مشکلات پیش روی زرشک کاران باعث شده تا لبخندشان به تلخند تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، اواخر مهرماه نوید به ثمر نشستن زحمات یک ساله زحمت کشانی است که یکی از ناب‌ترین محصولات کشاورزی جهان را تولید می‌کنند، این روز‌ها برداشت زرشک در خراسان جنوبی به اوج خود رسیده است.

یک شهروند درمیانی گفت : بارگاه برای نگهداری زرشک نداریم و باید آن  را تازه بفروشیم،  زرشک‌های پارسال هم که خراب شده و هنوز روی دستمان مانده است.

فرجامی فر مدیر امور سرمایه گذاری جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: به ازای هر ۵ هزار مترمربع سطح زیرکشت زرشک    ۷۵ متر  مجوز بارگاه زرشک صادر می شود که مراجعه کنندگان می توانند در سامانه سیتا ثبت نام کنند و  برای تکمیل پرونده به جهادکشاورزی شهرستان‌ها مراجعه کنند.

 


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: کشاورزان می گفتند اوضاع زرشک امسال خراب است یا نمی خرند یا خیلی ارزان می خرند و حتی برداشت محصول بریمان سودی ندارد زیرا چندسال قبل زرشک تازه کیلویی ۷ هزار تومان بود و الان با این تورم باز هم از کشاورز ۷ هزار تومان می خرند.

فرجامی فر بیان کرد: آنها از قیمت بالای کود حیوانی گلایه داشتند و از مسئولین می خواستند تا فکر چاره‌ای برایشان بکنند.

او افزود: کشاورزان می گویند  تعاونی روستایی هم زرشک را با قیمت پایین خریداری می کند و این به صرفه نیست و کشاورز ضرر می کنند.

برای پاسخگویی به سوالات مردم به سراغ نماینده شهرستان‌های قاین و زیرکوه رفتیم.

اسحاقی نماینده شهرستان‌های قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی تنها راه حل این مشکل را صادرکردن زرشک اعلام کرد.

او افزود : در دیداری که با انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه داشتم به این بحث اشاره شد و او اولین قدم برای صادرات زرشک ، معرفی محصول به کل جهان  و حذف دلالان دانست.

اسحاقی گفت : در قدم اول در سایت رسمی اتاق کشاورزی مجارستان به زبان مجاری و انگلیسی در خصوص معرفی توانمندی محصولات کشاورزی مخصوصا زرشک قدم برداشتیم.

نماینده شهرستان‌های قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت : امیدواریم  بتوانیم با اتاق‌های کشاورزی کشور‌های دیگر هم مذاکرات لازم را انجام دهیم و با معرفی مستقیم محصولات کشاورزی خراسان جنوبی واسطه را حذف کنیم وبه صورت واقعی به کشورهای متقاضی صادر کنیم.  

پیش بینی می شود امسال ۲۲هزارتن زرشک در خراسان جنوبی برداشت شود که اگر زودتر فکری برای آن‌ها نشود سرنوشت این محصول استراتیژیک همانند زرشک پارسال خواهد بود و بجای خودنمایی در ویترین‌های بازار‌های خارجی در انبار‌ها خاک خواهند خورد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.