زهره نیک بخت، متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره توصیههایی در ارتباط با مشکلات پوست و مو در فصل سرما اظهار کرد: با توجه به مصرف زیاد الکل و شستوشوی مداوم دستها به دلیل شیوع کرونا و همچنین وجود فصل سرما باید کارهایی را برای جلوگیری از بیماریهایی نظیر اگزما انجام دهیم.
او گفت: اگزما بیماری شایع است که در خانمهای خانه دار که با انواع شویندهها در ارتباط هستند، بیشتر دیده می شود. البته کودکانی که فوتبال یا والیبال بازی میکنند و با خاک سر و کار دارند با گذشت زمان به این عارضه مبتلا می شوند. طبق تحقیقات، شستوشوی مداوم دستها باعث خشکی سطح پوست می شود و گاهی با خارش و عفونت همراه است.
نیک بخت بیان کرد: با توجه به اینکه شستوشو جزو کارهای ضروری در دوران کرونا محسوب می شود، باید بعد از شستوشو و خشک کردن دست حتما با یک کرم مرطوب کننده معلومی رطوبت لازم را به دست هایمان برسانیم تا جلوی شیوع اگزما را بگیریم.
او گفت: به دلیل استفاده طولانی مدت از ماسک احتمال بروز خشکی پوست و کیستهای میلیا که کیست عرق هم گفته میشود، وجود دارد بنابراین باید بعد از شستوشوی دست و یا صورت از کرم مرطوب کننده، استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید
نیک بخت با بیان اینکه با تغییر فصل دچار ریزش مو میشویم، گفت: بیماری های عفونی در پاییز به دلایل عفونتهای مجرای تنفسی، سرما خوردگی و آنفلوانزا که همیشه وجود داشته است، اتفاق می افتد. اما امسال به دلیل وجود کرونا عفونت از طریق مجاری تنفسی و سینوس، دهان و بینی حتی گوش و چشم می تواند انتقال پیدا کند، بنابراین میتواند ریزش موی شدیدی ایجاد کند.
این پزشک متخصص پوست مو ادامه داد: اگر ریزش موی شما بیش از حد نرمال باشد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. در صورتی که پس از مراجعه به پزشک و انجام بررسیهای لازم، تشخیص بیماری خاصی برای شما داده شد، به دنبال شروع درمان باشید.
او گفت: خیلی از افراد که به دلیل ریزش مو مراجعه میکنند، بعد از یکی دو ماه متوجه می شوند که در معرض تماس با ویروس بودند و کرونا گرفته اند یا بعدا مراجعه کردند به پزشک و متوجه شدند تمام آزمایش هایشان مثبت است و بعد از بهبودی تازه ریزش مو پیدا میکنند.
نیک بخت تاکید کرد: بنابراین میتوان گفت که ریزش مو یکی از علائم ابتلا به کروناست. این ویروس هنوز ناشناخته است، بنابراین بهترین توصیه این است که در منزل مانده و از پزشک خانوادگی کمک گرفته شود.
انتهای پیام/