محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افرادی که پس از مصرف انواع غذاها با اختلال گوارشی سوزش معده روبرو میشوند، باید به آرامی غذا بخورند.
او افزود: افراد مختلف باید هنگام غذا خوردن پس از اینکه غذا را در دهان خود قرار میدهند دهانشان را بسته و از بلعیدن هوا در این فاصله خودداری کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه پرخوری برای همه افراد مضر است، تاکید کرد: کسانی که از سوزش معده رنج میبرند باید وعدههای غذایی خود را تا جایی که میتوانند سبک کرده و از پرخوری پرهیز کنند، زیرا ضرر پرخوری برای این افراد بیشتر از سایرین است.
انوشه اضافه کرد: دراز کشیدن بلافاصله پس از مصرف غذا عامل موثری در ایجاد سوزش معده است. توصیه میشود افراد حدود نیم ساعت پس از غذاخوردن روی مبل یا صندلی بنشینند و بعد از این مدت از خوابیدن روی پهلوی چپ خودداری کنند.
او بیان کرد: مصرف انواع غذاهای تند که در تهیه و طبخ آنها از فلفل استفاده شده است و همچنین انواع ترشیجات میزان سوزش معده را افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: مصرف انواع غذاهای نفاخ که موجب تحریک معده و اختلال در سیستم گوارشی بدن میشود، برای کسانی که سوزش معده دارند، مضر است.
او ادامه داد: افرادی که از سیگار و مشروبات الکلی استفاده میکنند، بیشتر دچار سوزش معده میشوند.
انوشه اظهار کرد: نوشیدنیهای گازدار که متاسفانه در حال حاضر پای ثابت سفرههای مردم کشور شده است نیز در ایجاد سوزش معده موثر هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: دیر وقت غذا خوردن و مصرف غذاهای چرب از دیگر عوامل سوزش معده است. توصیه میشود وعدههای غذایی کوچک و کم حجم را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
او تصریح کرد: مصرف آب فراوان و توجه به استفاده از آب در برنامه غذایی روزانه در کاهش و کنترل میزان سوزش معده بسیار موثر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: نداشتن استرس و اضطراب در طول روز نیز به کاهش سوزش معده و بهبود وضعیت جسمانی فرد کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/