در این مطلب قصد داریم روش تهیه آش کلم برگ تبریزی را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش کلم برگ یکی از خوشمزه‌ترین انواع آش محلی و سنتی ایرانی است که در تبریز برای بزرگداشت جشن نیمه پاییز پخته می‌شود. آش کلم برگ به خاطر وجود کلم برگ و سبزیجاتی مثل هویج و بلغور گندم یا جو یک آش خوشمزه و مقوی به خصوص برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روز‌های سرد پاییز و زمستان است. طرز تهیه آش کلم برگ تبریز را در ادامه بخوانید.


مواد لازم برای ۴ نفر

نخود گرد: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

بلغور گندم یا جو: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

برنج: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

کلم برگ سفید: ۱ عدد کوچک

سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار ساطوری خرد شده

پیاز: ۲ عدد بزرگ

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

کشک، نعنا داغ و پیازداغ: به مقدار دلخواه


بیشتر بخوانید


طرز تهیه


مرحله اول: حبوبات را خیس کنید

طرز تهیه آش کلم قرمز هم مرسوم است، اما آش کلم برگ سفید تبریز که جز انواع آش‌های محلی تبریزی است را معمولا با کلم سفید درست می‌کنند. اضافه کردن هویج علاوه بر کلم هم به این آش اختیاری است. حبوبات و بلغور جو یا گندم را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.


مرحله دوم: حبوبات را ترتیب زیر بپزید

برای پخت آش کلم برگ تبریزی ابتدا نخود‌ها را بپزید. اواسط پخت نخود وقتی که نخود نیم‌پز شد، لوبیا را هم اضافه کنید. لوبیا هم که نیم‌پز شد بلغور جو یا گندم را اضافه کنید. در این مرحله درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، چون بلغور سر می‌رود. وقتی بلغور پخت حالا برنج را هم اضافه کنید تا بپزد و باز شود.


مرحله سوم: کلم برگ را به آش اضافه کنید

در این فاصله کلم برگ را بشورید و خرد کنید و به آش که تمام بار و بنشن آن پخته شده اضافه کنید. کلم زود می‌پزد و له می‌شود. وقتی که کلم پخت، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی آش را هم اضافه کنید و صبر کنید تا آش خوب بپزد و جا بیفتد.


مرحله چهارم: پیازداغ مجلسی آماده کنید

پیازداغ و کشک آش را آماده کنید. در این مقاله طرز تهیه پیاز داغ مجلسی را بخوانید. نیمی از پیازداغ را به آش در حال پخت اضافه کنید و نیمی دیگر را برای تزیین آش کلم نگه دارید. حین پخت آش مقداری کشک هم می‌توانید به آن اضافه کنید. آش کلم برگ جا افتاده را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با کشک، پیازداغ و نعنا داغ تزیین کنید.

 


فوت و فن طرز تهیه آش کلم برگ در شهر‌های مختلف ایران

*طرز تهیه آش کلم باکویی که به آش کلم برگ آذربایجان هم مشهور است مثل آش کلم سفید تبریزی است با این تفاوت که در ترکیب آن از هویج و سبزی ترخون هم استفاده می‌شود.

*طرز تهیه آش کلم برگ ارومیه که به آن «ییرتیخلی» و «تورشوله آش» هم می‌گویند مثل طرز تهیه آش کلم برگ تبریز است.

 

*در طرز تهیه آش کلم برگ خوی از رب گوجه و نعنا خشک و براساس ذائقه برای مزه‌دار کردن آن از آبغوره و سماق استفاده می‌کنند.

 

*آش کلم تویسرکان با کلم قمری و گوشت گوسفند درست می‌شود.

*آش کلم اصفهان با گوشت گردن گوسفند و کلم برگ سفید درست می‌شود. سایر مواد تشکیل دهنده آش کلم برگ اصفهانی مثل تبریزی است. با این تفاوت که ابتدا باید گوشت را جداگانه با پیاز و ادویه بپزید، سپس گوشت را از استخوان جدا کرده و به مواد آش اضافه کنید. از آبگوشت هم به جای آب می‌توانید استفاده کنید.

 

*تبریزی‌ها یک آش کلم مشهور دیگر هم دارند. آش کلم داشی که با کلم قمری طبخ می‌شود.

 

*آش کلم کرمانی هم با کلم قمری به جای کلم سفید پخته می‌شود و از انواع خوشمزه آش ساده ایرانی است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
France
پری
۰۸:۲۲ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
تبریز آشی بنام کلم برگ نداره، آش کشک داره که اونم مطلقا جو نداره و بلغور گندم داره، آش کشک تبریزی برنج هم نداره و آخرسر رشته آش میریزن توش و آش کشک تبریز حتما هویج هم داره.