیرد و روبرو شدن با این پدیده اجتنابناپذیر است، پس خوب است که قبل از اینکه به سراغتان بیاید با ابعاد گوناگون آن بیشتر آشنا شوید. سید مجتبی حسینی، قرآنپژوه معاصر، در این کتاب صوتی سعی کرده با بهرهگیری از آیات نورانی قرآن و بکارگیری روایات معصومین علیهم السلام شما را با موضوع مرگ بیشتر آشنا کند تا نیکتر و بهتر زندگی کنید و پس از در آغوش گرفتن آن، حسرت گذشته را نخورید.
این کتاب صوتی از ۱۰ فصل تشکیل شده است که عنوان آنها عبارتاند از: فراگیری مرگ، ترس از مرگ، مرگ چیست، حالات مرگ، چگونه میمیریم، آمادگی برای مرگ، یاد مرگ، آرزوی مرگ، زندگی تا کِی و بازماندگان.
مرگ اصلیترین و مهمترین حقیقت زندگی هر انسانی است. واقعیتی که همواره به یاد آن هستیم و همیشه با آن زندگی میکنیم؛ مرگ در شرایط گوناگون تعریفهای متنوعی دارد. در واژه به معنای پایان زندگی موجودات و انسانها است، در علم پزشکی قطع شدن علائم حیاتی بدن و در ادیان مذهبی مرگ به معنای جدا شدن روح از جسم است. اما مرگ در اسلام به معنای پایان زندگی نیست، بلکه آن را نقطه عطفی در حیات به حساب میآورند که بعد از مرگ، روح انسان از جسمش جدا میشود، توسط فرشتگان مرگ دریافت و به عالم برزخ برده میشود و در آنجا حیات حقیقی و ابدی خود را شروع میکند.
مرگِ یکی از شخصیتها در کتابها و رمانها، موضوعی است که بسیار تکرار شده است، اما کتابهای اندکی وجود دارند که مسئلهی مرگ را به صورت تخصصی مورد نقد و بررسی قرار دهند. کتاب حاضر، جز آن دسته از کتابهاست. این اثر از منظر دینی، موضوع مرگ را در دین اسلام، از نگاه امامان و معصومان شیعه بررسی میکند. سید مجتبی حسینی در هر فصل این کتاب یکی از ابعاد مرگ را توضیح میدهد و احادیث و روایتهای مربوط به آن را روایت میکند.
سید مجتبی حسینی عقیده دارد که مرگ نقطهی اشتراک بین این دنیا و آخرت است و نوع باارزشتر و بهتری از زندگی است. او پدیده مرگ را یک امر وجودی به شمار میآورد و با افرادی که مرگ را با عدم و نیستی همنشین میکنند، به شدت مخالف است. او میگوید به جای هراس و گریز از مردن، باید آن را خوب بشناسیم تا بتوانیم با آن بهتر روبهرو شویم.
سید مجتبی حسینی را بیشتر بشناسیم؛
سید مجتبی حسینی، در سال ۱۳۳۸ در تهران چشم به جهان گشود. او یکی از روحانیون بزرگ است که هم تحصیلات حوزوی دارد و هم در رشته مهندسی معماری و فلسفهی علم به تحصیل پرداخته است. او بیشتر با انتشارات نیستان همکاری کرده و بیست اثر درخشان را به چاپ رسانده است. آثار حسینی اغلب در زمینهی دین و عرفان هستند و در محافل مذهبی بسیاری تدریس میشوند.
در قسمتی از کتاب صوتی «مرگ» میشنویم؛
شاید فکر میکنیم یادآوری مرگ، توجه به مرگ و به فکر مرگ بودن زندگی ما را خراب و ملالآور میکند. در حالیکه با اندک تأملی اذعان خواهیم کرد که اگر همگان به این توجه داشته باشند که روزی خواهند مرد، زندگی اجتماعی، بهتر و بهشتیتر میشود. زیرا این امر عامل بازدارندهی بسیاری از مفاسد و ستمهای اجتماعی و زمینهی نمو و نمود بسیاری از شایستگیهای اخلاقی است.
«من راقب الموت سارع الی الخیرات» کسی که مواظب مرگ باشد (متوجه مردن باشد)، به سوی نیکیها میشتابد. واقعا توجه به مرگ و حالات مرگ بازدارنده از گستاخیها و حقکشیها نخواهد بود؟
آیا مرگ، مستی توانگری و فرمانروایی و نیرنگبازی را، به هوشیاری تبدیل نمیکند؟ و شاید همین است که اصحاب زر و زور و تزویر همیشه به دنبال فراموشی مرگند. طراحی آنها از فضای زندگی، یک فضای غفلتزده از مرگ است که به انواع دسیسهها و سرگرمیها و شاید امکانات، تخدیر شومی را سایه افکنند، تا مبادا در یک ذهن خطور شود که «وای اگر در پی امروز بود فردایی.»
گفتنی است کتاب «مرگ» با روایت محمد اقاسی از سوی نشر نیستان راهی بازار نشر شده است.
انتهای پیام /