به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه قهوه ترکیبی از چند نوع ماده مغذی شامل کافئین، ریبوفلاوین، منیزیم، کلروژنیک اسید، پلی فنلها و دی ترپنها است. ترکیباتی از جمله کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، کافستول و کاوئول موجود در قهوه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند گفت: مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف قهوه به دلیل ترکیبات پلی فنول، آنتی اکسیدان و ضد التهاب اثرات مفیدی بر مشکلات متابولیکی دارد.
شبنم باقری افزود:کافئین یک ماده از دسته آلکالوئیدهاست که دارای اثرات آنتی هیستامینی و ضد اسپاسم عضلات است و همچنین باعث افزایش گلیکوژنولیز و لیپولیز (آزاد شدن چربی از بافت دخیرهای چربی و افزایش متابولیسم بدن) میشود.
این کارشناس ادامه داد: قهوه، تولید اسیدهای صفراوی را تحریک میکند که باعث افزایش سرعت هضم و جذب میشود و از این طریق کولون یا روده بزرگ کمتر در معرض مواد کارسینوژن یا سرطان زا قرار میگیرد.
او با بیان اینکه در مطالعات متعددی دیده شده که پلی فنلهای موجود در قهوه از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند گفت: قهوه با کاهش سطح استروژن در ارتباط است که این هورمون با بعضی از انواع سرطانها مرتبط است. از سویی دیگر قهوه اثرات ضد التهابی دارد که از این طریق میتواند از بسیاری از سرطانها جلوگیری کند.
باقری اظهار داشت: مطالعات نشان داده افرادی که روزانه قهوه مصرف میکنند، ریسک پایین تری برای ابتلا به دیابت نوع دو نیز دارند و پلی فنولها و منیزیم موجود در قهوه باعث بهبود عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز در بدن میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: مصرف قهوه به دلیل ترکیبات پلی فنول، آنتی اکسیدان و ضد التهاب، با کاهش ریسک بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بروز کبد چرب غیر الکلی ارتباط دارد. البته افرادی که فشار خون بالا و یا فشار خون کنترل نشده دارند، باید در مصرف قهوه احتیاط کنند.
باقری ادامه داد: نکته قابل اهمیت این است که مصرف مقادیر بالای شکر و چربیهای اشباع مثل خامه باعث میشود که اثرات مفید قهوه از بین برود. به ویژه کافی میکس که حاوی چربی و شکر اضافی است، در صورتی که جایگزین قهوه شود میتواند اثرات مثبت قهوه را از بین ببرد و حتی موجب افزایش بیماریهای مزمن شود.
انتهای پیام/