بهروز آقایی مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستانوبلوچستان در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه براساس توافقنامه سه جانبه (هندوستان، ایران و افغانستان) موسوم به چابهار، کالای ترانزیتی با رشد قابل قبولی در حال افزایش است، گفت: همزمان با افزایش و توسعه کالاهای ترانزیت در سال ۹۹ کالاهای ترانزیتی از رشد ۱۹۹ برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار بودهاند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان توضیح داد: ترانزیت کالای افغانستان به هند از طریق بندر چابهار آغاز شده است که اقبال خوبی از طرف تجار افغانستان در این زمینه وجود دارد.
آقایی با اشاره به اینکه تلاشهای مستمر چند وجهی در سطوح مختلف دولتی، تجاری، انجمنهای حملونقل اتاقهای بازرگانی با تمرکز بر بازارهای هدف هند، روسیه و افغانستان به منظور توسعه ترانزیت از چابهار از فعالیتهای قابل توجه کارگروههای بازاریابی در چابهار است، افزود: تمام اقدامات در راستای توسعه ترانزیت کالا و کشتی است و از سوی دیگر تمامی تخفیفات صرفا در راستای کاهش هزینه ترانزیت و تشویق صاحبان کالا به ترانزیت از طریق بندر چابهار است.
مدیرکل سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اقدامات ایران باعث شده که طرف هندی نیز برای کالاهای وارده و صادره به چابهار تخفیف اعطا کند، افزود: خوشبختانه سازمان بنادر از اپراتورهای هندوستان رضایت دارد به طوری که کشور هندوستان تخفیف ۴۰ درصدی برای کشتیهایی که از مبدا هندوستان به مقصد چابهار حرکت میکنند در نظر گرفته است و این مزیت نقش موثری در حوزه صادرات و واردات دارد.
براساس این گزارش چندی پیش هم بندر چابهار به عنوان یکی از استراتژیکترین بنادر کشور محسوب میشود که ظرفیت تخلیه و بارگیری تا ۸ میلیون تن را دارد و یکی از بهترین و مدرنترین بنادر کشور به شمار میرود. در این بندر اسکلهها بسیار خوب نوسازی و با تجهیزات مدرن طراحی شدهاند و با توجه به دسترسی بسیار خوب این بندر به عنوان یکی از بنادر تجاری بزرگ کشور محسوب میشوند و دارای مزیتهای بسیار خوب برای پهلو گیری کشتیها است.
گفتنی است، امسال میزان تخلیه و بارگیری کالا در این بندر رشد ۹۰ درصدی داشته است و این میزان پیشرفت در راستای توسعه فعالیتها در بندر چابهار یک رکود بی سابقه به شمار میرود.
انتهای پیام/