به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ، جمال رازقی در نشست خبری به مناسبت روز ملی صادرات، گفت: نباید تمام مشکلات امروز اقتصاد کشور و فشاری که به معیشت مردم وارد شده را به گردن تحریمها و بیماری کرونا بیاندازیم بلکه این ریلگذاری غلطی که در اقتصاد کشور انجام شده باعث و بانی اصلی این مشکلات است.
او با اشاره به اینکه امروز مردم در تنگنای اقتصادی برای تامین معیشت و دارو هستند، افزود: اگر تصمیمسازان اقتصادی کشور با همین فرمان پیش بروند باید منتظر شرایطی وحشتناکتر از شرایط موجود باشیم.
رازقی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی ایران با فرافکنی و خائن خواندن صادرکنندگان به دنبال حل مشکلات ارزی کشور است و متاسفانه سازمان توسعه تجارت نیز با ابطال کارت بازرگانی برخی از فعالان بخش صادرات با این جریان همراهی کرد.
او افزود: رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشته است که بعد از بررسیها مشخص شد که ۱۰ میلیارد دلار مربوط به وزارت نفت بوده و مابقی نیز مربوط به ۱۵ هزار صادر کنندهای بوده که تنها ۵ هزار نفر آنها عضو اتاق بازرگانی بودند و با کارت بازرگانی اقدام به صادرات کردهاند.
رازقی با بیان اینکه ۱۰ هزار نفر از این صادرکنندگان عضو اتاق بازرگانی نبودند و صادرات آنان از طریق بازارچههای مرزی و توسط مرزنشینان انجام شده است، عنوان کرد: از بین ۵ هزار صادرکننده عضو اتاق نیز برخی صادرات ریالی به کشورهای عراق و افغانستان در دورانی که صادرات ریالی مجاز بود انجام داده و برخی نیز اجازه ورود موقت کالا داشتند.
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس بیان کرد: از مجموع ارزی که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده است که به کشور بازنگشته است تنها ۲ تا ۳ میلیارد دلار سهم صادرکنندگان عضو اتاقهای بازرگانی بوده است.
رازقی بیان کرد: مسئولان با خائن خواندن صادر کنندگان در این شرایط سخت که تحت شدیدترین تحریمهای تاریخ هستیم باعث شدند که در ۴ ماهه ابتدایی سال صادرات غیرنفتی کشور ۴۰ درصد کاهش یابد و صادرکنندهها هم رغبتی برای انجام صادرات نداشته باشند و حتی تمایلی برای ثبتنام برای انتخاب صادر کننده نمونه کشور در روز ملی صادرات نداشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس همچنین از عدم حمایت از صادرات غیرنفتی در کشور نیز انتقاد شدید کرد.
او با بیان اینکه باید اعتراف کنم که تا قبل از اینکه مسئله بازگشت ارز صادراتی در کشور مطرح شود آمارهای مربوط به صادرات واقعی نبود و اگر صادرکنندهای کالایی را با یک دلار صادر میکرد، ولی در اظهارنامه گمرکی ۳ دلار ثبت میشد و چون مسئله بازگشت ارز صادراتی مطرح نبود مشکلی برای صادرکننده پیش نمیآمد، ولی در حال حاضر که مسئله بازگشت ارز صادرتی مطرح شده این ارزشهای گمرکی باید اصلاح شود و قیمت واقعی آنها در سامانه ثبت شود.
انتهای پیام/