به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست امروز (سه شنبه، ۲۹ مهرماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دور جدید فعالیتهای خود ۱۴ رویکرد تحولی را برگزیده که یکی از آنها مسئله محوری و دیگری جمع سپاری علمی موضوعات به مراکز دانشگاهی و حوزههای علمیه است تا بتواند از این طریق از همه ظرفیتهای اندیشکده ها، پژوهشکدهها و افراد حقیقی صاحب نظر برای حل مسائل کشور استفاده کند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: در مسیر یافتن اولویتهای کشور و اختصاص دادن این اولویتها به کمیسیونهای مربوطه، یک رویکرد در مرکز پژوهشهای مجلس است تا بتوانیم دستور جلسات را در کمیسیونها با هماهنگی نمایندگان و هیات رئیسه کمیسیونها داشته باشیم.
وی ادامه داد: پس از این مرحله با هیات رئیسه و ریاست مجلس هماهنگیهای لازم صورت خواهد گرفت تا دستورکار مجلس نیز بر این اساس تعیین شود.
زاکانی اضافه کرد: برهمین مبنا مسائل کشور از طرق مختلف احصاء شد و فوریتها استخراج شد و امور به کارهای کوتاه مدت یکساله، میان مدت یک تا دو و نیم ساله و امور بلندمدت دو و نیم تا ۴ ساله برای ۱۵ کمیسیون مجلس تقسیم بندی شد که ۱۳ کمیسیون تخصصی و یک کمیسیون جهش تولید و یک کمیسیون آئین نامه برنامه آینده خود را به صورت روشن داشته باشند.
وی یادآور شد: این هفته با تعداد ۷ کمیسیون نشست مشترک برگزار خواهد شد و این جلسات تخصصی با کمیسیون آموزش مجلس شروع شد که در این جلسات این رویکرد جدید مرکز پژوهشهای مجلس برای نمایندگان تبیین و نظرات مشورتی نمایندگان نیز اخذ و جمع آوری میشود که این اقدام تفاهمی بین مرکز پژوهشها و کمیسیونهای تخصصی مجلس خواهد بود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: نتیجه این اقدامات منجر به این خواهد شد که مجلس صاحب برنامه میشود و مبتنی بر یک نظام نیازمندی دقیق میتواند صاحب برنامه باشد و بداند که امسال، سال بعد یا سالهای آینده چه برنامهای در دستورکار خود دارد که چنین رویکردی در ۱۰ دوره مجالس گذشته وجود نداشته است، اما این دوره نمایندگان اهتمام دارند که بر این مبنا حرکت شود.
زاکانی اضافه کرد: برای نمونه کمیسیون آموزش دغدغههای خود را از قبل به مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده بود و در نشست امروز مرکز پژوهشهای مجلس نیز اولویتهای مدنظر خود را نیز به نمایندگان عنوان کرد که به یک چارچوب مشترک در نشست امروز دست یافتیم تا هفته آینده اولویتهای کمیسیون را به طور مشخص تبیین کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس عنوان کرد: براین اساس نهایتا تا ۲ هفته آینده که رئیس مجلس زمانی را برای جلسه با رؤسای کمیسیونها تعیین کرده اند ظرف ۲ هفته آینده سند کمیسیونهای تخصصی مجلس منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/