به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا روز به روز نزدیکتر میشود. اما همانطور که قبل از وعده اصلی غذایی یک پیش غذای خوشمزه میتواند اشتها را زیاد کند، انتخابات نهایی آمریکا نیز احتیاج به چیزی شبیه این دارد.
این پیش غذا چیزی نیست جز مناظرات تلویزیونی. بسیاری معتقدند این مناظرات تلویزیونی سرنوشت پیروز انتخابات را تعیین میکند. هر ۴ سال یک بار حدود سه مناظره اصلی بین دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه برگزار میشود و دو طرف یکدیگر را به چالش میکشند.
با اینکه پس از ابتلای ترامپ به کرونا فعلا بازار مناظرهها تعطیل است، اما در این گزارش سعی داریم به ۷ نکته جالب در مورد مناظرههای تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره نماییم:
۱. اولین مناظره تلویزیونی
اولین مناظرات تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۶۰ بین جان اف کندی و ریچارد نیکسون برگزار شد. البته نباید فراموش کرد که مناظرات انتخاباتی از سالها قبل برگزار میشد، اما پوشش تلویزیونی نداشت.
۲. پربینندهترین مناظره تلویزیونی
مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری بسیار محبوب و پربیننده است؛ به خصوص مناظره اول دو کاندیدا. تقریبا از هر ۳ آمریکای ۱ نفر این مناظره را میبیند. از این نظر، پخش مستقیم مناظرات یکی از درآمدزاترین شوهای تلویزیونی است و سود سرشاری را نصیب شبکههای تلویزیونی میکند.
در بین مناظرات انتخاباتی، مناظره ترامپ و هیلاری کلینتون (در سال ۲۰۱۶) پربینندهترین مناظره تاریخ آمریکا است (با ۸۴ میلیون بیننده). بعد از این مناظره، مناظره جیمی کارتر و رونالد ریگان قرار دارد که حدود ۸۰ میلیون بیننده دارد.
۳. برای ۱۶ سال مناظره تلویزیونی برگزار نشد
اگرچه اولین مناظره تلویزیونی در سال ۱۹۶۰ برگزار شد، اما این پدیده از اواسط دهه ۶۰ تا ۱۹۷۶ برگزار نشد. در آن سال، مجددا مناظره تلویزیونی بین کارتر و فورد برگزار شد. این مناظره به شدت پرطرفدار بود و تاثیر به سزایی در سرنوشت انتخابات داشت. از آن سال تا کنون در هر دوره انتخابات، مناظرات تلویزیونی برگزار میشود.
بیشتر بخوانید
۴. مناظره معاونین؛ گاه جذابتر از مناظره اصلی
مناظره بین معاونین ریاست جمهوری نیز امری مرسوم در انتخابات آمریکا است که طرفداران زیادی دارد. این رویداد سیاسی – تلویزیونی ابتدا در سال ۱۹۷۶ روی داد، اما از سال ۱۹۸۴ به بعد به امری روتین تبدیل شد و هر ۴ سال یک بار برگزار میشود.
معمولا مناظره معاونین طرفدار و بیننده کمتری نسبت به مناظرات خود کاندیداها دارد. اما در این بین، مناظره انتخاباتی سال ۲۰۰۸ یک استثنا است. در آن سال یک اتفاق جالب رخ داد. مناظره باراک اوباما و جان مک کین حدود ۶۳ میلیون بیننده داشت، اما مناظره معاونین آنها یعنی جو بایدن و سارا پالین حدود ۷۰ میلیون بیننده پیدا کرد. این از معدود دفعاتی بود که مناظره معاونین نامزدها از مناظره خود آنها پربینندهتر شد.
۵. وقتی کنگره اجازه مناظره را میداد
در ابتدا برگزاری مناظرات تلویزیونی کاندیدای دو حزب اصلی، احتیاج به تایید کنگره داشت. در سال ۱۹۶۰ کنگره این اجازه را به دو کاندیدا داد، اما در سالهای بعد این اجازه داده نشد. در سال ۱۹۷۵ قانون کنگره تغییراتی کرد که بر مبنای آن دیگر احتیاجی به قانون مجلس آمریکا برای برگزاری مناظرات تلویزیونی نباشد؛ لذا از آن سال تا کنون مناظرههای تلویزیونی همواره برگزار شده است.
۶. مناظره با ۳ هزار مایل فاصله
اولین مناظره تلویزیونی انتخاباتی آمریکا بسیار جالب بوده است. نیکسون و کندی و حتی مجریان در یک استادیو واحد حضور نداشتند و نیکسون و کندی حدود ۳ هزار مایل با هم فاصله داشتند. کندی در یک استادیو تلویزیونی در نیویورک بود و نیکسون در یک استادیو در هالیوود. مجریان هم در یک استادیو ثالث حضور داشتند. شکل و شمایل سه استادیو شبیه هم بود و مخاطبان زیادی متوجه نمیشدند که دو نامزد در مکانهای مختلفی حضور دارند.
۷. نیم ساعت سکوت دیوانه کننده
در مناظره انتخاباتی سال ۷۶ بین کارتر و فورد اتفاقی عجیب رخ داد. در حالیکه ۹ دقیقه تا پایان مناظره وقت باقی بود و کارتر داشت سخنرانی میکرد، ناگهان صدا قطع شد. مجری ABC که یکی از میزبانهای مناظره بود، بسیار ترسید و سعی کرد مخاطبان را قانع کند که این یک توطئه علیه کارتر نبوده و صرفا یک خطای فنی است. دو کاندیدا به مدت ۳۰ دقیقه ایستادند و در سکوت یکدیگر را نگاه میکردند. در این ۳۰ دقیقه، دوربین به طور زنده دو نامزد را نشان میداد، اما صدا قطع بود. فورد بعدا گفت که هم او و هم کارتر بسیار خسته شده بودند و دوست داشتند بنشینند، اما هر کدام ترسیدند این کار را بکنند؛ چرا که فکر میکردند ممکن است در بینندگان تاثیر بدی بگذارد و فکر کنند که آنها قادر نیستند یک برنامه مهم مانند این مناظره سیاسی را اداره کنند.
البته بعد از ۳۰ دقیقه صدا مجددا وصل شد و مناظره از سر گرفته شد؛ کارتر سخنرانی را ادامه داد و مناظره بدون مشکلی به پایان رسید.
منبع: خبر فوری
انتهای پیام/