حسین طوسی رئیس انجمن تولید کنندگان پروفیل upvc در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: محصول تولیدی انجمن صنایع پروفیل upvc حدود ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد و محصول تولیدی ما انواع مقاطع پروفیل است که در تولید پنجرههای upvc استفاده میشود. این محصول تاثیر چشمگیری بر جلوگیری از اطلاف انرژی دارد و امروز بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد پنجرههایی که در ساختمان مصرف میشود از این محصول است.
او با اشاره به عمر طولانی این محصول و تاثیر آن بر قیمت تمام شده ساختمان تصریح کرد: ۷۵ درصد مواد اولیه تولید پروفیل رزین pvc تولید پتروشیمیهای داخل است و مابقی آن برخی افزودنیهایی است که از طریق واردات تامین میشود. ما مجبور به استفاده از این مواد هستیم. پروفیلهای پی وی سی دارای استاندارد اجباری هستند. هم اکنون ظرفیت تولید این محصول حدود ۲۰۰ هزار تن در سال است، اما در شرایط فعلی به دلیلی از جمله رکود صنعت ساختمان به حدود ۵۰ هزار تن در سال رسیده است. دلیل این تعطیلی کمبود مواد اولیه و رکود ساخت و ساز است.
طوسی گفت: کیفیت اغلب واحدهای تولیدی این محصول قابل رقابت با تولیدات کشورهای اروپایی است و امکان صادرات این محصول وجود دارد واردات این محصول هم بسیار محدود شده است. محصولات وارداتی اغلب در کشور ترکیه ساخته شده و با نام و برند اروپایی وارد کشور میشوند.
رئیس انجمن تولید کنندگان پروفیل upvc بیان کرد: واحدهایی داریم که بهترین نوع این محصول را تولید میکنند، اما شرایط سختی که برای تولید کنندگان ایجاد شده باعث میشود تا از نظر قیمت توان رقابت با کشورهای خارجی را نداشته باشیم.
او با اشاره به مشکل واحدهای تولید پروفیل در تامین مواد اولیه گفت: در بسیاری از موارد اتفاق افتاده است که محصول داخلی خودمان را که صادر شده بود به ترکیه اگر با ارز آزاد وارد کنیم ارزان قیمتتر از آنچه که امروز در بورس کالا به فروش میرسد تمام خواهد شد. حتی در روزهای سخت صنعت نفت که قیمت آن منفی هم شد مواد پتروشیمی در داخل کشور افزایش قیمت چشمگیری داشت به طوری که از ابتدای امسال تا به امروز ۱۵۶ درصد رشد داشه است. وقتی تولید کننده از قیمت هفته آینده خود خبر ندارد چطور میتوان قرار داد بسته و برای خود تعهد ایجاد کند.
بیشتر بخوانید
طوسی تصریح کرد: تمام واحدهای تولیدکننده با مشکل مواجه شدهاند چرا که نمیتوانند این افزایش قیمت را به مشتری اعلام کنند. سیستمهای نظارتی که با نان حمایت از تولید طراحی شد بیشترین آسیب را به تولید کنندهها زد. تولید کننده اگر به دنبال دلالی بود میلیاردها تومان پول را در یک شهرک صنعتی دور افتاده مستقر نمیکرد. Pvc بازار آزاد داشته و دارد و تولید کنندههای این صنعت همیشه با مشکل تامین مواد اولیه مواجه بودهاند. پتروشیمیهای داخل بیش از نیاز کشور pvc تولید میکنند، اما سیستم عرضه در آن مشکل دارد.
رئیس انجمن تولید کنندگان پروفیل upvc تاکید کرد: شرکتهای پتروشیمی با انواع یارانه ها و معافیتهای مالیاتی اقدام به تولید میکنند، اما چیزی از این مزیتهای اقتصادی به بنگاههای کوچک نمیرسد. حالا نه تنها حمایتی از آنها نمیشود تواند تولید با تمام ظرفیت و صادرات هم از آنها گرفته شده است. در چند ماه گذشته ۹۰ درصد عرضههای واحدهای پتروشیمی به صورت سلف بوده است یعنی ظرف ۲۴ ساعت وجه کامل را دریافت کرده و مواد اولیه را چند ماه بعد تحویل واحدهای تولید کننده میدهند. سرمایه در گردش اندک یک واحد تولیدی در خزانه یک واحد پتروشیمی انبار میشود.
او گفت: مشکلات تحریمی که وجود دارد و محدودیتهایی برای ما ایجاد کرده، اما امروز مشکل بزرگتر ما تحریمهای داخلی است. وزارت صمت به جای حمایت هر روز یک سامانه جدید راهاندازی میکند، در حال حاضر ما با سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارها، سامانه سجام، سامانه بهین یاب، سامانه افق و چندین سامانه دست و پنجه نرم کنیم. از طرفی این اطلاعات بارگزاری شده به موقع ارزیابی نمیشود و همین باعث شد تا سهمیه بسیاری از واحدهای ما از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کند. واحد تولیدی که سهمیه او به صفر رسیده مجبور خواهد شد برای تامین مواد اولیه به بازار آزاد رجوع کنند. یعنی بازار ثانویه ایجاد و تقویت میشود.
طوسی بیان کرد: اگر ما در شرایط تحریم نبودیم تمام پتروشیمیها این pvcها را تولید میکنند و ما میتوانستیم از این طریق آن را خریداری و وارد کنیم، اما هم اکنون انحصار پتروشیمیهای داخل مشکل ساز شده است؛ انحصار در تولید یعنی هر چه که آنها اعلام کنند ما باید بپذیریم. تولید حمایت نمیشود و شرایط برای تحقق جهش تولید وجود ندارد. راهکار ما این است تشکلهای مصرف کننده pvc در کشور وجود دارد که میتوان میزان نیاز را تعیین کنند. اشکال امروز در عرضه است اگر عرضه با همکاری تشکلها کنترل شده و بین مصرف کنندگان توزیع شود. گروهی که اشراف کامل بر این حوزه ندارد نمیتواند ان را کنترل کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان پروفیل upvc در پایان بیان کرد: بر خلاف ادعای مسئولان وزارت صمت هنوز بازار آزاد این محصول کنترل نشده و پابرجاست. پتروشیمیها حاضرند تمام این pvc را صادر کنند، اما امروز ملزم به عرصه داخلی هستند و از این موصوع سوء استفاده میکنند. Pvcهای تولید شده برای مصرف داخلی کشور در بسیاری موارد کیفیت لازم را ندارد به طوری که حتی در برخی موارد باعث شده این مواد اولیه بازگشت داده شود. این صنعت ۱۰ هزار اشتعال مشتقیم و عیر مستقیم ایجاد کرده است و این بیتوجهیها این اشتغال را تحت تاثیر قرار میدهد.
انتهای پیام/
در ترکیه ارزانتر از ایران است چون ارز حاصله برنمیگردد ، دولت هو نمیخواهد از تولید داخلی حمایت کند ، چون میلیاردها دلار در واردات نصیب فک و فامیل آقایان میشود
گویا رئیس انجمن هنوز متوجه نشده تمام سعی دولت و مدیرانش کوبیدن تولید داخلی است ،
اگر در داخل بی نیاز باشیم ، چطور ارز بیت المال را به بهانه واردات بین خودشان تقسیم کنند