اسلامی گفت: عرضه فولاد در بورس به پروژه‌های مسکنی صدمه زد، ولی وزارت صمت با اقدامات خود جلوی افزایش قیمت فولاد را گرفت.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه پایش اطلاعات انرژی که در مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی برگزار شد، با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی در کشور یکی از اولویت‌هایی است که در قوانین مختلف در سال‌های اخیر به آن تاکید شده است، گفت: این موضوع در سیاست‌های کلی نظام، در برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفت و وزارتخانه‌های مختلف هرکدام تکالیفی را در این حوزه برعهده داشتند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سامانه پایش اطلاعات و انرژی ساختمان که امروز رونمایی شد یکی از ابزارها، وسایل و لوازمی است که برای کنترل مصرف انرژی در ساختمان مورد نیاز است که با همت دستگاه‌های مختلف و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

او با بیان اینکه اقداماتی که از این پس، بعد از رونمایی سامانه انجام می‌شود دارای اهمیت است گفت: از طریق این سامانه ساختمان‌های موجود از نظر وضعیت مصرف انرژی شناسایی می‌شوند، بر این اساس برنامه‌ریزی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و اجرای الزاماتی که برای کنترل مصرف لازم است در ساختمان‌ها به عمل می‌آید.

اسلامی نکته مهم در فرآیند پردازش اطلاعات سامانه پایش انرژی را همکاری و همراهی صاحبان ساختمان و املاک برشمرد و تصریح کرد: صاحبان ساختمان و املاک باید مسئولانه برخورد و نقش آفرینی کنند تا از این طریق بتوانند از تخفیفی که وزارت نفت و وزارت نیرو برای مصرف انرژی در نظر گرفته، بهره‌مند شوند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساختمان‌های جدید الاحداث از شروع صدور پروانه ساختمانی باید طبق مقررات ملی ساختمان، مبحث ۱۹ که ویرایش چهارم آن امسال منتشر شده را رعایت کنند، افزود: مقررات ملی ساختمان، تکالیف، زوایای مختلف کار و الزامات ساخت‌و‌ساز، استاندارد را برای کاهش مصرف انرژی تعیین کرده است.

اسلامی بیان کرد: مهندسان مشاور، طراحان ساختمان، سازندگان و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی همه مکلف هستند این الزامات مقررات ملی ساختمان را در محصولات خود و در اجرای بنا‌ها و تاسیسات رعایت کنند.

او بر همراهی شهرداری‌ها در اجرا و بهره برداری از این سامانه تاکید کرد و گفت: ساختمان‌های جدید الاحداثی که بتوانند برچسب انرژی دریافت کنند، ساختمان‌های استانداردی هستند که شهر‌های آینده را تشکیل می‌دهند.

این مقام مسئول گفت: کسانی که در مصرف انرژی بهینه مصرف کنند نسبت به کسانی که انرژی را بهینه مصرف نمی‌کنند، در اولویت قرار می‌گیرند و از مزایای بیشتری در حوزه انرژی برخوردار می‌شوند.

اسلامی گفت: این سامانه هم‌اکنون در اختیار است و همه دستگاه‌ها مکلف به همراهی هستند و حرکتی عظیم در جهت ساماندهی مصرف انرژی در ساختمان‌ها آغاز می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره کاهش قیمت سیمان و سایر نهاده‌های ساختمانی و برنامه‌های وزارت راه و شهرساری در این‌باره گفت: مدیریت و کنترل بازار وظیفه وزارت صمت است. قیمت تمام شده نهاده‌های ساختمانی چنانچه متاثر از شرایط و سیاست‌های اقتصادی دولت باشند، مورد بررسی قرار می‌گیرد و در گروه محصولاتی قرار خواهند گرفت که سازمان حمایت و سازمان برای کنترل قیمت آن‌ها ورود می‌کند.

اسلامی ادامه داد: در گذشته مصوبه دولت برای کنترل قیمت میلگرد و آهن آلات و عرضه آن‌ها در بورس تصویب شد که متاسفانه با اقداماتی التهاب آفرین همراه شد.

وزارت صمت مانع افزایش قیمت سیمان و فولاد شد

او ادامه داد: عرضه فولاد در بورس کالا به پروژه‌های مسکنی و عمرانی صدمه زد، ولی وزیر صمت با اقداماتی که انجام داد جلوی افزایش قیمت فولاد و سیمان را گرفته است.

اسلامی در خصوص مسکن استیجاری و همکاری وزارتخانه با شهرداری برای راه اندازی احداث طرح مسکن استیجاری گفت: وزارت راه و شهرسازی طبق ماده ۲ قانون ساماندهی زمین و مسکن و ماده ۲ آیین نامه اجرایی همان قانون، آمادگی دارد تا زمین در اختیار هر نهادی که آمادگی تولید مسکن استیجاری را دارد، قرار دهد تا اقدام به ساخت مسکن استیجاری کند.

متراژ‌های ۷۰ تا ۸۰ متری الگوی وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی دستورالعمل اجاره‌داری حرفه‌ای را تدوین کرده که هم اکنون در سیر تصویب قرار دارد.

به گفته این مقام مسئول هدف از این کار این است تا از شرکت‌ها، موسسات و بنیاد‌هایی که می‌توانند کار اجاره داری حرفه‌ای انجام دهند، حمایت شود. بدین‌معنا زمین ۹۹ ساله به این متقاضیان ارایه می‌شود تا این واحد‌ها برای دهک‌های پایین جامعه احداث شوند. همچنین برای افرادی که مسکن استیجاری را برای همه دهک‌ها احداث می‌کنند آیین نامه اجرایی تغییر کرده و اقساط پنج ساله زمین به ۱۰ ساله افزایش پیدا کرده است.

اسلامی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره ساخت واحد‌های ۳۰ تا ۴۰ متری هم گفت: الگوی ما برای ساخت مسکن همان واحد‌های ۷۰ تا ۸۵ متری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار