به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فائزه تاتاری متخصص اعصاب و روان در تشریح آثار روانی شیوع بیماری کرونا، گفت : متاسفانه شیوع کرونا موجب افزایش اختلالات روانی شده و مواردی مانند فوبیا، استرس، اضطراب و وسواس در سطح جامعه به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
او گفت : البته به دنبال شیوع حوادث معمولا ترس و اضطراب افزایش مییابد، اما این موارد تا حدی طبیعی است که زندگی افراد را دچار اختلال نکند.
این روانپزشک افزود: قطعا ترس و اضطراب ناشی از بیماری موجب میشود افراد محافظت بیشتری در برابر بیماری داشته باشند، اما این ترس اگر زندگی طبیعی افراد را دچار اختلال کند، فوبیا نام دارد که نوعی ترس بیمارگونه محسوب میشود که متاسفانه شیوع کرونا به شیوع این نوع ترسهای بیمارگونه در جامعه دامن زده است.
تاتاری ادامه داد: از طرفی شاهد افزایش موارد وسواس به دنبال شیوع کرونا هستیم و برخی افراد بیش از حد لازم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت میکنند. به طور مثال به جای ۲۰ ثانیه دست شستن، دقایق طولانی را صرف شست و شوی دستها میکنند و برخی مرتب وسایل منزل را بصورت غیرضروری ضدعفونی میکنند.
تاتاری با اشاره به کاهش روابط اجتماعی در پی شیوع کرونا گفت: شیوع این بیماری موجب شده افراد از یکدیگر فاصله بگیرند و بیشتر اوقات را در محیط خانه بمانند که همین امر موجب پایین آمدن آستانه تحمل افراد میشود و تحریک پذیری افراد نسبت به یکدیگر را بالا میبرد.
این روانپزشک افزود: این موارد موجب میشود که روان افراد بیمار شود و وقتی روان فرد آسیب ببیند قطعا سلامت جسم هم دچار اختلال شده و قدرت سیستم ایمنی بدن کاهش مییابد.
او افزود: در همین راستا افراد باید برای درمان این اختلالات روانی اقدام کرده و توصیه ما این است که در این ایام قرنطینه و کاهش دید و بازدیدها افراد بصورت تلفنی و تصویری با یکدیگر در ارتباط باشند، چرا که این ارتباط میتواند به افزایش آستانه تحمل آنها کمک زیادی کند و گپ و گفت با فامیل و دوست و آشنا میتواند موجب تخلیه هیجان افراد شده و خلق آنها را بهتر کند.
تاتاری ادامه داد: افراد در این ایام شیوع کرونا از مصاحبت با افرادی که انرژی منفی میدهند و افکار منفی دارند خودداری کرده و سعی کنند در تعاملاتشان به یکدیگر انرژی مثبت دهند.
او افزود: افراد باید در این ایام هر کار کوچکی که آنها را خوشحال میکند انجام دهند، مانند گوش دادن به یک موسیقی خوب، یا دیدن یک فیلم شاد یا خواندن کتاب مورد علاقه یا انجام فعالیتهای هنری مختلف و کارهایی که هر فرد به آنها علاقه دارد، زیرا انجام این کارها میتواند تاثیر بسیاری در سلامت روان افراد داشته باشد.
این روانپزشک ادامه داد: در کنار اینها تغذیه مناسب بطوری که مصرف چربی، نمک و مواد قندی در آن به حداقل برسد، به همراه ورزش و تحرک و خواب منظم میتواند نقش موثری در سلامت روان داشته باشد.
تاتاری گفت: باید به یاد داشته باشیم که روان سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، چیزی که در شرایط کرونا به شدت به آن نیاز داریم و افراد باید در این زمینه حساسیت بالایی داشته باشند .
انتهای پیام/د