به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درس ریاضی یکی از بزرگترین معضلات اغلب محصلان است و بیشتر دانشجویان نگران امتحان این درس و کسب نکردن نمره قبولی در آن هستند.
متخصصان روان شناسی مدعی هستند که هر درسی مخصوصا آنهایی که سخت بوده تکنیکهایی خاص برای مطالعه دارد که دانشجویان با شناخت آنها میتوانند نگرانیهای خود را در باره آن درس از بین برده و به راحتی نمره قبولی را کسب کنند.
ریاضی جزء مهمترین دروس دانشگاهی برای برخی از رشتهها به ویژه حسابداری، مهندسی و انواع مدیریتها شناخته شده است که احتمال دارد برخی از دانشجویان در طول ترم مطالعه را عقب انداخته و همه را به شب امتحان موکول کنند که در این صورت نه تنها نمره قبولی را دریافت نکرده؛ بلکه انگیزه خود را برای مطالعه موفقیت آمیز برخی از دروس دیگر از دست خواهند داد.
درس ریاضی شامل علائم، فرمولها، روشهای ویژه و کتابهای کمک آموزشی است که به ظاهر سخت و طاقت فرسا بوده و حتما در این صورت باید از تکنیکهای مورد قبول و مناسب ریاضی استفاده کرد تا بتوان نتایج مثبتی از آن گرفت.
متاسفانه بسیاری از افراد به اشتباه ریاضی را با تکنیکهایی مانند خواندن و گوش دادن، یاد میگیرند که این روش هیچ کمکی به کسب نمره قبولی نخواهد کرد و باید دانست که قسمت بسیار زیادی از یادگیری ریاضیات به تمرین کردن فعالانه بستگی خواهد داشت.
آماده شدن برای تمام امتحانات به مطالعه پی در پی و طولانی مدت احتیاج دارد و با یک شب خواندن نمیتوانیم نتیجه موفق آمیز و مثبتی از آن بگیریم، بلکه باید در تمام جلسات شرکت کرده و پا به پای معلم پیش برویم؛ چرا که ریاضی یک موضوع زنجیرهای بوده و همانطور که از نامش پیداست تنها راه موفقیت در آن، شناخت مو به موی مسائل و بکار گیری تکنیکهایی برای به دست آوردن راه حل مناسب برای حل تمرین است.
برای اینکه نتیجه موفقیت آمیزی از ریاضی بگیرید شاید لازم باشد که زمان مطالعه خود را در خصوص این درس نسبت به دروس اختصاصی دیگر بیشتر کرده و به هیچ عنوان به حفظ کردن ریاضی نپردازید؛ سعی کنید با استفاده از روشهای کلیدی به این درس مسلط شده و به راحتی از پس قبولی آن بر بیایید، چرا که وقتی تکنیکهایی را برای حل مسائل یک درس یاد بگیرید از همین روشها هم میتوانید برای دروس دیگر استفاده کنید.
باید دانست کلمهای که در ریاضی مورد استفاده قرار میگیرد، وقتی در مبحثی غیر از این درس استفاده شود معنای آن کاملا متفاوت خواهد بود؛ بنابراین کلمات، اصطلاحات و معنای آنها را حتما یادداشت برداری کرده تا با مشکل خاصی مواجه نشوید.
مطالب و حجم ریاضی به اندازهای زیاد بوده که لازم است با افزایش تلاش و تواناییهای خود، موفقیت صد در صدی مان را در این درس تضمین کنیم. مطالعه درس ریاضی باید بر مبنای سه اصل یعنی یادگیری، تمرین و مرور قرار بگیرد تا دانشجو به راحتی نمره قبولی را کسب کند.
یادگیری
«یادگیری» اولین مرحله در مطالعه نام داشته که به عنوان مهمترین اصل شناخته شده و تا زمانی که دروسی را مفهومی یاد نگیریم به درستی هم نمیتوانیم سوالات را پاسخ دهیم و به قول روانشناسان باید از تمام ابزارها و تکنیکهای موجود مانند کلاس، جزوه و کتاب درسی در بحث یادگیری استفاده کنیم.
ریاضی، تنها به معنای یاد گیری نکات، قضیه ها و فرمول ها نخواهد بود، بلکه باید علاوه بر آن مطالب را هم به یاد بسپاریم؛ چرا که در جلسه آزمون هیچ کتاب و جزوهای در اختیار ما نبوده و در این صورت شناخت تکنیکهای یاد گرفته شده معضل مطالعه ریاضی را آسانتر خواهد کرد.
خلاصه نویسی یکی دیگر از تکنیکهای مهم برای مطالعه درس ریاضی بوده که لازم است تمام نکات و تکنیکها را در این خصوص یادداشت کرده و در زمان مطالعه مجدد از آنها استفاده کنیم همچنین بعد از اتمام خلاصه نویسی، مبحث مطالعهشده مرحله اول مطالعه که همان یادگیری خواهد بود، به پایان می رسد.
تمرین
بعد از یادگیری و خلاصه نویسی دروس که آنها را به خوبی فرا گرفته اید، لازم است تا به منظور تثبیت، تسلط مطالب و نکات درسی به تمرین و تکرار بپردازید. این گزینه همواره به عنوان مناسب ترین راهکار برای فهم بیشتر مطالب شناخته شده و می توانید به راحتی از آن نتیجه مثبتی بگیرید.
مرور
از آن جایی که حجم مطالب و محتوی دروس ریاضی بسیار زیاد بوده به همین علت احتمال دارد برخی از مطالبی که در گذشته مطالعه کرده اید، فراموش کنید و به همین علت باید در فاصلههای کوتاه مدت دوباره دروس تدریس شده را مطالعه کنید؛ در این مرحله از مطالعه میتوانید از جزوه وخلاصه نویسی هایتان هم استفاده کنید.
اگر از همان اول ترم پا به پای استاد مباحث تدریس شده را یادداشت کنید و زمان خود را در طول ترم به مطالعه آنها اختصاص دهید در اینصورت دیگر با مشکل مطالعه ریاضی مواجه نشده و به راحتی میتوانید در این درس نمره قبولی بگیرید. برای آغاز مطالعه ریاضی لازم است تا در ابتدا دید مثبتی نسبت به موضوع داشته باشید، وقتی همچنان نگرش شما نسبت به ریاضی منفی باشد و نسبت به توانایی و استعداد های خود در فهم مطالب این درس شک داشته باشید نمی توانید پیشرفت چندانی کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
مقاله خیلی خوبی بود.