به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، رضا محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، در طی سالهای اخیر همه ساله بین شش تا هفت هزار نفر از هموطنانمان در اثر بروز انواع مسمومیت جان باخته اند.
او افزود: یکی از شایعترین علل مسمومیت ها، مسمومیت ناشی از منوکسید کربن است.
بیشتر بخوانید
محمدی اضافه کرد: در سالهای اخیر مسمومیت ناشی از منوکسید کربن عامل ۱۳ درصد از مرگهای ناشی از مسمومیت بوده است و با توجه به آغاز فصل سرما، باید به این نکته توجه بیشتری نمود.
او ادامه داد: مسمومیت ناشی از منوکسید کربن به دلیل استفاده نادرست از وسایل گرمایشی گازسوز مانند بخاری، آبگرمکن و پکیج، در کشور ما بسیار شایع است.
محمدی گفت: این درحالی است که با رعایت نکات بسیار ساده در شروع فصل سرما میتوانیم خانواده و عزیزانمان را از بروز این مسمومیت محافظت نماییم.
او افزود: به نقل از سازمان پزشکی قانونی کشور متاسفانه منوکسید کربن در سال ۱۳۹۸ منجر به مرگ ۷۸۴ نفر از هموطنانمان شده است.
محمدی، مسمومیت ناشی از سو مصرف مواد (مخدر، محرک و الکل)، مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی و حشره کشها و قرص برنج و مرگ ناشی از مسمومیت دارویی را از دیگر مسمومیتهای شایع برشمرد.
او در خصوص شیوع مسمومیت در مردان و زنان اظهار داشت: در کشور ما مرگ و میر ناشی از مسمومیت در مردان بسیار بیشتر از زنان است.
محمدی ادامه داد: به نقل از سازمان پزشکی قانونی کشور، متاسفانه نزدیک به ۸۰ درصد از موارد مرگ ناشی از مسمومیت در مردان و نزدیک به ۲۰ درصد آن در زنان رخ میدهد، در نتیجه مرگ ناشی از مسمومیت در مردان چهار برابر زنان است و عمدتاً مسمومیتهای مردان با مواد خطرناکتر رخ داده است.
او با بیان اینکه خطرناکترین گروه سنی به لحاظ مسمومیت مربوط به کودکان زیر پنج سال است گفت: مسمومیت خصوصاً با مواد شیمیایی و نفت در کودکان میتواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
محمدی با بیان اینکه، اغلب موارد مسمومیت در منزل بروز مینماید، بر لزوم اهمیت ایمن سازی منازل تاکید نمود.
او افزود: یکم تا هفتم آبان ماه به عنوان هفته پیشگیری از مسمومیتها نامگذاری و امسال با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹، شعار محوری «پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا» برای این هفته انتخاب شده است.
انتهای پیام/ف