مدیر جهاد کشاورزی کیار، از وجود ۵ واحد گلخانه‌ای فعال در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سعید داودی نیا مدیر جهاد کشاورزی کیار، از توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در این شهرستان خبر داد و گفت: در راستای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای از پارسال تاکنون این مدیریت اقدام به صدور ۲۲ مورد پروانه تاسیس گلخانه به مساحت ۱۵ هکتار نموده است که ۱۰ فقره پرونده تسهیلاتی به مساحت ۹ هکتار به مبلغ ۳۷ میلیارد و ۶۹۴ میلیون تومان جهت اخذ تسهیلات معرفی به بانک و در مرحله تصویب بانک و مابقی در مرحله تکمیل پرونده و تامین وثیقه هستند.

او افزود: همچنین ۶۹ فقره پرونده به مساحت ۵۳ هکتار جهت اخذ پروانه تاسیس به سازمان نظام مهندسی استان معرفی شده اند و ۳۲ مورد مجوز گلخانه کوچک مقیاس به مساحت ۶.۹ هکتار صادر شده است که دو مورد از آن‌ها با دریافت تسهیلات از محل بنیاد برکت در سال ۹۹ به بهره برداری رسیده اند.


بیشتر بخوانید


داودی نیا اضافه کرد: در حال حاضر گلخانه‌های فعال در این شهرستان پنج واحد به مساحت ۵.۱ هکتار است که دو واحد از این گلخانه‌ها در سطح ۹ هکتار در شهریور و مهرماه امسال به بهره برداری رسیده اند و هم اکنون زیر کشت فلفل دلمه‌ای هستند.

او پیش بینی کرد: سطح کشت‌های گلخانه‌ای در این شهرستان تا پایان سال زراعی ۱۴۰۰ به سطح ۱۵ هکتار بزرگ مقیاس و ۱۰ هکتار کوچک مقیاس توسعه پیدا کند.

داودی نیا گفت: ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای در شهرستان کیار از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که وقتی گلخانه داران در یک شهرک تجمیع شوند خدمات رسانی در جهت توسعه کسب و کار و تولید محصولات گلخانه‌ای آسان‌تر خواهد بود و همچنین هزینه‌های خدماتی برای دولت و هزینه تمام شده برای تولید کننده نیز کاهش چشمگیری خواهد داشت، بنابراین در این راستا این شهرستان بیش از ۸۰ هکتار گلخانه در قالب شهرک‌های کشاورزی نیز در دست اقدام دارد تا به سرمایه گذاران و متقاضیان واگذار گردد.

او یکی از برنامه‌های مهم بخش کشاورزی را بهره برداری مناسب از آب دانست و اظهار داشت: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در این شهرستان با توجه به استفاده بهینه از آب بیش از پیش ضرورت دارد.

داودی نیا در ادامه گفت: احداث واحد‌های گلخانه‌ای در مقیاس‌های مختلف، صرف نظر از مزایایی که در افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع آب دارد می‌تواند زمینه ساز تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم و درآمد بیشتر برای مردم باشد.

او افزود: فعال شدن ستاد گلخانه‌های شهرستان‌ها و متعاقبا استان جهت بررسی و رفع موانع گلخانه‌ها برای تسریع در روند کار اداری و حل مشکلات پیش روی متقاضیان کشت‌های گلخانه‌ای در دستور کار قرار دارد.

داودی نیا اضافه کرد: یکی از مشکلات اساسی در کشت گلخانه‌ای هزینه بر بودن راه اندازی اولیه و ساخت و تکمیل سازه و تجهیزات آن است که دولت در راستای حمایت از بهره برداران بخش کشت گلخانه‌ای تسهیلاتی از محل تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی پرداخت می‌کند که در حال حاضر بانک‌ها فاقد اعتبار مالی هستند.

او ادامه داد: همچنین مشکل اساسی درخصوص حقابه‌ها و تناقض در روند اخذ این استعلام‌ها باعث سردرگمی متقاضیان و از دست دادن زمان و فصل مناسب ساخت و کشت گلخانه می‌شود.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار