خرید و فروش داروهای لاغری و تبلیغات خوش رنگ و لعاب دلالان پایتخت، این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به چشم می‌آید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مسئله لاغری و کاهش وزن افراد چاق و دارای اضافه وزن یکی از معضلاتی است که دستاورد ناخوشایند زندگی شهری و تغییر سبک زیستی انسان‌ها به شمار می‌رود. استفاده از غذاهای چرب و همچنین مصرف غذاهای نیمه آماده در رژیم غذایی افراد، آن‌ها را با چاقی و اضافه وزن و دردسرهایی که به دنبال این بیماری برای فرد به وجود می‌آید، روبرو کرده است.

فست‌ فودها و غذاهایی که در رستوران‌ها به صورت ساندویچ به همراه نوشیدنی‌های شیرین که با مواد قندی و گازدار طعم دار شده‌اند نیز یکی دیگر از عواملی است که منجر به چاقی و پیدایش اضافه وزن در گروه مصرف کننده این نوع مواد غذایی می‌شود. نقش ژنتیک و وراثت در چاق شدن افرادی که در خانواده درجه یک خود، پدر یا مادر و همچنین دیگر نزدیکان آن‌ها با معضل چاقی و اضافه وزن روبرو هستند نیز غیرقابل انکار است.

بر اساس آمار و ارقام ارائه شده از طرف پژوهشگران حوزه سلامت ۴۰ تا ۷۰ درصد چاقی و اضافه وزن افراد، از طریق به ارث بردن ژن چاقی از پدر و مادر به آن‌ها منتقل شده است و این احتمال زمانی که هر دو طرف یعنی پدر و مادر با بیماری چاقی روبرو هستند، بیشتر می‌شود.

چندی پیش عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در پنجمین سمپوزیوم پایش سلامت مکمل‌های ورزشی از آمار عجیب و تاسف باری خبر داد. به گفته احمدی در کشور ما  ۳۲ درصد از مردان و ۳۸ درصد زنان ورزشکار از مکمل‌های لاغری و چربی سوز استفاده می‌کنند.

جای تاسف دارد که ورزشکاران کشور ما که در اغلب موارد الگوی خوبی برای تلاش جهت حفظ سلامت بوده‌اند، به استفاده از این مکمل‌ها برای لاغری و کاهش وزن مبادرت می‌کنند. بازار سیاه مکمل‌های چربی‌سوز و داروهای لاغری هم در پایتخت داغ داغ است و دلالان این اجناس زیان بار برای دستیابی به مشتری و در نتیجه سود بیشتر از ارائه هیچ تبلیغ خوش و رنگ و لعابی چشم‌پوشی نمی‌کنند.

جدای از بحث کاهش وزن  و خرید و فروش داروهای لاغری غیر مجاز و میزان اثر گذاری آن‌ها، موضوع مهم، عوارضی است که در سلامت اشخاص مختلف به جا می‌گذارد.

تبلیغات داروهای لاغری و مکمل‌های چربی‌سوز امروزه بیشتر در بستر شبکه‌های مجازی صورت می‌گیرد و البته از نقش فروشندگان و واسطه‌های وارد کننده این داروهای غیر مجاز که به صورت حضوری در بازار سیاه فعالیت دارند، نباید غافل شد. بسیاری از افراد در نتیجه مصرف قرص‌های لاغری که بدون هیچ نسخه‌ای از بازار آزاد تهیه کرده بودند، جان خود را از دست داده و در بسیاری از موارد نیز در چند قدمی مرگ متوقف شده‌اند و دیگر سلامتی خود را به دست نیاورده‌اند. 

عوارض جانبی دارو

 هیچ دارویی برای لاغری بدون عوارض وجود ندارد

محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: به طور کلی هیچ دارویی را برای لاغری نمی‌توان نام برد که بدون به جا گذاشتن عوارض متعدد برای سلامت فرد بی‌ضرر باشد.

او افزود: تبلیغات عجیب برخی از کسانی که خود را به عنوان درمانگر معرفی می‌کنند درباره مزایای استفاده از قرص‌های لاغری و چربی‌سوز نه تنها در کاهش وزن فرد نتیجه مستمری نخواهد داشت بلکه سایر جوانب سلامتی او را نیز با مشکل مواجه می‌کند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از پرخوری و همچنین عدم استفاده از غذاهای چرب و سرخ شده، تنها راه به تعادل رساندن وزن در افرادی است که در نتیجه داشتن تغذیه نامناسب و عادات غذایی غلط دچار اضافه وزن شده‌اند.

انوشه بیان کرد: قرص‌های لاغری که برخی از افراد در جهت فروش آن‌ها به انتشار تبلیغات عجیب و خوش رنگ و لعاب اقدام می‌کنند و در شبکه‌های مجازی به دنبال جذب مشتری هستند، عوارض متعدد جبران ناپذیری را برای فرد مصرف کننده به همراه خواهند داشت.

او یادآوری کرد: افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغر شدن هستند باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنند و نسبت به تبلیغات فریبنده‌ای که این روزها برای داروهای لاغری و چربی‌سوز در سطح گسترده‌ای از شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، بی‌توجه باشند و از صرف هزینه‌های گزاف در این باره پرهیز کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: همه افراد با پیدایش اضافه وزن و چاقی، دچار اختلال در خلق و خو هم می‌شوند و علاوه بر اختلالات جسمی، اختلالات متعدد روحی نیز در آن‌ها پدیدار می‌شود.

او افزود: عوارض داروهای لاغری و چربی‌سوز جبران ناپذیر است و افراد و به ویژه جوانان که رویای لاغر شدن و دستیابی به یک تناسب اندام ایده‌آل را در سر می‌پرورانند، نباید از توجه به این امر مهم غفلت کنند.

انوشه تصریح کرد: افزایش یا کاهش ضربان قلب، سردردهای طولانی و پی در پی، اختلالات کبدی، نارسایی کلیوی و حملات قلبی، افزایش فشار خون، کاهش تمرکز و یادگیری از جمله عوارض استفاده از قرص‌های لاغری و چربی‌سوزی هستند که اغلب در تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای به مردم معرفی می‌شوند و جان افراد را نشانه رفته‌اند.

او بیان کرد: تا زمانی که افراد رژیم غذایی خود را اصلاح نکنند، چیزی تحت عنوان "لاغری با دارو و بدون بازگشت" صحت ندارد و استفاده از داروهای لاغری تنها با به خطر انداختن سلامتی افراد، فقط و فقط منبع درآمد خوبی برای سوداگران و متخلفان فعال در حوزه دارو و درمان به شمار می‌رود.

بستر بسیاری از شبکه‌های اجتماعی، نقاط تجمع دارو فروشان مثل خیابان ناصر خسرو و نقاطی از این دست و البته عطاری ‌های موجود در سطح کلانشهر تهران از جمله اماکنی هستند که علاوه بر داروهای مختلف، داروهای مرتبط با لاغری و چربی‌سوز را هم به فروش می‌رسانند. ناگفته نماند که بروز انواع حساسیتهای روحی و جسمی، بدخوابی و کاهش ساعات خواب و نداشتن استراحت کافی، اختلال در دوره قاعدگی زن‌ها و همچنین خشکی دهان و ایجاد اختلال در عملکرد سایر اندام‌ها از دیگر عوارض مصرف قرص‌های لاغری و مکمل‌های چربی‌سوز هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها: لاغری ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
می خواهی لاغر بشی از خوردن برنج و مواد غذائی چرب و شیرینی نخور
آخرین اخبار