در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

هجوم ملخ‌های صحرایی از آبان به کشور

مدیر کل دفتر مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات گفت: از آبان، با ورود ملخ‌های صحرایی مبارزه علیه این آفت آغاز می‌شود.

سعید معین مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت هجوم ملخ‌های صحرایی اظهار کرد: بنابر آخرین پیش بینی‌های فائو از کشور‌های درگیر ملخ‌های صحرایی همچون شرق آفریقا، جنوب شبه جزیره عربستان، هند و پاکستان پیش بینی می‌شود که جمعیت مناطق هند و پاکستان از آبان به بعد به سمت جنوب شبه جزیره و شرق آفریقا و از آن جا وارد منطقه سیستان و بلوچستان، پاکستان و هرمزگان شود.

جمعیت ملخ به شرایط آب و هوایی بستگی دارد

او با اشاره به اینکه جمعیت مناطق شاخ آفریقا، ساحل دریای سرخ، عربستان، یمن و جنوب عمان پوره بالغ و نابالغ ملخ است، افزود: روز گذشته در منطقه مکه عربستان بارش‌های شدید و سیل آسا داشتیم که رطوبت هوا شرایط را برای تخم ریزی آماده می‌کند چرا که در عمق ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری خاک، تخم ریزی در فضای مرطوب باید انجام شود.

معین با اشاره به مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی در ماه‌های دسامبر و ژانویه بیان کرد: در اواخر بهمن و اوایل اسفند از سمت شبه جزیره عربستان و شاخ آفریقا همانند سال گذشته حمله مجدد ملخ را خواهیم داشت که شدت و تعداد دسته‌ها به شرایط جوی و میزان بارندگی‌ها بستگی دارد.


بیشتر بخوانید


این مقام مسئول عامل سیکلون (تشکیل چرخنده‌ها در اقیانوس هند و دریاها) را یکی دیگر از عوامل موثر در جمعیت ملخ اعلام کرد و گفت: با حرکت چرخنده‌ها، رطوبت و قدرت بالای باد از منطقه اقیانوسیه و دریا وارد خشکی می‌شوند که این امر رطوبت را برای آن منطقه فراهم می‌کند چرا که چرخش سیکلون‌ها باعث شده ملخ‌ها در هنگام بلند شدن از یک منطقه به نقطه دیگر به دلیل باد انرژی چندانی صرف نکنند که در نهایت این امر موجب شده جمعیت ملخ از جنوب عربستان و شاخ آفریقا فعال‌تر از قبل به سمت ما آید.

این مقام مسئول از تشدید سیکلون‌ها در ماه‌های آبان و آذر خبر داد و گفت: از اواخر آبان مقداری ملخ از سمت پاکستان وارد کشور ما خواهند شد که برای مبارزه در حال آماده سازی هستیم.

معین ادامه داد: امسال نسبت به سال‌های گذشته از لحاظ آموزش نیرو‌های متخصص و کمکی همچون سپاه، ارتش و بسیج شرایط نسبت به قبل بهتر است به طوری که ارتش در جا‌هایی که لازم باشد با هوای سم پاش به کمک ما خواهد آمد.

مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه ۸۴ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی در طول یکسال تخصیص و توزیع داده می‌شود، بیان کرد: ۲۰ میلیارد تومان از این اعتبار در بهمن، ۱۰ میلیارد تومان در اردیبهشت تخصیص داده می‌شود که با بررسی کارشناسی ۱۰ میلیارد تومان دیگر در چند روز آینده تخصیص داده می‌شود و ۴۵ میلیارد تومان باقی مانده را هم پیگیر هستیم که تا پایان سال تخصیص داده شود.

سطح مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی حداکثر به یک‌ میلیون هکتار می‌رسد

او با بیان اینکه عوامل متعددی درجمعیت آفت ملخ صحرایی تاثیر گذار است، گفت: اگر شرایط آب و هوایی مساعد باشد، جمعیت مبارزه علیه ملخ صحرایی حداکثر یک میلیون هکتار و حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار خواهد بود.

معین ادامه داد: بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی در ۶ ماهه دوم سال دما در کل منطقه خاورمیانه ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال است و میزان رطوبت و بارندگی در کشور کمتر از نرمال و در مناطقی که مورد حمله ملخ است، بیش از نرمال و نرمال خواهد بود که این امر شرایط را برای رطوبت فراهم‌ می‌کند.

مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان در پایان با اشاره به اینکه شرایط بارندگی در شرق آفریقا بالای نرمال است، تصریح کرد: با توجه به بارش‌های بالای نرمال در شرق آفریقا جمعیت ملخ صحرایی افزایش خواهد یافت، اما به لحاظ ساماندهی، امکانات و مجموعه دستگاه‌های حمایتی آمادگی بهتری برای مبارزه نسبت به سال قبل را دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
چقدر خوب مردم چند وقتی می شود سیر کباب نخوردن
کباب ملخ خیلی خوبه و جالب تر مفت و زیاد هست
Netherlands
ناشناس
۰۱:۵۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
واسه برنج کیسه ای 300-400 تومن آماده باشید
آخرین اخبار