صیادان فانوس ماهیان ممنوعیت صید دوساله این نوع ماهیان را که به روش ترال صورت می‎‌گیرد، ناعادلانه می‌دانند و از مسئولان می‌خواهند که چاره‌ای صحیح بیندیشند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، صید ترال یا کف روب یکی از روش‌های مخرب صید محسوب می‌شود.

رئیس سازمان شیلات ایران معتقد است که از این روش فقط برای صید آبزیانی که روش دیگری برای صیدشان وجود ندارد استفاده می‌شود و یک پنجم صید در جهان به همین روش صورت می‌گیرد.

نبی الله خون میرزایی ۲۲ مهر که در بوشهر بود اعلام کرد و گفت که در کشور ما پنج ناوگان شناور صید ترال فعالیت دارند.

به تازگی سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس اعلام کرد که «پس از پیگیری‌های بی‌وقفه فراکسیون محیط زیست و حمایت‌های بی‌دریغ رئیس محترم مجلس، به لطف خداوند متعال صید ترال که ضرر‌های شدیدی به محیط زیست دریا و اقتصاد بومیان زده بود، از اول آذرماه به مدت ۲ سال ممنوع شد».


بیشتر بخوانید


پس از آن هم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم نوشت: «در نظارت میدانی ⁧سیستان و بلوچستان⁩ به صیادان زحمتکش و عزیز قول دادیم که موضوع ⁧صید ترال⁩ را پیگیری خواهیم کرد. ‏خدا را شکر با پیگیری فراکسیون محیط زیست وکمک قوۀ قضائیه و نیروی دریایی در راستای وظیفۀ شرعی حفاظت از محیط زیست وبرای صیانت ازمعیشت کارگر ایرانی، ممنوعیت صید ترال قطعی شد».

نبی الله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران هم پیرو این موارد در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه خبر گفت: با آغاز پایش مطالعه موسسه تحقیقاتی علوم شیلات، فعالیت صید ناوگان تجاری فانوس ماهیان از آذر امسال متوقف می‌شود.

او افزود: مجوز صید ترال به کشتی‌های خارجی نداده‌ایم و نخواهیم داد. 

رئیس سازمان شیلات ایران عنوان کرد: صید ترال را برای سواحل دور ترغیب و تشویق خواهیم کرد.

اعتراض شناورهای صید فانوس ماهیان

اکنون شناور‌های صید فانوس ماهیان با انتشار بیانیه‌ای به تصمیم ممنوعیت صید فانوس ماهیان اعتراض کرده‌اند.

در بیانیه این گروه که نسخه‌ای از آن در اختیار باشگاه خبرنگاران جوان مرکز بوشهر قرار گرفته، آمده است: «چرا هیچ‌کس ما را به عنوان صیاد نمی‌شناسد مگر نه آنکه شغل آبا و اجدادی ما صیادی بوده است؟.. مگر نه آنکه از کودکی با امواج خروشان دریا دست و پنجه نرم کردیم؟.. مگر نه آنکه با برنامه ریزی، تشویق و حمایت دولت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان شیلات و موسسه تحقیقات پا به این عرصه گذاردیم و تمام فرصت‌های اقتصادی پیش رو را کنار زدیم تا با سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی در عرصه تولید و اشتغال بدرخشیم؟.. آن هم با تمام سرمایه و پشتوانه‌های مالی خود و تمام خانواده مان که بتوانیم در بهره برداری از ذخایر فانوس ماهیان در راستای سیاست‌های دولت به طور موفق عمل نماییم».

در ادامه این بیانیه آمده است: «آری ما هم صیاد هستیم صیاد ایرانی از خطه محروم نوار ساحلی جنوب کشور. نه چینی هستیم و نه اشتغال خارجی داریم. تمام کارکنان شناور صیادی ما هم از مردم زحمتکش و رنجدیده قشر صیادان ایرانی هستند که زندگی و معیشت حداقل سه هزار خانواده صیادی وابسته به فعالیت صید فانوس ماهیان است خانواده‌هایی که برای امرار معاش هفتگی و ماهانه خود درمانده اند... با انبوه مشکلات اقتصادی که به واسطه تحریم‌های ظالمانه ایادی استکبار جهانی گریبانگیر مردم مسلمان کشورمان شده است.

اما اکنون گویا تحریم‌ها فراتر رفته و سخن از خود تحریمی‌های داخلی به میان آمده است و خبر از تعطیلی دو ساله صید ترال فانوس ماهیان بنا به تصمیم فراکسیون محیط زیست مجلس محترم شورای اسلامی به گوش می‌رسد در برهه‌ای از زمان که توسعه اشتغال از دغدغه‌ها و رویکرد‌های اصلی نظام است پس چرا اشتغال مستقیم حدود سه هزار نفر و اشتغال غیر مستقیم قریب ۱۰ هزار نفر از شاغلین این بخش را تعطیل کنیم؟»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «در متن خبر آمده است که صید ترال باعث بیکاری ۸۰ درصد صیادان چابهار شده است که از عدم اطلاع کافی عزیزان حکایت دارد، چون بیش از ۸۰ درصد از کارکنان کشتی‌های صیادی فانوس از صیادان زحمتکش بلوچ و مردم استان سیستان و بلوچستان هستند ضمن اینکه اساسا محدوده فعالیت صیادی شناور‌های ما در محدوده دریای عمان استان هرمزگان است پس چطور باعث بیکاری صیادان چابهار شده ایم؟

فراکسیون محترم سخن از ممنوعیت صید ناوگان صیادی فانوس با هدف آیش دریا را مطرح می‌نمایند پس چگونه موسسه تحقیقات شیلات، توسعه بهره برداری از ذخایر فانوس ماهیان را هدف گذاری نموده است که باعث سرمایه گذاری زیر ساختی قریب سی هزار میلیاردریالی بخش خصوصی در این فعالیت شده است؟

این چگونه توافق نامه‌ای است که بدون حضور نماینده بهره برداران که صاحبان اصلی سرمایه محسوب می‌شوند اتخاذ تصمیم می‌شود؟»

در این بیانیه خطاب به مسئولان کشوری، آمده است: «انتظار حمایت و مساعدت از یکایک این عزیزان در شرایط بحرانی کشور را داریم نه اینکه با تصمیم سازی‌ها و بیانیه‌های غیر منطقی منجر به التهاب فضای اجتماعی کشور و بروز تنش در اقشار جامعه صیادی شوند.»

انتهای پیام/ک

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
اعتراض واسه چی دریا رو نابود کردند با کشیدن ترال