به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،علی اسلامیپناه معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در آیین افتتاح چند طرح دانشگاهی کاشان بیان کرد: خیران هر مقدار توانستند کمک کنند، دولت نیز اعتبارهای لازم را تخصیص خواهد داد و از نظام آموزشی کشور و وزارت علوم یا ترکیبی از این ۲ به کمک خیرانی که بدون هیچ چشمداشتی به عرصه علم و فناوری کمک میکنند، حمایت خواهد کرد.
او افزود: اگرچه شرط لازم برای هر توسعهای فکر، اندیشه و ایدههای خوب انسانها است، اما این ایدهها به تنهایی نمیتوانند بروز یابند، شکوفا و محقق شوند تا جامعه از وجودشان استفاده کند؛ بلکه باید در کنار این فکر و اندیشهها، انسانهایی با امکانات، تجهیزات و ابزار از آنها حمایت کنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: اگر قرار است جمهوری اسلامی به جایگاهی در جهان دست یابد و در نقشه جامع علمی کشور تا سال ۲۰۱۴ مقام نخست در بین کشورهای منطقه را داشته باشیم، در حقیقت علم و پژوهش نیازمند حامیان بزرگ و انسانهایی با عزم و اراده کافی است که در کنار ایدهها، استادان، معلمان و دارندگان افکار بزرگ بایستند.
او تاکید کرد: اگر ایران بخواهد در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد، باید از همین جوانها، ایدهها و فکرهای بلند آنها با حمایت از خیران نیکاندیش بهره ببرد.
اسلامیپناه اضافه کرد: نهادهای بزرگی مانند وقف در کشور وجود دارد، اما این نهادها هنوز نتوانستند عرصه علم را تکان دهند، اما خیرانی که به دنبال سودجویی نیستند، توانستهاند عرصه علم و فناوری را در جامعه محقق کنند.
او با اشاره به اینکه امروز جهان علم را منشا تمام قدرتها میداند، علم باید روی شاخصها حرکت کند و توسعه باید بر پایه علممحور باشد، گفت: مایه مباهات است که کاشان نخستین بنیاد خیران در عرصه علم، پژوهش و فناوری را در کشور در اختیار دارد.
استاندار اصفهان نیز در این آیین گفت: بیش از ۵۶۰ سازمان مردم نهاد در بخشهای مختلف فعالیت میکنند، اما خیران عرصه توسعه علم، پژوهش و فناوری در این استان کم است.
عباس رضایی افزود: جایگاه دانشگاه، نقش توسعه آفرینی در جامعه و اثربخشی اجتماعی و البته ارتقای مستمر سطح دانش و مرزهای علم با رویکرد توسعه یکی از مسئولیتهای دانشگاه است که دانشگاه کاشان توانسته با کاروان پرشتاب علم حرکت کند.
او با اشاره به اینکه رسالت دانشگاه همواره مسئولیتپذیری در یک تعامل دوسویه نسبت به جامعه بوده است، بیان کرد: اگر امروز دانشگاههای علوم پزشکی در موضوع کرونا مسئولیت سلامت مردم را بر عهده دارند و کنار آن مسئولیت توسعه علم پزشکی نیز را عهدهدار هستند، ناشی از این تعامل است.
استاندار اصفهان حیات، بقا و رشد نهاد دانشگاه را وابسته به حمایتهای اجتماعی دانست و اضافه کرد: حمایتهای اجتماعی از دانشگاه را نه تنها در شرایط کنونی بلکه در همه شرایط برداریم، نمیتواند مسئولیت و رسالت خطیری را که عهدهدار است، انجام دهد؛ حمایتهای اجتماعی در ابعاد مختلف یکی از رسالتهای بزرگ و اصلی است که همه دانشگاههای بزرگ دنیا از آن بینصیب نیستند.
او بر وقف برای توسعه علم، پژوهش و فناوری در کشور تاکید کرد و ادامه داد: یکی از اثرها ماندگاری این مهم در مدرسه و دانشگاه است که تا ابد جود خواهد داشت.
رضایی یادآور شد: زمینه وقف و کارهای خیریه زیادی در ایران اسلامی و به ویژه دیار تاریخی و تشیع کاشان وجود دارد؛ از جمله وقف مکانهای تاریخی، آموزشی، فرهنگی و درمانی بخشی از حمایت خیران و واقفان کاشانی بوده است که در فرایند پیشرفت منطقه نقش داشتند.
او با بیان اینکه یکی از اساسیترین مبانی توسعه، وجود خیران و چهرههای فرهیخته و اثرگذار است، گفت: حوزه جدیدی که خیران و واقفان کاشانی در چند سال گذشته انتخاب کردند، دانشگاه بوده است که به عنوان بالاترین مقام اجرایی دولت در استان اصفهان از آنها قدردانی میکنم.
استاندار اصفهان افزود: خیران با کمک دانشگاهیان، دانشگاه را به متن جامعه کشاندند؛ چون دانشگاهی که با جامعه سر و کار نداشته باشد، دانشگاه نیست و خیران و مسئولان دانشگاهها این مرکزها را در قبال جامعه پاسخگو کردند.
او تاکید کرد: بر این باور هستم که این تعامل دوسویه رمز حرکت امروز ما به سوی تعالی و پیشرفت است و امید میرود با آمادهسازی و امکانات بیشتر این راه همچنان ادامه داشته باشد.
افتتاح و کلنگزنی ۹ طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان در ادامه این آیین با حضور معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار اصفهان و جمعی از مسئولان شهرستانی آغاز شد.
انتهای پیام/م