این روز‌ها فرزندگریزی زوجین جوان به یکی از معضل‌های اصلی کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در اطراف هر یک ما کم نیستن، زوج‌هایی که سال‌های زیادی از عمر زندگی زناشویی‌شان می‌گذرد و هنوز فرزندی ندارند. وقتی از آن‌ها هم می‌پرسی چرا، جواب‌های مشترکی می‌دهند، از نداشتن امنیت شغلی مرد خانواده گرفته تا گرانی این روز‌های جامعه ما. هر یک برای زوج‌های جوان می‌تواند دلیلی برای فرزند گریزی باشد.

وقتی گذشته را نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خانواده‌های قدیمی علارغم کمبود‌های مالی و اقتصادی مختلف در زندگی‌شان دست از فرزند آوری برنمی‌داشتند و ۵.۶.۷ و یا حتی بیشتر، تعداد فرزندان یک خانواده بود و خانواده‌های پرجمعیت قدیمی ایرانی هم معروف بودند، اما با گذشت زمان تعداد فرزندان یک خانواده تازه تشکیل شده کم و کمتر شد تا به معضل تک فرزندی برخوردیم و سال‌ها با این معضل دست و پنجه نرم کردیم و در نهایت امروز با مشکل گریز از فرزندآوری و کاهش میل به فرزندآوری در بین زوجین جوان روبه رو هستیم.

"لی وین گاس" در مقاله خود چنین می‌نویسد: «در جوامع امروزی و از چند سال گذشته، اعتقاد بسیاری از زوج‌های جوان به ضرورت داشتن فرزند به طور فزاینده‌ای کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شده و نرخ زاد و ولد نیز به‌رغم سیاست‌های تشویقی برخی دولت‌ها روند کاهشی خود را همچنان ادامه می‌دهد. بر اساس گزارش مرکز PEW از هر پنج نفر یک نفر بدون فرزند زندگی می‌کند. عدم اطمینان به فرزندآوری در میان زنان نسبت به مردان درصد بالاتری دارد. زنان جوان نه تنها بارداری خود را به تعویق می‌اندازند بلکه در مجموع و از اساس حرف‌ها و مخالفت‌هایی با این مقوله دارند. زمانی بود که داشتن بچه به عنوان یک ضرورت برای هر خانمی مورد توجه قرار می‌گرفت، اما در چند سال اخیر روند تغییرات، دور شدن از این ضرورت را نشان می‌دهد. گاهی آقایان بچه دوست دارند لیکن خانم‌ها چندان مطمئن نیستند.»

بقای نسل؛ یکی از ضرورت‌های فرزندآوری زوجین

متاسفانه امروزه در جامعه جوری به زوج‌های جوان القا شده است که فرزند داشتن و یا فرزندآوری یک حماقت است و هرکس که دلسوز آینده فرزندانش است نباید برای داشتن فرزند اقدام کنند. اما این را نمی‌دانند فرزندآوری عامل بقای نسل، رشد استعدادها، پویایی نیروی انسانی و قدرت جمعیتی به حساب می‌آید و در فقدان و خلأ آن علاوه بر به خطر افتادن کانون و نظام خانواده، بافت جمعیتی جامعه هم با چالش‌ها و نارسایی‌هایی روبرو می‌شود که اثرات و پیامد‌های مخرب آن، بعضا در حوزه‌ها و عرصه‌های بزرگ و ملی کشور نمود و ظهور پیدا می‌کند.

داشتن بچه زمانی برای خانواده‌ها یک ضرورت بود، ولی به مرور روند و نگرشی در جوامع گوناگون شکل گرفت که این ضرورت را تحت الشعاع قرار داده و در خود حل کرد. در بستگان همگی ما زوج‌های جوانی هستند که به رغم گذشت حتی ۱۰ سال از آغاز زندگی مشترک نه تنها فرزندی ندارند بلکه اصولاً به فکر داشتن بچه هم نیستند.

سه مولفه کاهش میل فرزندآوری در بین زوج‌های جوان

لواف کارشناس مسائل خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: تمایل به فرزندآوری و اساساً مقوله فرزندآوری ریشه در چند مسئله دارد؛ یکی مربوط به اعتقادات و باور‌های افراد است یکی هم مربوط به سبک زندگی بوده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل این که سبک زندگی جوانان تغییر کرده است، گفت: تمایل به فرزندآوری در جوانان کاهش پیدا کرده است در واقع افزایش سه مولفه؛ رفاه اقتصادی، تجمل گرایی، مسئولیت گریزی و آسایش طلبی که در نسل جوان وجود دارد باعث شده که فرزند آوری را برای خود مقوله دشواری تصور کنند.

این کارشناس مسائل خانواده گفت: نکته جالب در بحث فرزندآوری این است که همیشه ما فکر می‌کنیم که این ما هستیم که فرزندانمان را تربیت می‌کنیم در حالیکه این فرزندان هستند که با حضور خود ما را تربیت می‌کنند و این ما هستیم که برای کنار آمدن با یک انسان جدید باید با خود کنار بیاییم و مواجهه با یک انسان جدید را یاد بگیریم.

لواف اضافه کرد: والدین باید در مقابل آن انسان جدید (فرزند متولد شده) باید کوتاه بیایند و یا گاهی بایستند و در واقع این یک نوع پرورش روح پدر و مادر است یعنی بیش از آن که والدین قرار باشد فرزندان خود را تربیت کنند این فرزندان هستند که بر رشد روح و روان والدین تاثیر می‌گذارند.

توجه به مادیات و چشم و هم چشمی از عوامل کاهش میل به فرزندآوری

رقابت و چشم و هم چشمی در برخی از خانواده ها، مشاهده تولد‌ها و جشن‌های آنچنانی، صرف هزینه‌های زیاد برای عمل سزارین و برگزاری جشن‌های تولد پس از به دنیا آمدن بچه در بیمارستان سبب می‌شود زوج‌های جوان که جزء قشر متوسط جامعه هستند دیگر میلی به بچه دار شدن نداشته باشند.

لواف با بیان اینکه از طرف دیگر توجه زیاد به مادیات و تصور جوانان به اینکه باید در رفاه کامل فرزندانشان را بزرگ کنند و با توجه به شرایط اقتصادی موجود مانع جدیدی برای جوانان شده است، تصریح کرد: این مسئله باعث می‌شود زوج‌های جوان در امر فرزندآوری تعلل کنند و این در حالی است که تجربه‌های تربیتی نشان داده است که نوع تربیت گلخانه‌ای اساساً کمتر جواب می‌دهد و تجربه‌های تربیت جهادی اثرگذاری بیشتری داشته است.

این کارشناس مسائل خانواده با تاکید بر اینکه تربیت جهادی به این معنا نیست که پدر و مادر فرزند را اذیت کنند، ادامه داد: در واقع تربیت جهادی به این معنی است که قرار نیست تمام امکانات رفاهی برای فرزندان فراهم باشد در واقع قرار است بچه‌ها نوعی دشواری، سختی، نیستی و نداری را تجربه کنند و در مقابل سختی‌های روزگار مقابله کند.

وجود ترس از قبول مسئولیت فرزندان در بین زوجین

ترس از پذیرفتن مسئولیت فرزند، یکی از علل مؤثر در شکل پذیری این بی‌میلی و بی شوقی زوجین به فرزند آوری شمرده می‌شود. ترس و بی میلی مذکور خود معلول عوامل دیگری است که بخش اعظم آن به مسایل اقتصادی برمی‌گردد.

لواف با اشاره به اینکه اگر این نگاه را در بحث تربیت فرزندان داشته باشیم کمک به سزایی در توجه بیشتر به مسئله فرزند آوری می‌کند، افزود: بحث دیگری که در این موضوع وجود دارد آن است که گاهی اوقات والدین گمان می‌کنند، اگر فرزندی را به دنیا آورند لحظات خوش خود را از دست می‌دهند و به صورتی که دست و پای والدین بسته خواهد شد و نمی‌توانند مانند سابق فعالیت اجتماعی خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: این مسئله یک ترس در زوج‌های جوان ایجاد کرده است درحالی که این موضوع نیز قابل رفع است و اگر والدین زمان را مدیریت کنند با همکاری یکدیگر برنامه ریزی خوبی داشته باشند و به فرزندآوری فکر کنند و در کنار تربیت فرزندان به فعالیت‌های اجتماعی خود نیز بپردازند.

تغییرات در سن ازدواج، از عوامل تاثیر گذار برکاهش فرزندآوری

همچنین رضا فریدی فعال آسیب‌های اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سال‌های اخیر رشد جمعیت ایران روند نزولی داشته است و اگر به همین طریق پیش برویم، وضعیت کشور وارد مرحله‌ای بحرانی خواهد شد و در سال‌های بعد با یک جمعیت سالمند مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: بنابراین نیازمند آسیب‌شناسی هستیم تا بتوانیم از دل این آسیب‌ها و عوامل مؤثر در بروز مسئله مذکور، راهکار و برنامه ارائه دهیم. در مسئله کاهش جمعیت، عوامل متعددی نقش دارند، اما یقیناً مهم‌ترین نهادی که در حوزه جمعیت نقش دارد، نهاد خانواده است؛ بنابراین باید ببینیم که در حوزه خانواده چه تغییراتی رخ داده و چه عواملی منجر به تغییر سبک زندگی شده که نتیجه آن کاهش فرزندآوری و جمعیت کشور طی سالیان اخیر بوده است.

فریدی با اشاره به اینکه یکی از این تغییرات مهم افزایش سن ازدواج در میان جوانان کشور است، افزود: این موضوع از عواملی است که منجر به کاهش فرزندآوری می‌شود. البته بالا رفتن سن ازدواج نیز خود معلول عوامل دیگری از قبیل فردگرایی، فرزندسالاری و ... بوده است و امروزه به علت تقویت خانواده هسته‌ای و دشواری‌های اقتصادی در جوامع صنعتی، متوسط سن ازدواج افزایش یافته است. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که در ایران نیز میانگین سن ازدواج همین روند را دارد، با این تفاوت که این افزایش در مورد زنان بیشتر است.

مشکلات اقتصادی و مخارج سنگین پزشکی

هزینه‌ها و مخارج سنگین زندگی، عدم کسب درآمد کافی برای تامین الزامات مادی و اقتصادی، مخارج سنگین پزشکی و به پیروی آن هزینه‌هایی که از زمان بچگی تا نوجوانی و حتی جوانی برای خانواده و والدین ایجاد می‌شود از نمونه مواردی به شمار می‌رود که در کاهش انگیزه فرزند آوری نقش بسزایی ایفا می‌کند.

این فعال آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: فشار‌های اقتصادی بر زوج‌های تازه ازدواج کرده وارد می‌شود، مبنی بر اینکه قبل از ازدواج دارای شغل و مسکن باشند. ضمنا نگرش نسبت به ازدواج دستخوش تغییرات شده است، به‌طوری که حتی خانواده‌های سنتی ازدواج را دیگر تنها گزینه برای دختران و پسرانشان نمی‌دانند. از طرف دیگر مشکل بیکاری باعث بالا رفتن سن ازدواج می‌شود. طبیعی است که با بالا رفتن سن ازدواج، فرصت باروری نیز کمتر خواهد بود و در نتیجه منجر به کاهش تعداد فرزندان خواهد شد.

وی با بیان اینکه از عوامل دیگر کاهش میل به فرزندآوری افزایش آمار طلاق در کشور است، گفت: طلاق دارای آثار و پیامد‌های عمیق اقتصادی، اجتماعی، روانی و قانونی است. البته طلاق خود می‌تواند از عوامل متعددی ناشی شود که درهرصورت منجر به کاهش فرزندآوری در خانواده خواهد شد. اگر به آمار طلاق رسمی و در کنار آن به آمار طلاق‌های عاطفی (که ثبت نشده و آماری از آن‌ها در دست نیست) نگاهی بندازیم، می‌بینیم که متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها درگیر آن هستند و یکی از عوامل کاهش تعداد فرزندان نیز همین مسئله است.

رواج فردگرایی عامل کاهش فرزندآوری

فریدی با بیان اینکه از عوامل مهم دیگر می‌توان به رواج فردگرایی اشاره کرد، تصریح کرد: جامعه ایران طی سال‌های اخیر در جریان تحولات فرهنگی و اجتماعی وسیعی قرار گرفته است. این تحولات به‌ویژه در خانواده مشهود بوده است، یکی از تحولاتی که خانواده از آن مصون نمانده، رشد فردگرایی است. منظور از فردگرایی آن است که افراد به‌جای اولویت دادن به خواست‌ها و علایق جمعی، سنتی و خانوادگی، به ارزش‌ها و خواست‌های فردی خود اولویت می‌دهند. فردگرایی می‌تواند پیامد‌هایی همچون کاهش مسئولیت‌پذیری، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق و طبیعتاً کاهش فرزندآوری را به همراه داشته باشد.

این فعال آسیب‌های اجتماعی اضافه کرد: فردگرایی با ساختار خانواده هسته‌ای و جمع گرایی با ساختار خانواده گسترده همسو است. در خانواده جمع گرا فرزندان می‌آموزند که هنگام ابراز عقیده در مقابل دیگران، بردباری پیشه کنند؛ همچنین وفاداری به گروه و نیز حتی سهیم شدن در منابع مالی، یک عنصر اساسی خانواده جمع گراست.

وی با تاکید بر اینکه باید این موضوع را در نظر داشت که کاهش و پیری جمعیت، آسیب‌های روانشناختی نیز در پی خواهد داشت، ادامه داد: یکی از این آسیب‌ها کاهش نشاط در سطح جامعه است. جوانان مایه پویایی و سرزندگی جوامع هستند و غالب نوآوری ها، خلاقیت‌ها و نیز جهش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی توسط نیرو‌های جوان به منصه ظهور می‌رسد. در جامعه با جمعیت پیر، دولت‌ها و صاحبان سرمایه، احساس خطر می‌کنند. اساساً ناامیدی بر جامعه سایه می‌افکند و جامعه به سمت محو‌شدن کامل حرکت می‌کند و نشاط و سرزندگی از دست خواهد رفت.

فریدی با اشاره به اینکه از آسیب‌های روانشناختی دیگر، می‌توان به تنهایی و انزوای بزرگسالان اشاره کرد، بیان کرد: از جمله مهم‏ترین نیاز‌های سالمندان، نیاز به «محبت و توجه» است. چنین محبت و توجهی، در وهله نخست از جانب همسر، و فرزندان و نوه‏‌ها و سپس خواهران و برادران و دوستان برآورده می‏شود. تصور شرایطی که کمتر فرزند، نوه، خواهر و برادر و دوستانی در بزرگسالی حضور داشته باشند که همراه انسان باشند، گرچه در حال حاضر ممکن است دشوار به نظر برسد، اما با این روند رشد جمعیتی نامطلوب، شاید اجتناب‏ ناپذیر شود، مگر اینکه تدابیری برای این مشکل اندیشیده شود.

این فعال آسیب‌های اجتماعی با بیان اینکه کاهش ارتباطات اجتماعی نیز از آسیب‌های روانشناختی دیگر این مسئله است، افزود: ایجاد و حفظ ارتباطات اجتماعی صحیح از ضروریات زندگی محسوب می‏شود. یکی از نیاز‌هایی که انسان‌ها دارند نیاز پیوندجویی یا پیوستگی است. این نیاز معرّف انگیزه افراد در ایجاد ارتباط با دیگران است. این نیاز می‏تواند در اشکالی از قبیل دوستی‏های صمیمانه، وابستگی به والدین، اشتیاق به رابطه دوستانه با خویشاوندان، صرف وقت با همسالان و... منعکس شود. هنگامی که فرزند متولد شده، نه خواهر و برادری داشته باشد، نه هم سن و سال‏های متعددی که با آن‏ها ارتباط برقرار نماید، و نه خویشاوندان نزدیکی که بتواند نیازش به ارتباط را برطرف سازد، مسلما این نیاز به درستی برآورده نشده و بسیاری از آموزش‏های اساسی زندگی که از این طریق به فرد منتقل می‏شوند، محقّق نخواهد گشت.

در چنین شرایطی، عزم ملی و حمایت دستگا‌های اجرایی، حاکمیتی و ارگان‌های فعال و ذیربط در حوزه خانواده، فرهنگ و اقتصاد ضرورتی است که می‌تواند در افزایش میل و انگیزه زوجین به فرزند آوری نقش موثری را ایفاء کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
چون پول نیست اینده نیست کارنیست مشکلات اقتصادی فراوانه وقتی یک زوج ازدواج میکنند پول ندارند یه دندون بکارند یا خودشونو چکاب کنند چطور بچه داربشند تازشم بچه اینده میخواد!!!
-
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
پر واضح است گرانی گرانی ................... بیکاری بیکاری ...................
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۱:۱۰ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
قدیم طرف چندتا بچه داشت کار میکردند و کمک خرج خانواده بودند و اگه یه بیماری پیدا میشد چون امکانات پزشکی کم بود ممکن بود همشون بمیرند واسه همین به یکی بسنده نمیکردند ولی الان خرج یه بچه اندازه چندتا بچه قدیمه کمک خرج خانواده که نیستن هیچی بلدم نیستن بند کفششون خودشون ببندن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تا مشکلات اقتصادی حل نشود امکان فرزند اوری نیست
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
فرزند بیشتر خالص فقر میاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۲ دی ۱۳۹۹
قطعا گرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۱۳ آبان ۱۳۹۹
بنظرم هرچی جمعیت کمترباشه خوشبختی بیشتره کاربیشتره خونه بیشتره شلوغی کمتره هواپاکتره زمین کشاورزی بیشتره و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
آسوده بخوابید کوهستان آرام است .
Netherlands
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۹
پول نداریمممم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
پوشک میخرم ۸۰ هزار تومن ،وقتی میدونم این بچه آینده نداره یکی دیگه بیارم که چی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
بیشتر از 80 میلیون آدم دور هم جمع شدیم؛ امّا هیچکاری نمیتونیم بکنیم؛ بیشتر هم جمع بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
بهتره از مسئولات سوال کنید
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۰۸:۰۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
هرکی بچه دار بشه بدبخته فقط پوشک بچه از ۲۵۰۰۰ تومان شده ۱۰۰۰۰۰ تومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
فقر فرهنگی و رواج روابط نامشروع و ضد دینی ، حرف اول و آخر را میزند . دلیل اصلی کاهش ازدواج و فرزند آوری همین است و بس ! مشکلات اقتصادی بهانه است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
باسلام تواین دوره زمانه هرکی بچه اورده نگران اینده فرزندش هست از اون ور ابهای زیر زمینی از اون ور اجاره 25ساله دریا از اون ور خام فروشی از اون ور نابودی جنگلها از اون ور بی ثباتی اقتصاد کشور از اون طرف مشکل مسکن خودرو دیگه چیزی به ذهنم نمیاد به چه امید جوانها فرزند اوری داشته باشند بچه به دنیا بیاورند بزرگ شد معتاد علاف کنار خیابان شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
خود من نوکر شدم بس نیست بچه من هم اگه دنیا بیاد باید از صبح تا شب برای یک لقمه کار کنه
کاش ما هم زاده نمی شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
وضعیت معیشت مردم بهم ریخته از کجا بیارن پول دوا درمان بدن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
علی برکت ا...
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد زارع
۲۳:۵۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
همانطور که نویسنده محترم اشاره کرده اند در سالهای نه چندان دور 8.7.6.5 فرزند داشته اند و اشارات درستی به عدم رقبت به فرزنددار شدن زوجین داشت،اما نباید از سیاست های غلط دول حاکم بر دنیا به آسانی گذشت.دول باید شرایط لازم را برای تشویق زوجین به بچه دار شدن را فراهم کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من که دیگه حرفی برای گفتن ندارم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خودتان گفتی فرزند کمتر زندگی بهتر
Iran (Islamic Republic of)
سپیده
۲۲:۳۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
برید از همون 2درصدقشر مرفه جامعه که تمام امکانات و در اختیار دارند بخواید واستون جمعیت بزایند، بالاخره باید مردم عادی فرزنداوری داشته باشن تا جیب آقازاده ها رو پر پول بکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
بعضی ها بهانه می آورند. اگر خانه و کار هم داشته باشند باز هم بهانه جور می‌کنند.
ضمن اینکه روزی بچه را خداوند می دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اشتباهی منفی دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
هر هزار میلیارد تومان اختلاس و آقا زادگی
باعث میشه هزاران نفر به ازدواج رو نیاورند و از جمعیت جوان کم بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ما ک ب فنا رفتیم
چرا یکی دیگ رو هم بدبخت کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
افرین ، دقیقا ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
واقعا فکرکردی ا تجمل گرایی بچه نمیاریم... نه جانم از شکم سیری حرف نزنید همون متجمل هاشم نمیتونن برا بچشون چیپس 6تومنی بخرن
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۲:۰۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
قدیما هرکی خدمت سربازیش تموم میشد میرفت سرخونه و زندگیش چون سر هر کاری میرفت، میدونست پول مخارج یک ماهش رو در میاورد ولی الان من یک هفته هست که خدمتم تموم شده هرجا میرم دنبال کار، میبینم با این حقوق ها نمیتونم خرج خودم رو بدم چه برسه به اینکه ازدواج کنم و بچه دار بشم. چرا ارزش پول کم شده ولی حقوق ها افزایش پیدا نکرده
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۱:۴۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من یک فرزند دارم اگه میدونستم قراره اینطور گرونی بشه همون یه دونه را هم به دنیا نمیاوردم
Iran (Islamic Republic of)
مجرد ابدی
۲۱:۴۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ماهمه مجرد می مانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
وقتی سن ازدواج 45سال شده وقتی کارنیست از این بهتر نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
مردم باید به فکر امنیت کشور باشند بعد از 20 - 30سال چه کسی مرزهای کشور را درمقابل این همه دشمن و بدخواه حفظ خواهد کرد؟؟؟؟؟؟ یا نیروی انسانی مورد نیاز کشور را تامین خواهد کرد؟؟؟؟؟؟ هم مردم و والبته حمایت های مادی و معنوی دولت و حاکمیت نیز باید پشت بحث فرزدآوری باشد باید!!!!!! باید!!!!!! باید!!!!!! به فکر بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
امنیت ؟ کشور؟ ملت از فقر و گرسنگی و بیماری کشته و یا خودکشی میکنند !!! امنیت ؟!!! انگار تا حالا گرسنگی نکشیدی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Canada
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
آقا از قیمت شیر و پوشاک خبر داری؟ میدونی لباس بچه چنده؟ فکر کنم مثل مسولین بچه هات تو کانادا و آمریکا . انگار تو ایران نیستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خدایاشاهدی چه میکنند بااین همه اموال ملت ازنفت تاخاک جنگل وغیرو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
یک موقعی اومدن گفتند جوونا شهید شدند جمعیت کم شده مردم هم ماشالا هر خونواده پنج تا شش تا بچه آوردند. میتونستندکه آوردند. حالا شما هی بیاید بگید جامعه داره پیر میشه جمعییت داره کم میشه‌ وقتی خانواده ها نمیتونند شرایطم نه بهتر بلکه داره بدتر هم میشه خب نمیتونند اونایی که مسیو ل هستن بیان پاسخگو باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
پول نداریم بچه بیاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
سلام بااین وضعیتی که برای مردم درست کرده ایدجوانها نمیتوانند ازدواج کنند چه برسد به بچه دارشدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
وقتی در شهرهای تهران مدرسه کم باشه و به اجبار باید بچه خودت را در غیر انتفاعی بنویسی و ده میلیون شهریه بدهی اونم در خانه واحدی پس چطور فرزندار شویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
قرار نیست بچه های ما بجایی برسن ، ما باید بچه دار بشیم که ارباب ها رایت داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
فدایه جوانان درباسوادنازنین کشورم بشم امیدوارم روزی برسه که تمامشون بتوانند ازدواج کنند شادوشادشر بشوند بیاریه خداوندخیلی دلم میسوزد نگران اینده شونم خداوندخودش گواهه ازته قلبم عرض میکنم تمامشون مثل فرزندان خودم هستند،،خدایارحمی تودل دولت ومسعولین بینداز تافکری بحال ملت کنند،،،اقایون دولت مرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ماها هم که ازدواج کردیم حماقت کردیم، وقتی خرج به دلار و درامد به ریالی که در جا میزنه، چه انتظار افزایش جمعیت هست؟ جوان چه ارزشی داره برای دولت؟ همه ی وزیرانش و مدیرانش از قشر پیران هستند پس جوان از دید دولت یعنی هیچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خیلی ممنون از yjc.ir که میخواهید با این مطالب مسئولین محترم را بیدار کنید مردم هواسشون است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
دوستان ، مشکلات اقتصادی فقط یک طرف قضیه هست.
بخش مهمتر قضیه اینه که امیدی به آینده نیست.
اگر میدونستیم در یک، پنج یا ده سال آینده وضع بهتر میشه، بازم یه چیزی. ولی وقتی مسئولین بدون حرف حساب زدن، فقط از جمعیت میگن، یعنی فقط سرباز میخوان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خبر از قیمت ها دارین از صاحب خونه هایی که به خانواده ۴نفره خونه اجاره نمی‌دن از هزینه های آزمایشات بارداری سونوگرافی
Iran (Islamic Republic of)
...
۲۰:۱۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خیلی رفاه و امکانات هست که بخواد فرزند اوری زیاد بشه
اصلا چیزی گیر خود پدر مادرا میاد ک بخوان باش زندگیشونو بگذرونن
چه به برسه به این ک بخوان بچه بیارن
Iran (Islamic Republic of)
بهداد
۲۰:۱۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
عجب سوال کلیشه ای مسخره ای شده بی میلی جوانان ،رغبت جوانان ، این دیگه پرسیدن علت نداره ول کنید بابا با هر نفس ک میکشیم همه چی گرون میشه اصلا فرض کنید جرعت ازدواج هم داریم لامصب ی خونه ۴۰ متری توی خلازیر ۱۰۰ میلیون پیش میخود از کجا تورو خدا دیگه این تیر حرص اور رو نزنید دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خودمون رو بزاریم جای بچه ای که میخاد به دنیا بیا
من که حاضر نیستم تو شرایطی به دنیا بيام که مردم دیکه حتی توان خرید خوراک خودشون روهم ندارن
بیکاری بیداد میکنه
فساد زیاده
ازدواج غیر ممکنه
اختلاس تا دلت بخاد
دزدی تا دلت بخاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
اگه فکرمیکنید هدف فرزند گریزی است راه را اشتباه رفته اید بیشترین مشکل در این مورد مشکل اقتصادی است
Netherlands
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
درگذشته اگه باوجودبضاعت کم مال بچه زیادآوردن فقط بخاطراین بوده که روشهای پیشگیری ازبارداری رانمی دونستندنمونش تواطرافم هست ودلیل راهمین گفتندضمن اینکه قبلا آنچنان مردسالاری حاکم بوده مگه زن که زحمت بچه هاراکشیده میتونسته نظربده که بچه کمترداشته باشن
Netherlands
امین
۱۹:۴۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
شما وضع اقتصادیو درست کنید با شعار که نمیشه بچه دار شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
فرض که تمام مشکلات حل شد یه سر به مراکز ناباروری بزنید هزینه هاش رو ببینید متوجه میشید که بخواهید ام نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
هی ما میگیم نره، هی شما بگو بدوش!! ما اصلا نمی‌تونیم ازدواج کنیم، شما از ما بچه میخوای!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
راستی خبر دارین دلار به خرم آباد (31) رسید
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۸:۵۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
واسه پست های مدیریتی و کشوری معضلی پیش نمیاد چون آقایان تا لحظه مرگ به کرسی ریاست میچسبن .
فاتحه زادآوری خوندس.زحمت نکشید.یه روزی به بقیه میگیم وای زمان ما هر خونواده یک بچه داشت!!!!
ولی افسوس که ازدواج بدون بچه یعنی نابودی مملکت.
Iran (Islamic Republic of)
Sara
۱۸:۵۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
شما فکر جامعه هستید که رو به زوال وپیری نره ..وگرنه کسی فکر شکم گرسنه ی ای مردم بدبخت نیست
لطفا فکر اقتصاد و گرونی باشید نه بچه دار شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
چون امروز پدر ومادرم از به دنیا آوردن ما پشیمان هستن ما هم نه ازدواج می کنیم نه بچه ای به دنیا میاد فقرا اگه بچه به دنیا بیارند کارگر ثروتمندا میشه
Iran (Islamic Republic of)
سام
۱۸:۵۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من سه تا بچه دارم، روزی سیصد بار به خودم لعنت می فرستم.
چون که همیشه شرمندشون هستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ازدواج.آری. فرزند آوری.نه
زیرا. جمعیت ایران بایستی به زیر ۴۰ میلیون برسه تا:
دوباره خانه های بزرگ و با صفا نصیب ایرانیها شود
دوباره مواد غذایی و میوه های طبیعی و ارگانیک به سفره های ایرانی باز گردد.
دوباره ایرانی ها، هوای تمیز و پاک را تنفس کنند.
دوباره از امنیت اجتماعی و خدمات عمومی مناسب برخوردار شوند.
خلاصه اینکه دوباره لیاقت، شایستگی و رفاه به مردم ایران رخ نشان دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
فعلا شکم مردم رو سیر کنید زنده بمونن براتون بچه هم میارن
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۸:۲۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
بزرگترین دلیلش وضعیت بد اقتصادی مردم هستش
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۱۸:۱۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
مایه بچه داریم وجلوش خجالت زده ایم ۶سال هس دارم بایه مانتومیگردم ۳ساله فقط بایه کفش دارم سرمیکنم
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۱۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
همه ملت دوست دارن از این کشور برن هم و غم همه شده فرار از ایران بعد میگین بچه بیارن پابند ایران بشن

جوک بهتر از این دیگه نداشتین؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من حاضرم ۱۰ تا زن بگیرم ...۱۰۰ تا هم بچه بدنیا بیارم
شما تقبل کن هزینه هاشون رو میدی
ی کاری میکنم که جمعیت ایران به آنی جوان بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
جوانان اصلا امیدی به آینده ندارند
اگرم امیدی داشته باشند...تا بخوان به اهدافشون برسن پیر شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
اشکال نداره.همین الان ۲۰ - ۳۰ میلیون اضافه هستیم. شروع تعدیل جمعیت از ازدواج نکردن و بچه نیاوردنه. اتفاقا اینبار داریم کار درست و انجام میدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
کدوم احمقایی با این وضع طلا و مسکن و سکه و ماشین بچه میارن کشور های دیگه بچه بیارن بهشون زمین و خونه میدن رایگان مثل روسیه
Iran (Islamic Republic of)
دریاچه بختگان خشک
۱۷:۰۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خدایش کشور چ معضلی نداره ؟؟!!!
یکی بیاد اینو جواب بده !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
تو این وضع اقتصادی نمی بینی سکه ۱۶ میلیون ماشین ۱۰ میلیونی ۱۵۰ میلیون قالب میکنن به مردم. حقوق هم فس.!!!!! قیمت تمام اجناس روز می شمارم!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
متاسفانه دیگه دیر شده برای این حرفا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
سیر از گرسنه خبر نداره سواره از پیاده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ما با اینکه به تمام مشکلات از هزینه های سنگین و تورم و بیکاری و... آگاهی دارند بازم مردم تشویق به فرزند آوری میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
سربازی را حذف کنید خودش مانع ازدواجه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من بچه نمیارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
اصلا مگه میشه زن گرفت؟؟؟؟ تو این گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
کو خونه ؟ کو کار؟ کو .....؟ حداقل امکاناتم نسیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
واقعا! خونه و ازدواج و ماشین جزو نیازهای اولیه ایست که برای جوون امروز که بابا ننه اش ثروت انچنانی براش به ارث نگذاشتن جزو آرزوها شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
همینها که هستن ایا اینده ای دارن خجالت بکشید
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۵:۴۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
فقط مشکلات اقتصادی عامل است. حتی اگر دو نفر ازدواج کنند مجبورند در خانه اجاره ای کوچک به سختی از پس مخارج خودشان بر بیایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من مشکل دارم وبچه هم دوست دارم ولی هزینه داروو درمان ندارم.پول نون خالی نداریم پول دوادکتراز کجا بیارم.
Iran (Islamic Republic of)
........
۱۵:۲۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
یعنی نمیدونید برا چی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
نویسنده محترم تنها دلیل وضعیت خیییلی بد اقتصادی هست در ضمن خانواده های قدیمی که ۵ یا ۶ تا فرزند داشتن مثل الان وضعیت اقتصادیشون بد نبود وقتی مطلبی مینویسید با چشم باز بنویسید!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
دیگه زنم نمیتونیم بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۵:۰۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
دوست من که نشد خودشون بچه دار بشن، به بهزیستی رفت تا فرزند خوانده بگیره، بخاطر درآمد کم و مستاجر بودنش ندادند
...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ما چی بودیم چی شدیم بچه می خواهیم برای چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
اولا کار نیست که ازدواج باشه
ازدواج نیست که بچه باشه
اوناییم که با هر شکلی مزدوج هستن الان توانایی مخارج بچه رو ندارن
گذشت اون زمان که خونواده ها10 تا بچه میاوردن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
هر هفته یه مقاله راجب این مورد میذارید و چند تا دلیل میارید ولی تنها دلیلی که هست مشکل اقتصادی مردم پول نون خوردن ندارن حالا چه برسه به چشم و هم چشمی که شما گفتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
این کارشناس از کره مریخ اومده اللن کدوم یک از این موئلفه ها که گفت وجود داره جوانان امروز نمیتونن ازدواج بکنن چ برسه فرزند بیارن فکر کنم خودش از اون قشر مرفعه ای هست که بچه نمیارن اللن خرج ی بچه حداقل حداقل ماهی 2 میلیونه کو کار که فقط واسه بچه کم کمش 2 میلیون بزارن کنار با حرفای قشنگه وزیبا وفلسفی چیزی درست نمیشه حقیقت تو کف جامعست هر وقت واقع بین شدین و مثل تمام کارایی که انجام دادیم در حد شعار .این مسئله درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۱۴:۳۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
ان زمان قدیم که میگید تعداد بچها زیاد بود دلایلی داره اولا ان زمان ارزش پول کشور زیاد بود پدر خانواده با حقوق کم هم میتونست کل خانواده را اداره کنه همه تو یک خانه زندگی میکردند حتی ازدواج هم که میکردند زوجها تو یک اتاق تو یک خانه بودند حرفی از مسکن و ماشبن نبود دوم شغل ان زمان زیاد به شغلها اهمیت نمیدادند الان میگند پسر شغلش چیه اگه کار دولتی و اداری و مهندس و دکتر باشه ازدواج در غیر این صورت خیر الحمدالله تو کشور ما شغلهای خوب هم مال ما نیست هزینها و مراسمهای تجملاتی رسم و رسومات غلط گرانی بیش از حد اینها همه تاثیر داره خب ازدواج که اولا خیلی کم صورت میگیره دوما کسایی که ازدواج میکنند از پس این هزینهای سرسام اور زندگی بر نمیاند حقوق پایین کفاف زندگی را نمیده حداقل حقوق باید الان ۱۰ میلیون تومان باشه به قول خودتون زیر ۳ میلیون خط فقر هست پس چرا حداقل حقوق ۲۸۰۰ هست امار طلاق بسیار زیاد شده گرانی را کنترل نمیکنید انتظارم نداشته باشید جمعیت زیاد بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
چرایی در مورد همه چیز یه جواب داره. پول
Afghanistan
پشمک ابی
۱۴:۰۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
اول اینو بگو که کی ازدواج میکنه که بخواد بچه بیاره؟ بعدم همین بچه گوشی نمی خواد پوشک و ‌شیر و خشک و کیف ودفتر نمیخواد بزرگ شد از خانواده پول نمی خواد احمق ترین ادما اونایی ان که بدون در نظر گرفتن اینده بچه 10 15 تا میارن بعد میان میگن شکم 15 تا بچهام گرسنست خو چرا بچه میارید وقتی نمیتونید پولشو بدید بعدم خیالت راحت مردم به جایی که رسیدن که نون ندارن بخورن که بخوان به فکر جشن و خوشحالی باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
قبلا از دولت دفترچه سلامت رایگان گرفتیم الان ولی میگن باید ماهانه 56 هزار تومن پرداخت کنید خب وقتی دولت حمایت نمیکنه وضعیت از این هم بدتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
۶۰۰ هزار تومانی
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
واقعا نمی دونید وضعیت جامعه چطور
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۵۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
من تا زن گرفتم بفهمم متاهلی چیه طلاق و مهریه گذاشته اجرا که به نرخ امروز ۲ میلیارد تومان میشه، بچه رو کجای دلم بزارم، مگه دیگه میتونم زندگی کنم چه برسه به ازدواج مجدد و فرزند آوری. زندان و بدبختی بابت مهریه با سکه ۱۶ میلیون تومان تا همین ساعت فعلا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
بیچاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
واقعا نمیدونم چرا فرزند اوری کم شده؟!!!
وضع اقتصادیمون که از المان هم بهتره. خونه هم میخواید کافیه دوتا دعا و نماز بخونید
خدایی قبلا وضع از الان بدتر بود اما اینجوری نبود....خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ساناز
۱۳:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
زمان گذشته با الان خیلی فرق میکنه الان یه نفر آدم عاقل و بالغ از پس زندگی خودش بر نمیاد چه برسه به بچه اونم با تعداد زیاد
Iran (Islamic Republic of)
علی*
۱۳:۴۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
دیگه کسی ازدواج نمیکنه که بخاد بچه بیاره
Iran (Islamic Republic of)
سید محمد
۱۳:۲۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
شما یه شغل ثابت به من بده ازدواج میکنم دو تا بچه هم میارم با بیکاری و بیپولی که برای جوانان درست کردین که نمیشه ازدواج کرد و بچه آورد والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
الان شغل ثابت ها هم درامدشون ثابت مونده، قیمت ها به دلار بالا رفته ولی حقوق های به ریال تکون نمیخورن
Iran (Islamic Republic of)
بابن
۱۳:۲۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
بخندیم یا گریه کنیم
از قیمت ها خبر ندارین ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
بابن
۱۳:۲۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
بخندیم یا گریه کنیم
از قیمت ها خبر ندارین ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
قوانین حمایتی برای فرزند آوری باید تدوین شود.
Iran (Islamic Republic of)
پدر
۱۳:۱۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
سلام
امروز هشتمین روز تولد بچه دومم
از روزی که فهمیدیم تا الان با بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت
نزدیک هفت میلیون برام هزینه داشته!!!!
از قرص‌های مصرفی مادرش تا غربالگری های دوره بارداری و ....
یا علی گفتیم و خرج ها آغاز شد
خدایا شکرت:))))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
همون اول ده هزار تومن میدادی و وسایل جلوگیری میگرفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
جوانان نان خشک ندارن بخورند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
باسلام مردم برا خودشون توان زندگی که در رفاه باشه ندارند بخاطر گرانی کمر شکن همه اقلام نیاز یک زندگی بیایند یکی دیگه ای دیگر را هم بدبخت کنند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۲:۵۷ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
تو این اوضاع اقتصادی که خودمونم تو خرجمون موندیم مگه دیوونه ایم یه بچه معصوم و بی گناه هم به بدبختای جامعه اضافه کنیم اونوقت بچه بلاخره خرج داره و
۱۲۳
آخرین اخبار