به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محمد بهروز عیسی زهی معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: از زمان شیوع کرونا صنایع دستی نیز مانند بسیاری از مشاغل دیگر متاثر از این جریان شده و تحریمها و افزایش نرخ دلار نیز قیمت محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار داده است.
او گفت: هماینک وامهایی برای جبران خسارت حاصل از کرونا در نظر گرفته شده و بالغ بر ۲۰۰ نفر نیز نامنویسی کردهاند اما بیش از ۳۰ نفر موفق به دریافت وام شدند زیرا سود وام بالا بوده و همه افراد توان پرداخت آن را ندارند.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به شیوع کرونا فروش اکثر صنعتگران در داخل استان انجام میشود و نمایشگاه صنایع دستی که در گذشته برگزار میشد نیز بدلیل شیوع این ویروس تعطیل شده و صنعتگران ناچار بفروش محصولات خود از طریق فضای مجازی شدند که تا حدودی موفق بودهاند.
او بیان کرد: باید از فرصت فضای مجازی استفاده کرد تا در دوران پسا کرونا بتوان به نحو مناسب تر و مطلوب تری از آن بهرهمند شد.
عیسی زهی ادامه داد: وضعیت فعلی موجود باعث شده قدرت خرید مردم کم شود در حالیکه در گذشته خرید صنایع دستی جزو اقلام سبد خانوار بوده است.
او گفت: ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان چندی پیش با همکاری پارک علم و فن آوری خانه خلاق صنایع دستی را در زاهدان راهاندازی کرد که خوشبختانه با وجود وضعیت ناخوشایند موجود صنعتگران مستقر در این مکان نسبتا راضی هستند.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین پارک علم و فن آوری در بحث بازاریابی محصول، طراحی، برندسازی و اقدامات دیگر فعالیتهایی را با همکاری این ادارهکل انجام میدهد.
او اظهارداشت: هماینک در زابل پنجشنبه بازار صنایع دستی با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود که به فروش محصولات، عرضه سوغات و صنایع دستی میپردازد و در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم در زاهدان و سایر شهرستانهای استان نیز پنجشنبه بازار صنایع دستی راه اندازی شود.
عیسی زهی خاطرنشان کرد: سال گذشته سه میلیون و ۷۸ هزارو ۵۸۶ دلار محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان به سایر کشورها صادر شده است.
او گفت: در تلاشیم بعد از پایان ویروس کرونا با همکاری بخش خصوصی صادرات صنایع دستی را به صورت جدی پیگیری کنیم تا حجم محصولات و میزان صادرات بالا رود.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان به بیمه صنعتگران نیز اشاره کرد و افزود: هماینک حدود ۵۰۰ صنعتگر در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر تحت پوشش بیمه روستایی و عشایری قرار دارند.
او با اشاره به امکانپذیر نبودن ایجاد بیمه تامین اجتماعی برای صنعتگران صنایع دستی گفت: صنعتگرانی که مایل به برخورداری از بیمه هستند میتوانند با در دست داشتن مجوز صنایع دستی به بیمه روستایی و عشایری مراجعه کرده و خود را بیمه کنند.
انتهای پیام/ع