کارشناس مسائل آمریکا گفت: با لغو تحریم تسلیحاتی ایران بسیاری از کشور‌ها و گروه‌ها می‌توانند وارد معامله تسلیحاتی با ایران شوند.

روسیه و چین برای تجارت تسلیحاتی با ایران ترسی از آمریکا ندارندامیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: در ۱۰ سال گذشته ایران نمی‌توانست سلاح خریداری کند و بفروشد. کشورمان برای انجام هر اقدامی باید از شورای امنیت مجوز دریافت می‌کرد، اما از آنجایی که آمریکایی‌ها بر شورای امنیت نفوذ داشتند، مجوز چنین کاری را نمی‌دادند، بنابراین هنگامی که این ممنوعیت برداشته شود کشورمان قادر است هر سلاحی را بخرد و بفروشد.

او افزود: ایران در تولید بسیاری از تجهیزات و تسلیحات  به خودکفایی رسیده و در بسیاری از نیاز‌ها به ویژه صنایع موشکی کاملا متکی به داخل است.

ابوالفتح تصریح کرد: بسیاری از کشور‌ها مانند اروپایی‌ها به ایران سلاح نمی‌فروشند، در این میان تنها روسیه و چین که خودشان از تولیدکنندگان و صادرکنندگان سلاح در جهان هستند، ترسی از آمریکا ندارند که با ایران وارد معاملات تسلیحاتی شوند.

عزم آمریکا برای جلوگیری از نقل و انتقالات تسلیحاتی به ایران

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آمریکا و متحدانش از ایران سلاح نمی‌خرند، گفت: پیش از این ایران در تأمین نیاز‌های تسلیحاتی متحدان خود و گروه‌های منطقه‌ای دچار مشکل بود، چراکه شورای امنیت مانع می‌شد، بنابراین هنگامی که این منع برداشته شود بسیاری از کشور‌ها و گروه‌ها می‌توانند بدون مواجهه با تهدید نشأت گرفته از شورای امنیت وارد معامله با ایران شوند، اما در کل آمریکا عزم خود را جزم کرده که جلوی این نقل و انتقالات تسلیحاتی چه به ایران و چه از ایران را بگیرد و این موضوع تنها  در زمینه سلاح نیست،  بلکه واشنگتن از ورود و خروج  انواع کالا‌های روزمره، بشر دوستانه، دارویی و غذایی هم جلوگیری می‌کند، بنابراین در مورد سلاح هم همین کار می‌کند.


بیشتر بخوانید


ابوالفتح لغو تحریم تسلیحاتی ایران به لحاظ سیاسی، حقوقی و امنیتی را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: به نظر می‌رسد که روسیه و چین قصد دارند با ایران همکاری‌ کنند، اما در نگاه کلان آمریکایی‌ها تلاش خود را می‌کنند تا همان‌طور که مانع فروش نفت ایران و مانع واردات قطعات خودرو می‌شوند، در زمینه سلاح هم چنین رویکردی اتخاذ کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار