به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،یوسف غفارزاده مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی گفت: عملیات اجرایی این سد از سال ۱۳۸۵ شروع و پروژه در سال ۹۱ افتتاح شد،اما با توجه به اینکه یکسری کارها از جمله راههای جایگزین چند روستا، اجرای شبکه انتقال آب شرب تبریزو پاکسازی مسیر باید انجام میشد،به همین خاطر سد آبگیری نشد.
او افزود:در سال ۱۳۹۳ با توجه به وضعیت وخیم شدن دریاچه ارومیه مصوبهای در هیئت دولت تصویب شد،که تمام پروژههای نیمهتمام و بزرگ آبی در راستای احیای دریاچه ارومیه متوقف شوند و شبکه سد شهید مدنی هم جزو این پروژهها بود.
اوبا بیان اینکه برای سد شهید مدنی با توجه به تکمیل شدن پروژه تصمیمی جداگانه گرفته شدگفت:قرار شد ،سد آبگیری شود و فقط هدف آن تغییر یافت که هدف آن نیز آبگیری و رهاسازی به سمت دریاچه ارومیه بود ،تا هم به احیای دریاچه کمک کند و هم در بحث کنترل سیلابها موثر واقع شود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی با بیان اینکه گردشگری نیز از جمله اهداف این سد بودخاطرنشان کرد:از سال ۱۳۹۳ اعتبارات متناسب با اعلام نیاز ما نبود در نهایت پروژه طول کشید،تا اینکه در سال ۱۳۹۸ با پیگیری نمایندگان و استاندار آذربایجان شرقی منجر به بازدید رئیس سازمان برنامه بودجه از این طرح و مقرر شد ،که با هزینه بسیار کمتر این سد آماده شده و به بهرهبرداری برسد.
غفارزاده گفت:بعد از بازدید رئیس برنامه و بودجه و پیگیری نمایندگان قرار شد پروژه در ۲ فاز اجرا شود ،که برای فاز اول ۱۶۶ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد تا در مدت ۱۲ ماه بهره برداری شود، اما برای سال ۹۹ مجموع اعتبار در نظر گرفته شده هم برای تکمیل شد و هم تنش آبی ۳۰ میلیارد تومان بودکه این میزان با ۱۶۶ میلیارد تومان اعتبار اولیه در نظر گرفته شده همخوانی ندارد و نمیتوانیم در مدت ۱۲ ماه پروژه را تکمیل کنیم.
او اظهار کرد: با توجه به جذابیت مخزن سد که برای گردشگری بسیار مناسب است و در شمال تبریز میتواند منطقه بسیار بزرگ گردشگری به وجود بیاورد ،بسته گردشگری تهیه کرده ایم تا در اختیار سرمایه گذاران و علاقمندان برای سرمایهگذاری قرار دهیم و به تازگی نیز با شهرداری تبریز موضوع را مطرح کرده ایم و با توجه به اینکه این سد در توسعه تبریز نیز نقش کلیدی میتواند داشته باشد خواستار مشارکت شورای شهر و شهرداری در این زمینه هستیم.
انتهای پیام/